Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » A kiírt dátum után 2 nappal...

A kiírt dátum után 2 nappal indítana az orvos. Nem túl késő?

Figyelt kérdés
Jelenleg úgy állunk, hogy a baba még jelét sem adja annak, hogy szeretne világra jönni :) Az orvossal megbeszéltem, hogy indítanak, ha nem indul be magától a kiírt időpontig. De félek attól, hogy ez ‘túl késő’. Rengeteg komplikációról olvastam, hogy túlhordás esetén valószínűbb. Ti mit gondoltok? Kinek mi a tapasztalata? Érdemes ezen a 2 napon aggódni? (40 hét+2 napos leszek.)

2022. dec. 6. 23:46
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
59%

Olyan könnyen dobáloztok a jogaitokkal, de tudjátok azt is, miért döntött így az orvos? Lehet, hogy túl érett a lepény? Esetleg cukros az anyuka? Elképzelhető, hogy elkezdett kinyílni a méhszáj? Kevés a magzatvíz? Nem jók az NST-k? Stb.stb...?

Semmi információ nincs a helyzetről, csak amit a kérdező leírt!

Ebből nem derül ki semmi.

Természetesen alap esetben a minél tovább bent, annál jobb elve a megfelelő, de nem tudjuk ez milyen helyzet.

Lehet a jogokra hivatkozni, de a babának is joga van egészségesen megszületni...

2022. dec. 7. 13:36
 32/35 anonim ***** válasza:
82%

"Az orvossal megbeszéltem, hogy indítanak, ha nem indul be magától a kiírt időpontig."

Ebből az jön le, hogy a kérdező keveri a túlhordást a terminus túllépéssel, és fél a túlhordás okozta komplikációktól, ezért akar indítást. Arról nem esik szó, hogy valóban van-e orvosi indok.

2022. dec. 7. 14:23
 33/35 anonim ***** válasza:
66%
Rendben, nem vitatkozni akartam, csak nehogy gond legyen itt a "jogaid vannak" buzdításokkal!
2022. dec. 7. 14:28
 34/35 anonim ***** válasza:
100%

31-es, igazad lenne alapvetoen, de akkor gondolom a kerdezo leirta volna az okot, hogy azert kell ilyen hamar inditani mert ez es ez van es fel a komplikaciotol.

De ehelyett csak annyit irt, hogy ezt beszeltek meg es amugy ugy altalanossagban fel a komplikacioktol :D

Ettol fuggetlenul varnam a kerdezo valaszat en is, lehet abszolut neked lesz majd igazad, mert komoly indoka van, csak valamiert nem irta bele. De a leirasbol az sut rola, hogy itt inkabb az orvos siet, valahova. Talan szabadsagra :D

2022. dec. 7. 14:30
 35/35 anonim ***** válasza:
Jelenleg mennyi idős terhes vagy? Az nem derült ki nekem.
2022. dec. 7. 17:09
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!