Hányadik héten indult a szülésetek és mivel kezdődött: magzatvíz elfolyás vagy fájások?
Azt vettem észre a környezetemben, hogy akiknek elfolyt a magzatvizük, az mindig a 36-37-38.héten történt. Akinek később indult a szülése (39-40-41.hét), azoknak mindig fájásokkal kezdődött.
Lehet valami összefüggés szerintetek, vagy csak az én ismerőseim körében alakult így ez a statisztika?
Szerintem sincs összefüggés.
Második terhességemnél én is megkérdeztem a szülésznőt, azt mondta 10-20 százalék kezdődik magzatvíz elfolyással, de hogy mikor, azt nem.
Mindkét lányomat a 38-on szültem, és mindkettőnél a kitolásnál repesztettek burkot.
Elsőre "vicces volt", mert már vajúdtam egy jó ideje, amikor beérkezett az orvosom. Kérdezte, hogy elfolyt-e már a magzatvíz, én meg mondtam, hogy nem tudom (mert sok véres nyák folyt nekem már előtte is), nem volt tapasztalatom, hogy mennyi is az. Mondta, hogy akkor megvizsgálna, és azzal a mozdulattal meg is repesztette. :o)
Másodjára viszont két nappal a szülés előtt egészen apró szivárgás indult, ami csak egyetlen testhelyzetben jött. A szülés napján reggel pici 10 cm. átmérőjű "cucc" érkezett a fürdő padlójára, akkor már biztos voltam, hogy menni kell...
Itt is repesztett a szülésznő kitoláskor, amikor távozott a nagyja.
Szép szülést!
Szia!
39, 41,40,
Mind a három fájásokkal indult,és repesztették a burkot.
nyákdugó ---> derékfájás --->magzatvíz szivárgás ---> fájások. Mindez egy napon történt a 39. héten. Lehet, hogy van összefüggés, nem tudom.
22/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!