Nagyon várnám azok válaszát, akik császárral és természetesen is szültek! Elfogultság nélkül, és nagyon őszintén! Melyik volt a jobb és miért?
Igen, ezt a kérdést én is fel akartam már tenni, mert még nem tudni sima vagy császáros szülésem lesz-e.
De sajna eddig még nem jött olyan válasz, aki mindkettőt átélte volna!
Én is várom!:)
Egyik ismerősöm császáros lett 24 óra vajúdás után az elsőnél mert miután beadták neki az EDA-t leesett a kicsi szívhangja, a 2.-nál 18 óra után kérte az EDA-t, és rá 6 órára természetesen világra tudta hozni a kisfiát. Ő nagyon örült neki,hogy végre sikerült a hüvelyi szülés, mivel nem kellett utána lábadoznia a császárheg miatt.
Ez szerintem fejben dől el:
Akarsz inkább egy intenzívebb fájdalommal járó hüvelyi szülést, de utána már rohangáhatsz és természetesen tudod kiszolgálni a 3-4 kg-s babódat segítség nélkül,
vagy szeretnél fájdalommentes szülést, és inkább utána vajúdsz hosszasan a heg miatt, hisz még felülni sem tudsz elején segítség nélkül, nemhogy egyedül megtartsd a gyermeked, miközben fürdeted.
Arról nem beszélve, hogy a szülésnél járó intenzív fájdalmat meg lehet élni nagyon pozitívan, hisz ilyen tudatállapotban csak szüléskor van az ember lánya, ha meg nem tudod befogadni ezt az állapotot, akkor még mindig ott van az EDA, és akkor a szülés vége sem fájt, és a gyermekágyi heteket is fájdalommentesen töltheted! :)
Én sajnos nem kaphattam EDA-t, pedig így terveztem, de a természet úgy rendezte, hogy 4 ujjnyival érkeztem a kórházba és azokat a fájásokat is be tudtam fogadni...
Mindkét szülésnek van előnye és hátránya is.
Nekem az első volt császár. Vajúdtam is előtte ami nagyon nagyon fájt ( kinek nem? :)) aztán császár lett belőle, napokig nem bírtam felegyenesedni egy kínszenvedés volt a szoptatás is úgy és a hasam hónapok múlva is úgy nézett ki mintha máris jönne ketteske...:(
A második babám aki pedig közel 1 kilóval nehezebb volt mint az első simán megszületett 3 óra alatt fájásokkal együtt. Hát mit nem mondjak, ég és föld:) Mondjuk itt meg volt gátmetszés-varrás de mégis 2 óra múlva már felkeltem! Pisilni mentem!! (óóó micspda megváltás volt, semmi katéter semmi pisis zacsi mellettem...) 5-6 óra múlva törökülésben szoptattam a lányom a kórházi ágyban és itthon is sokkal jobban vettem az akadályokat.
Ezerszer inkább hüvelyi szülés!!! Ja és a hasam (most 4 hós a lányom) már két héttel szülés után lapos volt!
Lehet csak egyéni dolog ez, és nagyon hálás vagyok a dokimnak hogy sok más mamival szemben, nekem nem azt mondták hogy tuti császár a második is, hanem hagyta hogy elinduljon a szülésem és hagyta hogy hátha sikerül megszülnöm:) És sikerült:)) Én így érzem teljesnek a szülésélményt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!