Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Nagyon várnám azok válaszát,...

Nagyon várnám azok válaszát, akik császárral és természetesen is szültek! Elfogultság nélkül, és nagyon őszintén! Melyik volt a jobb és miért?

Figyelt kérdés
2010. szept. 29. 12:57
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
18%
Én mindkétszer természetesen szültem.Elsőre nehezebb volt, pedig csak 2900grammal született a nagylányom, másodjára sokkal gyorsabb volt,és kicsit könnyebb, pedig a kisebbik lányom 3600 grammal született.Nekem olyan hatalmas érzés volt, hogy soha nem cserélnék egy császárossal, meg szülés után is gyorsabban felépültem.Szerintem nem olyan kemény a term. szülés, mint ahogy sokan riogatják a nőket.
2010. szept. 29. 13:08
 2/17 anonim ***** válasza:
48%
őszintén.nekem fájt.nagyon.pedig nagy a fájdalomküszöböm.elég spirituális vagyok,hiszem hogy minden agyban dől el,így is tereztem a szülést de semmi ilyenre nem tudtam koncentrálni,úgy kész voltam.pedig 4,5 óra alatt meglett első baba majdnem 4 kilo volt.a gátsebemmel is szenvedek még pedig 10 hete szültem.nekem nagyon elvette a kedvem az esetleges másodiktól..de ki tudja lehet majd az idő..:))
2010. szept. 29. 13:28
 3/17 anonim ***** válasza:
82%
Teljesen nem felelek meg a kritérumaidnak, de két gyereket szültem császárral úgy, hogy mindkettővel vajúdtam, kitolásnál téraránytalanság miatt kellett műteni. Szóval mindkétszer az utolós fél óráról csúsztam le, hogy természetesen szüljek. Eleinte csalódás volt, főleg az első gyerekemnél, hogy nem sikerült természetes úton szülnöm, a másodikat is megpróbáltam, de őt se tudtam megszülni, pedig kis súllyal született (2440 gr). Az első császár útán két hétig görnyedve jártam, tüsszenteni vagy nevetni nem tudtam, csak fekteteve bírtam szoptatni, mert annyira fájt a sebem. A másodiknál már 1/4 annyi idő alatt felépültem, tudtam már az elejétől kezdve ülve szoptatni. Szerintem az igazi természetes úton szülni, hiszen nekem kimaradt az összebújás, az hogy a hasamra tegyék és megfoghassam. Császrnál egyik kezed le van kötve, egyébként is remegsz az érzéstelenítő miatt, mint egy kocsonya, csak egy puszit adhattam, aztán elvitték. Utána 12 órát kell feküdni, addig kétszer hozták be a babámat szoptatni. Egy előnye van a császárnak, hogy nincs gátmetszés, hüvelyrepedés, szükre varrás, ami később gondot okozhat szexnél. A lényeg, hogy egészségesek a gyerekeim, nekem császárt osztott a sors, ez van.
2010. szept. 29. 13:32
 4/17 anonim ***** válasza:
64%
1 gyerekem van, sima szülésnek indult, vajúdtam keményen hajnal 4- től, délben ki voltam tágulva teljesen, de nem jöttek a toló fájások, pedig már 1 percenként voltak 1 perces fájásaim, de mégsem jöttek a toló fàjások, pedig próbálta 3 doki is kinyomni a hasamból a gyereket, este 7- kor császárra betoltak, hát az volt a megváltás! Másnap reggel felkeltem kihozhattam a babám, abszolut nem fájt utánna semmim, nem bántam volna ga nem kell vajúdnom feleslegesen, egyből megcsászároznak!
2010. szept. 29. 13:33
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
Látom...olyan választ még nem kaptál amilyet szeretnél. A kérdésed engem is érdekel, úgyh figyelek.
2010. szept. 29. 14:50
 6/17 anonim ***** válasza:
100%

Igen, ezt a kérdést én is fel akartam már tenni, mert még nem tudni sima vagy császáros szülésem lesz-e.

De sajna eddig még nem jött olyan válasz, aki mindkettőt átélte volna!

Én is várom!:)

2010. szept. 29. 16:17
 7/17 anonim ***** válasza:
68%

Egyik ismerősöm császáros lett 24 óra vajúdás után az elsőnél mert miután beadták neki az EDA-t leesett a kicsi szívhangja, a 2.-nál 18 óra után kérte az EDA-t, és rá 6 órára természetesen világra tudta hozni a kisfiát. Ő nagyon örült neki,hogy végre sikerült a hüvelyi szülés, mivel nem kellett utána lábadoznia a császárheg miatt.

Ez szerintem fejben dől el:

Akarsz inkább egy intenzívebb fájdalommal járó hüvelyi szülést, de utána már rohangáhatsz és természetesen tudod kiszolgálni a 3-4 kg-s babódat segítség nélkül,

vagy szeretnél fájdalommentes szülést, és inkább utána vajúdsz hosszasan a heg miatt, hisz még felülni sem tudsz elején segítség nélkül, nemhogy egyedül megtartsd a gyermeked, miközben fürdeted.

Arról nem beszélve, hogy a szülésnél járó intenzív fájdalmat meg lehet élni nagyon pozitívan, hisz ilyen tudatállapotban csak szüléskor van az ember lánya, ha meg nem tudod befogadni ezt az állapotot, akkor még mindig ott van az EDA, és akkor a szülés vége sem fájt, és a gyermekágyi heteket is fájdalommentesen töltheted! :)

Én sajnos nem kaphattam EDA-t, pedig így terveztem, de a természet úgy rendezte, hogy 4 ujjnyival érkeztem a kórházba és azokat a fájásokat is be tudtam fogadni...

Mindkét szülésnek van előnye és hátránya is.

2010. szept. 29. 16:26
 8/17 anonim ***** válasza:
én természetes úton szültem, nagyon nehéz volt, 20 órát vajúdtam, a végén azt hittem meghalok...de nem cserélném el császárra! mert a szülés élménye így azért nem ugyanaz, másrészt, mind a 3 szobatársam császáros volt, ott rinyáltak szegénykék, hogy nem tudnak még az ágyon felülni sem, hátmég menni stb...ja meg az első nap csak pépeset kaptak enni, közben a szemük kopogott az éhségtől...és a babát sem tudták úgy ellátni, atejük semi indult be rendesen...én meg simán tudtam szoptatni és járni-kelni. na persze a szülés közben vágytam a császárra. de hát ilyen az ember. :)))
2010. szept. 29. 21:57
 9/17 anonim ***** válasza:
100%
SZia!Én őszintén írom:első gyermekemmel vajúdtam 16 h-t,épp csak a tolófájások maradtak le a végéről,nem volt leányálom!Nem kívánom senkinek azt a 16 órát!Igen,nekem nem volt választásom,sürgős császár,hogy a lányom életben maradjon,mivel a szívhang is eltűnt és más komplikációk is voltak,amit akkor átéltem soha nem fogom elfelejteni(se fizikailag,sem lelkileg)!Az altatás sem volt jobb!De!Kisfiamnál progis-császár volt érzéstelenítéssel,egy élmény hogy láthatam(ez a kislányomnál kimaradt),de én nagyon örültem amikor mondta a doki a kisfiamnál hogy mindenképp császár!Féltem,de mégis megkönnyebbűltem,talán féltem hogy újból megismétlődik!Nekem a fájdalom negyed akkora volt.Nem volt gondom sem a felépüléssel,sem a szoptatással.A tesóm többet kínlódott a gátsebével mint én azzal a nagy vágással.Tehát hamár így alakult,én szavazok a császárra!
2010. szept. 29. 23:49
 10/17 anonim ***** válasza:
56%

Nekem az első volt császár. Vajúdtam is előtte ami nagyon nagyon fájt ( kinek nem? :)) aztán császár lett belőle, napokig nem bírtam felegyenesedni egy kínszenvedés volt a szoptatás is úgy és a hasam hónapok múlva is úgy nézett ki mintha máris jönne ketteske...:(

A második babám aki pedig közel 1 kilóval nehezebb volt mint az első simán megszületett 3 óra alatt fájásokkal együtt. Hát mit nem mondjak, ég és föld:) Mondjuk itt meg volt gátmetszés-varrás de mégis 2 óra múlva már felkeltem! Pisilni mentem!! (óóó micspda megváltás volt, semmi katéter semmi pisis zacsi mellettem...) 5-6 óra múlva törökülésben szoptattam a lányom a kórházi ágyban és itthon is sokkal jobban vettem az akadályokat.

Ezerszer inkább hüvelyi szülés!!! Ja és a hasam (most 4 hós a lányom) már két héttel szülés után lapos volt!

Lehet csak egyéni dolog ez, és nagyon hálás vagyok a dokimnak hogy sok más mamival szemben, nekem nem azt mondták hogy tuti császár a második is, hanem hagyta hogy elinduljon a szülésem és hagyta hogy hátha sikerül megszülnöm:) És sikerült:)) Én így érzem teljesnek a szülésélményt.

2010. okt. 7. 15:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!