Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » A terhes vitaminoktól tényleg...

A terhes vitaminoktól tényleg nagy lesz a baba feje, teste?

Figyelt kérdés

2023. jan. 1. 09:49
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%

Nem

És a sok evéstől sem lesz a baba nagy.

Diabétesz, terhességi diabétesz okoz a szükségesnél nagyobb babát. A többi genetika.

A kismama sem a vitamintól hízik, hanem az elfogyasztott kalóriától ( a vitamin előfordul, hogy nagyobb ètvágyat csinál, de attól önmagában nem hízik az ember)

Okozhat gondot a pajzsmirigy működèsi zavara is.

2023. jan. 1. 11:12
 12/25 anonim ***** válasza:
87%
A tested nem fog dupla akkora gyereket "gyártani" attól, hogy neked esetleg nincs vitaminhiányod. Mondjuk ha van, akkor kisebbet lehet hogy igen 😂 Régen valóban kisebb súllyal születtek a babák, akkor az volt a "normális". Megjegyzem az is "normális" volt, hogy "anyuka, nyugodtan szívjon el pár szál cigit, többet árt a babának a leszokás miatti idegeskedés". Na, így persze hogy nem születtek óriási újszülöttek. Manapság meg az élelmiszerekben töredéke nincs a tápanyagoknak, cserébe az életmódunk miatt többre lenne szükségünk. Muszáj pótolni a vitaminokat, ásványi anyagokat, hogy legalább komolyabb hiányállapotok ne lépjenek fel. Szerintem. Én majdnem végig szedtem terhesvitamint GALt, az egyik sógornőm is, csak ő Femibiont hébe-hóba, míg a másik sógornőm nem szedett semmit a fenti elmélet miatt. Én viszonylag magas, vékony vagyok, lett egy ilyen babám (3600 g, 55 cm, igaz hogy az 1 hónapos státuszon már csak 54 cm volt, tehát valójában ki tudja milyen hosszú volt mikor született, de hosszú volt, annyi szent), a sógornőim meg a 160 centijükkel és értekelhető vitaminpótlás nélkül 4 kg-os kisbabákat szültek. Amúgy az emberek általában véve is magasabbak mint párszáz éve, szóval változnak a dolgok, s nem feltétlen rossz minden.
2023. jan. 1. 11:17
 13/25 anonim ***** válasza:
49%

Én elevittől babatervezéskor kb 8kg ot híztam és nem zabáltam :)

De valóban étvágyfokozó elvileg

Énis úhy tudom hogy egy 3.8 kg os baba is nagynak számít már :)

2023. jan. 1. 11:41
 14/25 anonim ***** válasza:
100%
Ha terhességi diabeteszed van és nem.veszik észre aminek kicsi az esélye..inkább nem foglalkoznak megfelelően vele(ismrek ilyet meg van tapasztalatom is) akkor nőlhet jobban a baba de ez is ritka mivel szigorú diéta van.
2023. jan. 1. 11:43
 15/25 anonim ***** válasza:
Mind a két terhesség alatt szedtem. A lányom 40+3-ra született 3000 grammal. Most fiút várunk, a 36 hetes ultrahangon 3300 grammra becsülték... Ezek alapján nem hiszem, hogy a vitamintól. Ja és nem zabálok össze -vissza, a cukrom tökéletes, csak a vérnyomásom magas, de attól pont nem kéne nagy babának lennie 🤷🏻‍♀️
2023. jan. 1. 12:42
 16/25 anonim ***** válasza:
100%

3750 gr volt az első és a második Fiam is, egyik 57 cm, 56 cm a másik. Elsőnél Elevitet szedtem (volt anyósom meg is beszélte volt sógornőmmel, hogy azért nagy a gyerek feje 🤷‍♀️), másodiknál Gravidát szedtem.

Harmadik babám 3920 gr és 58 cm volt, Nála nem szedtem vitamint, de szigorú diéta mellett, inzulinos cukros voltam. 🤔

2023. jan. 1. 14:13
 17/25 A kérdező kommentje:
16-os. És tényleg nagy volt a baba feje vagy csak ex-anyósod látta úgy?
2023. jan. 1. 14:22
 18/25 anonim ***** válasza:
Nekem a B vitaminoktól tényleg eléggé megnőtt az étvágyam. Ha emellé tényleg túl sokat is eszem, esetleg ez megspékelve cukorbetegséggel, akkor biztos nagy lett volna a baba.
2023. jan. 1. 14:28
 19/25 anonim ***** válasza:

Nekem mondjuk 160g szénhidrát diéta melett lett a baba 3550g.

De én cukros lettem ,lehet lett volna a baba 4-5kg

2023. jan. 1. 15:53
 20/25 anonim ***** válasza:

#17.

Igen, valóban nagyobb feje volt, mint az átlagnak. De nem óriási! 🙂

2023. jan. 1. 16:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!