Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Amikor beindultak a fájásaitok...

Amikor beindultak a fájásaitok, akkor adtatok ki hangokat, vagy csendben tűrtétek?

Figyelt kérdés
Attól félek, hogy amikor igazán fáj, nem bírok majd uralkodni magamon, és hangos leszek. Nehezen bírom a fájdalmat, de utána nem szeretném szégyelni magam. Ti hogy voltatok ezzel? Sok kismama kiabált, amikor Ti szültetek? Hogy jobb?
2010. szept. 26. 09:49
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
100%

Detto...én is a külső zajoktól voltam kész..ha valaki hozzám szólt olyan ideges lettem, hogy szinte lilult a fejem XD

De az jó volt, hogy a párom ott volt mellettem és majd eltörtem azt a "husi" kis testét...mert én álltam sokat, azt mondják hogy akkor jobb...aztán amikor jött akkor csak össze csuklottam és úgy szorítottam a szerelmem,hogy szerintem jobban fájt neki mint nekem. Én nem ordítottam, pihegtem,döglődtem és sírtam...mert én a fájdalomtól sírok...ami ciki és tuti nem volt jó a babának, de egyszerűen nem tudtam visszafogni::(

2010. okt. 2. 23:36
 22/26 anonim ***** válasza:
100%

Nos, az oxigén nem hinném hogy erőt ad, az okszigén meg aztán pláne:)

Nekem azt mondta a szülésznő, hogy ordítva nehéz nyomni, úgyhogy szabad, de a kismamák előbb-utóbb rájönnek, hogy nem érdemes, mert az az energia, amit a tolásra szánsz, kiszalad belőled az ordítozással.

Mindazonáltal lehet hogy én is jajgatok majd, a menstruációs fájdalmat is utálom, nemhogy az annál erősebbeket..érzéstelenítést viszont nem szeretnék, a fájdalom nem betegség:)

És remélem, megoldható, hogy a férjem ott legyen velem (elég macerás elcserélni az éjszakai műszakot ha akkor jön rám a szülés, mikor be van osztva...) mert nagyon sokat számít a támogatása. Mindig, mindenhol, a szülés közben meg pláne:)

2010. okt. 3. 18:32
 23/26 anonim ***** válasza:
100%
Az elejen jol turtem, aztan amikor mar osszefolytak a fajasok bizony hangosabb lettem...majd miutan nem kaptam levegot ( bedugult valamiert az orrom, es fajasok kozben nem tudtam levegot venni) panikrohamot kaptam...es sirogorcsot...na asszem az volt a vajudasom leghosszabb oraja....szoval ha kiabalni kell, kiabalj
2010. okt. 3. 18:56
 24/26 anonim ***** válasza:
Szia! Én a fiammal 15 óra hosszát vajúdtam és fájdalomcsillapítás nélkül szültem.Nem mondom , hogy könnyű volt, de nem kiabáltam. A végén amikor már a toló fájások jöttek az első öt percben nagyokat nyögtem, jó hangosan, de ahogy az előttem válaszoló írta, kiabálva nem lehet nyomni, úgyhogy összeszedtem magam nagy levegő be, nyomás, és 5 perc múlva már vége is volt az egésznek. Belinkelek neked egy oldalt, a 3., 4., 5. fejezet a legjobb. Olvasgasd, nekem sokat segített abban, hogy fel tudjak készülni a szülésre és pozitívan éljem meg: [link]
2010. okt. 4. 09:00
 25/26 anonim ***** válasza:

én végig csöndben voltam. Szinte a kérdésekre is alig válaszoltam, inkább testbeszéddel, ráztam a fejem vagy bólogattam. Ja és idegesített nagyon mikor hozzámszólt bárki is. Föleg mikor a légzéssel csesztettek. Nekem pl. rosszabb volt, ha mélyen, lassan egyenletesen vettem a levegöt. Nekem a gyors légzés vált be, de nagyon nehezen értették meg...

22/L

2010. okt. 4. 09:26
 26/26 anonim ***** válasza:

A 23 órás vajúdás vége felé már kiabáltam. Úgy éreztem alig élek. Képtelen voltam csendben maradni. De ott és akkor nem érdekelt, hogy zavarok-e ezzel valakit, vagy szégyellni fogom magam érte.

De a legeslegvégén csendben voltam. Az az energia, amit a kiabálásra fordítottam, jól jött végül a kitolásnál.

Más is kiabált és engem egyáltalán nem zavart. Inkább megnyugtatott, hogy nem én vagyok az egyetlen.

2010. okt. 4. 09:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!