Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért nem tesznek ellene,...

Miért nem tesznek ellene, hogy ne legyen ennyi traumatikus szülés ebben az országban?

Figyelt kérdés
Annyi sok rémtörténetet olvastam itt GYK-en, meg hogy sok anyukának ez vette el a kedvét a második babától, és ez elég szomorú dolog szerintem. Ez valójában az orvosok hibája?
2023. jan. 30. 07:59
1 2 3 4 5 6
 21/52 anonim ***** válasza:
88%

Többen leírták hogy mi a valódi probléma a szülészeteken, egyet tudnék még hozzáfűzni: a világ legfeleslegesebb dolga 3 napig ott lenni. Ez is kb csak itt a kontinens keleti részén divat. Nagyon egyszerűen tehermentesíteni lehetne a szülészeti dolgozókat, ha az egészséges anya és az egészséges újszülött mondjuk 24 óra után hazamehetne ( vagy akár már a szülés napján ha van rá igény). De az, hogy kötelezően bent kell lenni 3 napot (nekem pl 4et kellett, mert délután merészeltem szülni és így rá kellett húzni plusz 1 napot) ennek semmi értelme. Kevés a szakember, hát terheljük le még jobban őket azzal hogy tök egészséges embereket tartunk bent a kórházban. Tudom hogy ez valami jogszabály miatt van, és a kórház csak akkor kap rendesen pénzt a kismama után ha az bent tölt 3 napot, de ezt kb 1-2 tollvonással meg lehetne szüntetni.

A fél karomat odaadnám azért ha a következő szülésem után hazamehetnék másnap (nyilván ha minden rendben van) anélkül hogy próbálna megszégyeníteni a fél kórházi személyzet. Mert hiába van jogunk az ambuláns szüléshez papíron, sajnos a kórházban nem veszik jó néven ha élünk vele (persze, kell a pénz, meg nem ez a szokás errefele).

2023. jan. 30. 13:35
 22/52 anonim ***** válasza:
0%

Mert lehet nem hisztizni kéne, hanem csinalni amit a szakember mond.

De szüljön csak otthon, háborítatlanul mindenki, úgyis túl sok ember van a földön. Azzal talán majd ritkul...

2023. jan. 30. 14:15
 23/52 anonim ***** válasza:
100%
22: jaj kedves utolsó, ha hallgattál volna, akár még bölcs is maradhattál volna (ha az lettél volna előtte is...)
2023. jan. 30. 14:38
 24/52 anonim ***** válasza:
100%
Beképzeltek az orvosok 0 empátiával. Semmi köze a fizuhoz. Nekem papirom volt császárom mégis úgy kezeltek mint egy db sz..r,mondván"csak megakarom úszni", egy kib.. szott ciszta volt az agyamban ezért kellett a császár,erre ez a válaszuk. Magánba mentem,ott a szerződés miatt ember számba vettek. Ahol engem is véd a szerződés ott érdekes módon tudnak viselkedni...
2023. jan. 30. 15:13
 25/52 anonim ***** válasza:
6%
6os vagy azok visítanak akik havi befizetett pár ezer forintért magánkórházi ellátást akarnak:-D
2023. jan. 30. 16:07
 26/52 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó ugye tudod a fizubol több tb-t vonnak le mint pár ezer Ft...
2023. jan. 30. 16:20
 27/52 anonim ***** válasza:
100%
Én pl azt várnám el a tb-ért cserébe, hogy azt mondják jó napot,nem azt ,hogy vetkőzzön már nincs erre időm ( úgy hogy súlyosan sérültem és alig bírtam mozogni). Vagy ha hibázik,nem leszól hogy miért nem szóltam, hogy rossz gyógyszert ír fel, wtf ezt nekem honnan kéne tudnom? Egy kezemen meg tudom számolni mennyi jó orvossal találkoztam eddig.
2023. jan. 30. 16:23
 28/52 A kérdező kommentje:

Igen, valóban nagyon sokmindenen kellene változtatni, de véleményem szerint legfőképpen a fölösleges nagymennyiségű oxitocin beadását (általában csak szanaszét szakad a kismama) , az egész folyamat sürgetését - mert persze nehogy már a nő teste működjön úgy ahogy akar - illetve ezeket a nem oda illő gúnyos megjegyzéseket, na azokat utálom a legjobban! Könyörgöm, egy szenvedő kismamával így beszélni egy orvosnak? Azért álljon már meg a menet! Bezzeg számtalan olyan oldal van az interneten, hogy "így lehet feldolgozni a traumatikus szülést" meg "jaj ilyen meg olyan rossz élmény volt a szülés" bla bla bla...

De magán a dolgon szarnak változtatni! Milyen országban élünk úgy őszintén? :((

2023. jan. 30. 16:25
 29/52 anonim ***** válasza:
100%
Mert balkan. Elmaradott, es nem leszunk meg ott 100 ev mulva sem mint egy fejlett orszag.
2023. jan. 30. 17:44
 30/52 anonim ***** válasza:
100%
Tökéletes orvosom volt és a személyzet is.Epidurális érzéstelenítést is kaptam. Sajnos szart sem ért. Ennek ellenére az a fájdalom amivel járt, nekem nem ért meg még egy szülést. Ennek viszont senki sem az oka. Egyszerűen én nem tudom elviselni. Ennyi a történet.
2023. jan. 30. 17:48
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!