Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Második szülésnél kérhetem a...

Második szülésnél kérhetem a császárt?

Figyelt kérdés
Az első szülésem sürgősségi császar lett és sokan irják hogy ha az első császár akkor a második is.. vagy legalább is lehet kérni. De olyanokat is hallok mostanában hogy rakényszeritik az anyukara a sima szulest a csadzar utan. Melyik az igaz?esetleg valakinek tapasztalata sopronban?koszonon

2022. okt. 2. 05:22
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
8/10neked ahol irtad hogy engedik a csaszart az melyik varosba van?:)amugy igen tobben mondtak mar ezt is ezert mar nemtudon mit gondoljak.. ja es igazad van nagyon parasztok amugy velem a szuleszno ugy viselkedett hogy erosen gondolkoztam hogy feljelentem. Sajnos a csecsemos nover ismer engem es utal csak ugy hobbibol es ezert mikor megtudta hogy aznap szulok amikor a legjobb baratnoje a szuleszno akkor szepen megkerte hogy legyen velem jo kocsog.... finoman szolva
2022. okt. 2. 11:59
 12/16 anonim ***** válasza:
26%

Hivatalosan nem kérhető a császár, csak akkor csinálják, ha orvosilag indokolt. De nekik is kényelmesebb egy program császár, és több pénzt is kapnak utána az államtól mint egy sima szülésre, úgyhogy a legtöbb helyen igencsak hajlamosak az orvosok bármilyen piti dolog miatt indokoltnak látni (pláne, ha az anya is ezt akarja).

Szóval ha mondod, hogy félted a sebedet, és szívesebben szülnél megint császárral, akkor az állami kórházak 99%-ban nagy örömmel megcsinálják.

2022. okt. 2. 12:56
 13/16 anonim ***** válasza:
55%

Budapest és jogilag az első császár után a másodikhoz nem kell indok és pont, ezt az én nőgyógyászom meg is erősítette. Az más hogy a köcsög orvosok tojnak a jogra.

8-as voltam.

2022. okt. 2. 15:11
 14/16 anonim ***** válasza:
53%
13-ast megerősítem. Első császár után szakmailag automatikus a következő császár, tök mindegy mit pattog a VBAC-b*zi orvos vagy szülésznő magánnyomorában.
2022. okt. 2. 16:36
 15/16 anonim ***** válasza:

"Ezert tettem fel a kerdest mert nagyon nem szeretnem ezt megegyszer atelni.."

Teljesen érthető és emberileg ez abszolút elegendő indok lenne. Már normálisabb helyeken. Mi még itthon nem vagyunk ezen a szinten.

Megpróbálnék olyan orvoshoz járni terhesgondozásra, aki ez alapján előjegyez a programcsászárra.

Vagy sajnos magánkórház. Itt tartunk, hogy fizetned kell kemény összegeket, ha nem akarod, hogy egy darab húsnak nézzenek.

2022. okt. 3. 09:50
 16/16 A kérdező kommentje:
Koszonom mindenkinek kedvesek vagytok hogy valaszoltatok :)
2022. okt. 3. 14:13
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!