Nagyon várnám azok válaszát, akik császárral és természetesen is szültek! Elfogultság nélkül, és nagyon őszintén! Melyik volt a jobb és miért?
ki tudnék futni ettől a "fejben dől el" dumától. 2 császárom volt, az elsőt túlhordtam, magas burokrepedésem volt és nem jöttek a fájások, mint később kiderült a nyakán volt a köldökzsinór többször is. A pici progis császár lett, mert fenyegető hegszétválás volt. nála is a nyakán volt a köldökzsinór de neki még a karja alatt is átment. Kérdezem: szerintetek melyiket dönötöttem én el előre fejben??
Amúgy, hogy egy kicsit legalább a kérdésre is válaszoljak, bár természetes szülés nem adatott meg, a császár mindeképpen hosszabb felépülés, de semmiképp nem könyebb megoldás. Sem az anyának, sem az orvosoknak. De persze, ha válaszhatnék, akkor megpróbálnám 3x a sima szülést...de nem választhatok :(
Hát igen fejben dől el... a nagy frászt! 9 hónapig plusz még 1 hétig a sima szülésre készültem na meg abban a 16 órában is amig vajúdtam. De! 3x esett le a szivhang és csuszott vissza a baba, ugyhogy közölték, hogy császár és mire feleszméltem a meglepetésből már a mütőasztalon ültem és kaptam a gerinc érzéstelenitőt. Ugy akartak elaltatni hogy semmi kivizsgáláson nem estem át. Nagyon megilyedtem és örültem amikor keritettek valakit aki beadta az inyekciót! Tényleg lekötik az embert és nekem nagyon rossz érzés volt az hogy nem láthattam a babámat ugy maszatosan ahogyan megszületett. Nem ölelhettem akkor azonnal és csak 12 óra elteltével kaptam meg. A tejjel különösebb gond nem volt, idővel ugyan megindult, de én azt nagyon sokáig nem tudtam magamban rendezni, hogy nem tudtam megszülni a babámat. DE legalább egészséges!!!!!
Én hamar felépültem nem volt különösebben gázos a dolog. Elejétől tudtam ellátni a babócát és ez első két hétben még én fürdettem. Szoval nekem nem a felépülés fizikai része volt rossz hanem a lelki része :(
Sajnos itt választás nincs, de ha lenne akkor én simán szülnék pedig nem volt gyenge az a 16óra vajudás és gondolom a kitolás szakasza még ennek sokszorosa...
Bocsi, hogy én sem tudom megválaszolni a kérdésedet 100%-osan, de gondoltam leirom, hátha ...
Szia!
Én egyszer szültem természetes úton.Fájt és nehéz volt(bár én 4 óra alatt végeztem),de felejthetetlen élmény.Örülök,hogy sikerült természetes úton nekem a világra hoznom a babámat,és nem más "szedte" ki belőlem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!