Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szüléshez csak egy ember...

Szüléshez csak egy ember jöhet be?

Figyelt kérdés
A férjem mindenképp szeretném, hogy bent legyen, viszont akármennyire oktattam szülés előtt, egyszerűen nincs meg benne az a képesség, hogy hatékonyan tudjon segíteni, én meg szülés közben megnyikkanni nem tudtam a fájdalomtól. Anyukámmal viszont nagyon egy hullámhosszon vagyunk, 6x szült és szerintem jól esne, ha bent tudna lenni, de semmiképp nem a férjem helyett. Erre van lehetőség? Sote 1-ben fogok szülni.
2023. jan. 4. 19:41
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
Kicsit rosszul fogalmaztam. A férjem próbált segíteni, csak sehogy nem volt jó, amit csinált, én meg nem tudtam neki ott magyarázgatni. De egy nagyon jó férj, nagyon jó apuka, csak valahogy nekem segítene egy nő jelenléte.
2023. jan. 4. 19:42
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Csak 1 fő lehet benn
2023. jan. 4. 19:45
 3/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm, így tudtam én is, csak reméltem, hogy hátha tévedek. :)
2023. jan. 4. 19:50
 4/13 anonim ***** válasza:
84%
19ben mikor még lehetett orvost fogadni, a jánosban a lányunk is bejöhetett, többet segített mint a férjem. A leányző felnőtt volt
2023. jan. 4. 21:50
 5/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Akkor lehet, hogy nagyon finoman megkérdezem valakitől terhesgondozás alatt. :)
2023. jan. 4. 22:06
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

"...viszont akármennyire oktattam szülés előtt, egyszerűen nincs meg benne az a képesség, hogy hatékonyan tudjon segíteni..."

Aztán ugyan mit kellene segiteni? A segítségre ott az egészségügyi személyzet.

Amúgy meg egyetlen nagykorú kísérő lehet jelen, senki más.

2023. jan. 5. 07:17
 7/13 anonim ***** válasza:
73%

2019óta sok víz lefolyt a dunán 🤣

2019ben is nálunk csak 1 kísérő jöhetett be. A többi a szülészet aulájában várhatott. Emlékszem, amikor szültem kolompár család szűk, kb 30fős családi köre dínom dánomozott ott.

Aztán jött a covid, ami átírt mindent.

Azóta 1db kíséről éphet be az épülerbe. Még csak az aulába sem várhat a másik.

Egyébként én sem tudom,mi az, amiben segíteni kell. Arra vannak a szülésznők.

Egyszer szültem a férjemmel, de nekem fel sem tűnt, hogy ott van kb a vajudás felétől. Masodik szülésemre nem is jött be senki, nem is hiányzott senki.

2023. jan. 5. 07:56
 8/13 anonim ***** válasza:
80%
Igaz nem most volt… de 2011-ben nálunk úgy engedélyezték, hogy óránkénti váltással jött be a férjem és a nővérem.Így mindketten részesei lehettek a vajúdásomnak. Bár sajnos 21 óra vajúdás után császározás lett a vége.De a mai napig örülök hogy mindketten ott voltak.
2023. jan. 5. 08:22
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Oktatni.. Mit kell segíteni?

Ott kell lennie, fogni a kezed, biztosítani arról, hogy minden rendben van. Kb ennyi a dolga az apukának. A többire ott a személyzet.

2023. jan. 5. 09:43
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Most decemberben itt szült a sógornőm. Ők is próbálkoztak ezzel, de hatarozottan nemet mondtak. A folyosóra se jöhet senki varakozni. Csere sincs, tehát nincs olyan, hogy anyukád van bent vajúdásnál és az apa az aranyórán.
2023. jan. 5. 09:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!