Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Nem akarok császárral szülni,...

Nem akarok császárral szülni, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Elég sok eü problémám van, ráadásul az elejétől veszélyeztetett terhes vagyok, mondta is az orvos, hogy készüljek fel lélekben a műtétre, mert nekem kb az az egyetlen járható út :(

Én ragaszkodnék a természetes szüléshez, mert nem a baba lenne veszélyben, hanem csak én, és ezt vállalnám is.

A babának meg jót is tenne a vajúdás, plusz nem akarok életem végéig szenvedni a császár utáni komplikációktól, akkor már inkább kockáztatom a saját egészségem, de hüvelyi úton szüljek (mégegyszer, a babám nem lenne veszélyben, ami problémám van, az rám veszélyes)

Hogyan közöljem ezt a dokival?

2022. okt. 9. 21:43
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

Hát én nem tudom milyen a hüvelyi szülés,de ha császároznak én tuti nem szenvednék előtte.

Velem szült egy kismama,reggel 6kor vitték indított szülésre 11kor császár.soha nem csinálná ujra.

2022. nov. 4. 21:07
 22/24 anonim ***** válasza:

#20: 150cm vagyok, fel sem merult sebkiben, hogy a magassagom miatt ne tudnàm megszülni a gyermekem.

Mindenfèle szövődmèny nèlkül, termèszetes ùton szültem, gàtvèdelemmel.

2022. nov. 6. 17:20
 23/24 anonim ***** válasza:

20-as vagyok.

Igazából örülök, a példádnak, csak az a baj, hogy már olyan fokú stresszt ültetett belém az orvos, meg a család, hogy elakad és gáz lesz, hogy nem merek ellent mondani.

2022. nov. 9. 08:38
 24/24 anonim ***** válasza:

Én ugyan átlagos magasságú, de cserébe vékony vagyok, és ugye azt is paráztathatják azzal, hogy juj nem elég széles a csípő, nem fog kiférni a gyerek. Nekem a bábám viszont azt mondta, hogy a testem akkora gyereket növeszt, amekkorát meg is tudok szülni. Kétszer szültem 4,3 kilós 55 centis gyereket, nagy fejátmérővel, hüvelyi úton. Az elsőt még kórházban. Mindkettőnél ott csodálkoztak, hogy hogyan lehet ilyen vékony anyukának ekkora gyereke. Az elsőnél még engedtem a gátmetszést meg a hátonfekve kitolást, a másodikat még nagyobb fejátmérővel négykézláb szültem gátvédelemmel. Ott már tudtam, hogy hátonfekve 30%-kal kisebb helye van a babának kiférni, mert útban van a farkcsont. A másodiknál a hátonfekvés fel sem merült, biztattak is, hogy bárhogy, csak úgy ne.

Aki attól fél, hogy nem fér ki a gyerek, az vigyen magával olyan segítőt, aki kiáll érte, hogy ne kelljen a hátára feküdnie, vagy válasszon támogató kórházat vagy bábát, ahol jók a statisztikák (alacsony a gátmetszés és a császárarány). A másik lehetőség kitolásra beesni, és ragaszkodni a négykézlábas vagy más függőleges pozícióhoz (pl. állva vagy szülőszéken, vagy térdelve nekitámaszkodva férjnek vagy labdának. Faros babáknál is ezt szokták javasolni, mert így könnyebben kifér.

2022. nov. 9. 09:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!