Van olyan ismerősöd,akinek nagyobb baja lett a császártól,vagy nem élte túl?
8as vagyok, nem kérhető, ha nincs idő spinális érzéstelenítésre akkor altatnak.
És annyi van a zárójelentésen hogy műtét közbeni egyéb kisfokú komplikáció, meg egy BNO kód amire semmi konkrét nem jön ki ha rákeresek.
A vérzés mennyiségéből valószínűleg egy nagyobb eret vágtak át.
Ismerőst nem szerencsére, de mivel szülészeten dolgozom, láttam már egyet, s mást.
Volt, akinek császár közben összeomlott a keringése, vagy 10 percig élesztették újra. Utána pár nap intenzív, de nem lett baja. Az oka nem derült ki, infarktusra gyanakodtak, de nem igazolódott.
Volt, akit tök lázasan hoztak be, folyt a sebéből a genny. Javulgatott, javulgatott, aztán egyszer nagyon szarul lett, pár nap intenzív osztály után meghalt szepszisben.
Császár közbeni méheltávolítás is előfordult atoniás vérzés miatt. Atoniás vérzéssel kapcsolatos halálesetről is hallottam, szerencsére nem nálunk történt.
Aztán kollégám mesélte, hogy volt egy placenta percretás terhes (ez azt jelenti, hogy a lepény teljesen belenő a méhfalba, esetenként pedig a környező szervekbe, nála éppen a hólyagjába nőtt bele. Császármetszés után nő az előfordulása, minél több császár, annál gyakoribb). Műtét során alapból méheltávolítást végeztek (ez alap ilyen komplikáció esetén), de a hólyag egy részét is ki kellett szedni, emiatt a vesevezetékeket is más helyre kellett ültetni, szóval újabb nagyműtét, végül felépült, de a hólyagkárosodás miatt nem tudja rendesen üríteni a hólyagját és katétereznie kell magát rendszeresen.
Aztán láttam hegterhességet is császár után, neki csak a méhét kellett kivenni, szerencsére nem halt bele. Hegszétválást is láttam már, hasüregból kellett kiszedni a gyereket, de szerencsére gyerek is és anyuka is rendben volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!