Emelkedett vérnyomás indok lehet szülésindításra?
Tegnap a terhesgondozóban 145 körüli értéket mért a doki. Csinált vizelet tesztet, az negatív lett. Azt mondta, otthon mérjem naponta többször.
Itthon a nap többi részében olyan 130/70 körül volt végig.
Ma reggel viszont megint megugrott 148/90 volt. Azóta pihenek, iszom, most már megint a 130 körüli értéken vagyok.
Ma töltöttem a 40.hetet. Holnap kell mennem NST-re, nyilván megemlítem. De ez mondjuk lehet indok arra, hogy indítás legyen?
A lepény már 3.fokban érett, enyhén meszes. A baba 3,5 kiló körül van.
35.héten egyik reggelre durván bevizesedett a lábam, aznap 152/90 körüli vérnyomást mértem, az apja bementunk és mivel a labor vizelet rendben volt igy csak gyógyszert kaptam rá (kórházban már 162/110/120at mértek)
Dokival megbeszéltük h 38.heten inditunk nehogy romoljanak az értékek hirtelen és császár legyen (két természetes szülés után en nem szerettem volna ha műteni kell)
Mivel a 38.heten rendben volt minden, így vártunk még az indítással.
Végül 39+5 hetesen már ket ujjnyira nyitva volt a méhszáj én meg már durván vizesedtem, vérnyomásom gyógyszerrel is 150 körüli volt burokrepesztessel indítottuk.
Utólag nem bánom, 4160 grammal született a kisfiam, nem tudom meddig növekedett volna ha nem indítjuk ☺️
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!