Hogy is van ez?

Figyelt kérdés
Hogyan akadályozzák meg szülés közben, hogy széklet is távozzon a nagy erőlködés miatt? Aki nem régi szült, hogyan történt? Köszönöm a hasznos válaszokat!

2023. jan. 27. 13:53
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
97%

Kúpot kaptam.

Mégis "sikerült" szülés közben...

2023. jan. 27. 14:49
 12/22 anonim ***** válasza:
97%

Hidd el. Nagyobb kínos is lesz annál, mint hogy bekakálás.. jobb helyenek észre se veszed mert mire eszedbe jut, már rendbe raknak.

Amúgy azt mondják, jó jel ha kijön valami mert akkor tuti jól nyomsz.

2023. jan. 27. 14:55
 13/22 anonim ***** válasza:
97%
Az elsőnél (lassan 11 éve) beöntés volt, a másodiknál 2,5 éve kúp. Mindkétszer jött széklet.
2023. jan. 27. 14:56
 14/22 anonim ***** válasza:
97%
Ahol én szültem, ott megkérdezik a kismamát, hogy szeretne-e beöntést vagy sem, és mindenki maga eldöntheti. Amúgy meg tényleg te kb észre sem fogsz venni semmit az egészből. Engem végül császározni kellett, és tudom, hogy volt katéterem, de fogalmam sincs, hogy mikor tették fel, mikor szedték le. Az ott dolgozóknak ez napi rutin.
2023. jan. 27. 15:25
 15/22 anonim ***** válasza:
97%

Kecskeméten 2014-ben és 2020-ban is kúpot adtak, kb mint halottnak a csók.

A doki és a szülésznő is mondta mindkét alkalommal hogy úgy is lesz itt minden (pisi,kaki) nyomjak ahogy bírok. Elvileg igaza lett, volt ott minden de egyszer sem vettem észre csak utólag mondták. Hidd el ez fog a legkevésbé érdekelni akkor ott.

2023. jan. 27. 15:53
 16/22 anonim ***** válasza:
78%

Sehogy. Adnak kúpot, ami opcionális. Egyébként a jobb hely vitához: jobb helyen az anya választhat több opció közül, beleértve a semmi, kúp, beontes.

Én pl legközelebb beontest fogok kérni. A kúp semmit nem ért, kis nyákként távozott 10 perc múlva. És sajnos közel három év után egy dologra emlékszem tisztán, hogy kb 7-8 kis adagban fostam magam alá a kitolas előtt. Undorító volt, és életemben nem volt sok olyan megalázó dolog, mint ahogy a szülésznő vagy a férjem pucolja alólam a fosos lepedőt. Nyilván nem szóltak semmit meg támogatóak voltak, de akkor is, tudatosult. Én csak irigyelni tudom, akiben ez nem tudatosult, mert én most a második szülés előtt nem a fájdalomtól félek, hanem ettől a megszégyenítő helyzettől.

2023. jan. 27. 17:13
 17/22 anonim ***** válasza:
97%
Sehogy. Ha jön, akkor letörlik.Előtte adnak kúpot,vagy van beöntés,ez segít a nagyja cuccnak kiürülni.A maradék vagy jön,vagy nem,de te nem is fogod észrevenni.Ők nem csinálnak ügyet belőle,neked még kisebb gondod is nagyobb lesz annál.
2023. jan. 27. 17:51
 18/22 anonim ***** válasza:
97%
Én kúpot kaptam délelőtt, délután szültem, és sajnos nem csak a gyereket sikerült kinyomnom... Nem győztem elnézést kérni. Engem zavart, de igazából láttak ők már mindent, tehát nem kell ezzel foglalkozni.
2023. jan. 27. 19:27
 19/22 anonim ***** válasza:
92%

Én beöntést kaptam, amitől nagyon paráztam, de hogy őszinte legyek nekem nagyon jól esett. :D A terhességem zöme székrekedéssel telt, hát nem ecsetelném azt a megkönnyebbülést. :D Csak egy pillanatra futott végig az agyamon, hogy ez milyen lett volna kipakolni vajúdás, vagy kitolás közben, aztán gyorsan el is hessegettem inkább a gondolatot.

Egyébként én azt éreztem, hogyha nem kapok is valószínű kipucoltak volna a fájások, mert burokrepesztés után aztán jött belőlem minden egy-egy pisinél akaratlanul is.

Én egyébként nem éreztem, hogy kitolásnál jött volna, de ha jött sem csináltak belőle ügyet, senki nem szólt erről egy szót sem, nekem meg ott szinte semmi nem maradt meg, csak úgy csinálom, amit a szülêsznő diktál. Addigra már olyan szinten voltam kifordítva emberi méltóságomból, hogy ez a legkevesebb...

2023. jan. 27. 23:02
 20/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm, ment a ződ kéz mindenkinek!
2023. jan. 27. 23:08
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!