Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Nem akarok császárral szülni,...

Nem akarok császárral szülni, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Elég sok eü problémám van, ráadásul az elejétől veszélyeztetett terhes vagyok, mondta is az orvos, hogy készüljek fel lélekben a műtétre, mert nekem kb az az egyetlen járható út :(

Én ragaszkodnék a természetes szüléshez, mert nem a baba lenne veszélyben, hanem csak én, és ezt vállalnám is.

A babának meg jót is tenne a vajúdás, plusz nem akarok életem végéig szenvedni a császár utáni komplikációktól, akkor már inkább kockáztatom a saját egészségem, de hüvelyi úton szüljek (mégegyszer, a babám nem lenne veszélyben, ami problémám van, az rám veszélyes)

Hogyan közöljem ezt a dokival?

2022. okt. 9. 21:43
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
95%

"Nem akarok császárral szülni, mit tegyek?"

Békélj meg azzal, hogy nem az lesz, amit te akarsz.

Megj.: ez a tapasztalat hasznodra lesz a következő években, mikor gyermekeddel foglalkozol. Akkor sem mindig az lesz, amit te előre akarsz és eltervezel. Majd meglátod.

2022. okt. 10. 02:35
 12/24 anonim ***** válasza:
93%
Te írtad, hogy te lennél akkor veszélyben... marja jó hogy császárt nem akarsz,de más módon kikészítheted a tested... nézd konzultálj több dokival ha pl 3-ból 2 azt mondja császár kell, akkor kénytelen leszel ezt elfogadni.
2022. okt. 10. 03:27
 13/24 anonim ***** válasza:
94%
Sehogy. Az orvosnak az a feladata, hogy minden megtegyen egy komplikáció mentes szülésért. Sőt, kapaszkodj, veszélyezetben nem a magzatot, hanem az anyát kell előtérbe helyeznie
2022. okt. 10. 07:03
 14/24 anonim ***** válasza:
90%

Nekem 3 császárom volt. Ha most újra kezdeném, és választhatnék, akkor is így lenne.

Hüvelyi szülésnél tényleg több maradandó komplikáció léphet fel.

De mindegy is, mert ha hagynak pár órát vajúdni, magad fogod kérni, hogy csinálják már meg a császárt.😉

2022. okt. 10. 07:33
 15/24 anonim ***** válasza:
46%

Hat pedig ez az orvos mar most ugy latja, hogy csaszarozni kell, akkor o vegig erre fog presszionalni. Ha nembizol az orvosban, keress masikat, kerj masodvelemenyt. A gyereknek mar hogyne szamitana, hogy el-e az anyja?

Nem irtad az okokat. Ezek mindenkeppen csaszarokok:

- mehszajat fedo lepeny

- bizonyos szivproblemak (nem mind)

- aktiv vajudas mellett is sokaig fennallo harantfekves

- toxemia tenylegesen nagyon magas vernyomas eseten, bar itt eltero, hogy milyen szinttol csaszaroz valaki, erosen meg kell gondolni, mert sokszor pont a mutettel jarhat az anya rosszabbul

Ami nem minden orvosnal csaszarok, de sok nem vallalja, van, aki viszont igen:

- farfekves

- ikerszules

- bizonyos tipusu gerincproblemak

- stb.

Meg van egy csomo mas, de tenyleg jo lenne tudni, hogy nalad miert mondja a doki. A Mindent a termeszetes szulesrol facebookcsoportban kerdeznem a szakembereket a helyedben (Eva Szabados, Auxner Beatrix, Görbicz Adria, Kiraly Agnes). Es adnek is a velemenyukre.

2022. okt. 10. 08:23
 16/24 anonim ***** válasza:
87%
Csak indokolt esetben császároznak. Tehát ha neked azt mondta az orvos, csak ez a lehetőség van, akkor azt nagyon is komolyan mondta és el kell fogadni. Sajnálom, én is inkább a természet szülés híve vagyok, de vannak olyan helyzetek, amikor a másik út a járható. Nekem a szemem miatt volt kérdéses, hogy császároznak-e vagy sem, felkészültem rá lelkileg, hogy az lesz. Nem igazán örültem neki, de elfogadtam. Az életben vannak olyan dolgok, amik fölött nincs választás.
2022. okt. 10. 08:28
 17/24 anonim ***** válasza:
90%

Egy ismerős természetesen szült, és megvakult az egyik szemére.

2. Gyerekénél fel sem merültba sima szülés

2022. okt. 10. 08:40
 18/24 anonim ***** válasza:
51%

Mi az oka? Sokszor tenyleg az orvos kenyelme miatt csaszaroznak. Masik dokihoz elmennek velemenyert.

De miert mondjak, hogy tuti csaszar?

2022. okt. 10. 09:05
 19/24 anonim ***** válasza:
71%
Ez csak provokáció. A kérdező válaszából látszik.
2022. okt. 10. 16:28
 20/24 anonim ***** válasza:

Engem is császározni akarnak, mert pici vagyok. Ami egyébként nagyon is jól tudom, hogy nem indok, hiszen hasonló magasságú nők is ugyanúgy szülnek (150 cm vagyok).

Én magam szerettem volna hüvelyi úton szülni és ami fontos, TERMÉSZETESEN. De olvasom, hogy igazából nagyon ritka az aki megússza bármilyen beavatkozás nélkül, így a természetességet le is húzhatjuk.

Legalább egy kis vajúdásnak örülnék. Ugyanis elfogadtam, beletörődtem a császárba.

Hogy miért? Több oka is van. Gusztustalan a rendszer tudom én, de így az orvosom velem tud lenni (Ha programozott. Remélem azért sikerül vajúdni egy kicsit, akkor nem áll fenn ez a tényező.)

A családom presszionál: anyám (pedig ápolónő) mondogatja, hogy nem véletlenül találta ki ezt az orvos, nehogy elakadjon a kicsi, stb.

Férjem családjában pedig született egy baba aki azóta már szinte felnőtt ember, de elakadt születésnél aztán úgy kellett kinyomni/vákuumozni vagy fogózni a gyereket. Oxigénhiány lett és le van deréktól lefelé bénulva.

Úgyhogy elfogadtam a császár tényét, a lényeg, hogy a kicsi egészséges legyen én meg bármi is lesz majd összekalapálom magamat.

2022. okt. 20. 10:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!