Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » A kiírt dátum után 2 nappal...

A kiírt dátum után 2 nappal indítana az orvos. Nem túl késő?

Figyelt kérdés
Jelenleg úgy állunk, hogy a baba még jelét sem adja annak, hogy szeretne világra jönni :) Az orvossal megbeszéltem, hogy indítanak, ha nem indul be magától a kiírt időpontig. De félek attól, hogy ez ‘túl késő’. Rengeteg komplikációról olvastam, hogy túlhordás esetén valószínűbb. Ti mit gondoltok? Kinek mi a tapasztalata? Érdemes ezen a 2 napon aggódni? (40 hét+2 napos leszek.)

2022. dec. 6. 23:46
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
71%
Gondolom hajt a pénzre. 40+2-n semmi sem indokolja az indítást azon kívül, hogy akkor ér rá.
2022. dec. 7. 01:57
 12/35 anonim ***** válasza:
100%
Én vasárnapra vagyok kiírva, de eddig nekem sem tűnik úgy hogy jönni szeretne a baba. Orvos azt mondta egy héttel enged tovább hordani ha nem indul magától, utána indít. Nálunk ez a protokoll.
2022. dec. 7. 05:47
 13/35 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is inkább korai, ha amúgy nincs gond. Nálunk is az a protokoll, hogy 41. hétig várnak, ha szeretnnk, annyi, hogy mindennap mennem kellett NST-re.

Én is 40+5 napra szültem, akkor indult be spontán, így is lassan tágultam, indítással tuti kínlódás és császár lett volna, mert ez a tablettás meg hasonló indítás a legtöbbször nem működik.

De amúgy semmi gond nem volt a szüléssel, hidd el, ha a baba rendben van, akkor nem probléma, hogy később születik, ez nem olyan dolog, hogy pontosan 40. hétre kell érkeznie. Persze, a te dolgod, de én várnék a 41.hétig, nem kínlódnék indítással.

2022. dec. 7. 06:12
 14/35 anonim ***** válasza:
100%

Az első gyerekem 40+6 a második 40+5 született. Mindkettő spontán indult.

Átlag 32-34 napos ciklussal ezen nincs is mit csodálkozni.

2022. dec. 7. 06:18
 15/35 anonim ***** válasza:
69%

Inkább indok nélkül borzasztó korai.

A kiírt dátum nem kőbe vésett, csak körül belül.

Az indítások 50%-a császàr ( ezt a számot a dokim mondta) nem riogatás miatt írom, csakhogy felkészülhess fejben

41+1 szültem spontán. Végig 100% volt az nst

2022. dec. 7. 06:37
 16/35 anonim ***** válasza:
100%

Előző vagyok

A fogalmakat kevered

Túlhordás :42 hét után

Terminustúllépés : kiírt dátum után

2022. dec. 7. 06:38
 17/35 anonim ***** válasza:
100%

Lehet a lepény állapota indokolja, vagy eü előzmény, bár erről nem írtál.

Amúgy tényleg nem késő, főleg ha beleveszed hogy ugye utolsó menstruációból és nem a peteérésből számolják a terminust.

Az én gyerekem tavaly ilyenkor sem mutatta jelét, 41+0 lettem indítva, de se a ballon, se az oxi nem tágított, sőt fájásaim is alig voltak... Császároztak, kétszer a nyakán volt szegény gyereknek az amúgy is rövid zsinór, fenn volt a bordámnál. Stramm, erős gyerek, semmi baja nem lett, pár óra múlva leesett kicsit a cukra de a kolosztrummal helyrejött, én meg hamar felépültem.

Minden rendben lesz, ne aggódj! Jó egészséget, boldog babázást, így Karácsony körül extra varázslatos :)

2022. dec. 7. 06:40
 18/35 anonim ***** válasza:
100%

A tulhordas 42. hettol van. Ha olvastal a kockazatairol, akkor azt is erdemes elolvasnod, hogy ezeknek statisztikailag mekkora eselye van (nagyon-nagyon keves, es igazan csak a betoltott 44. hettol, de meg akkor is baromi alacsony). Sokkal tobb kockazata van az inditasnak, es az azzal beinditott beavatkozasok kaszkadjanak, erre is vannak jo abrak.

Ajanlom Görbicz Adria szulesfelkeszito ingyenes podcastjat, nagyon jol elmondja bennuk, hogy hogyan lehet minimalizalni a kockazatokat (nem az inditassal, azzal no tobbek kozott az oxigenhianyos allapot kockazata).

2022. dec. 7. 06:40
 19/35 anonim ***** válasza:
100%

Ha semmi más nem indokolja, akkor inkább korai.

41. hétig szinte mindenhol engednek, de sok helyen 42. hétig is.

2022. dec. 7. 06:55
 20/35 NTBS ***** válasza:
100%
Én természetesen úton születtem. 8 nappal a kiírás után. Úgyhogy nem túl késő.
2022. dec. 7. 07:14
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!