Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Amikor beindultak a fájásaitok...

Amikor beindultak a fájásaitok, akkor adtatok ki hangokat, vagy csendben tűrtétek?

Figyelt kérdés
Attól félek, hogy amikor igazán fáj, nem bírok majd uralkodni magamon, és hangos leszek. Nehezen bírom a fájdalmat, de utána nem szeretném szégyelni magam. Ti hogy voltatok ezzel? Sok kismama kiabált, amikor Ti szültetek? Hogy jobb?
2010. szept. 26. 09:49
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%

Én sem emlékszem, de a férjem azt mondta, h a végén nyöszörögtem, és nem voltam hajlandó senkivel kommunikálni:)))

beszélgetni akart a drágám, nekem meg már háromperces fájásai voltak:)

2010. szept. 26. 13:27
 12/26 anonim ***** válasza:
73%

Én egyszer sem kiabáltam.Mondjuk amúgy is jól bírom a fájdalmat.Labdán vajúdtam végig,figyeltem hogy egyenletesen szépen lélegezzek és úgy érzem ez segített.Behunytam a szemem és koncentráltam.Inkább nekem olyan volt hogy két fájás között szinte elszenderedtem,de elaludni már nem tudtam mert akkor már jött a következő fájás.Az oxytocin után már ott hemperegtem,de akkor sem kiabáltam csak koncentráltam hogy mindjárt vége.És így is lett az 5. fájás után már nyomhattam ami megváltás volt.Nagyon jól esett az hogy a dokim és a szülésznő is megdicsért hogy úgy szültem mintha legalább a második babát hoztam volna a világra.De viszont amikor mentem ki a wc-re akkor mondtam a páromnak hogy na valaki már szül mert hallottam a kismama hangját,de ahogy elhaladtam a szobájuk előtt akkor láttam hogy "csak" vajúdik.Ki így,ki úgy.Ahogy neked jó úgy csináld,minden jön majd magától.

Könnyű szülést!!

Amúgy hány hetes vagy?

2010. szept. 26. 14:41
 13/26 anonim ***** válasza:
100%

Vajúdás alatt nem kiabáltam, az annyira nem fájt nekem. Viszont a tolófájások alatt ordítottam, mint akit nyúznak. De csak addig, amíg rám nem szólt a doki, hogy hamarabb megszülünk, ha csendben csukott szemmel csukott szájjal nyomok, és nem ordítok. Úgyhogy inkább befogtam a számat, és tényleg igaza lett, tényleg megszültem hamarabb :) Ha még tovább ordítozok, több lett volna jó pár tolófájással...

Egyébként nem gáz, ha kiabálsz, senkinek semmi köze hozzá, hogy te hogy szülsz.

Ne szégyelld magadat ilyesmi miatt.

2010. szept. 26. 15:01
 14/26 A kérdező kommentje:

Sziasztok! Köszi mindenkinek a tanácsokat, és a személyes tapasztalatokat. Most vagyok 39 hetes terhes, már vannak jóslófájásaim, és a múlt éjjel 3 olyan erős volt, hogy rettenetes. Én nem tudom, ezt 45 mp-1 percig hogy lehet kibírni, pláne a végén összefüggően.....Én ezt nem tudom, hogy fogom kibírni. Az első kisfiam sürgősségi csaszival lett, így hát semmit sem tudok a szülésről. De a szobám a szülőszoba mellett volt, jó pár szülést végighallgattam, szegénykék rettenetesen szenvedtek, volt aki kiabált, hogy meghallok, nem bírom, sikítottak, én rettegtem éjjelente a mások szüléseitől, mert a csendben szálltak a sikolyok....

Nappal az élet zaja ezeket elnyomta. Szóval ezért tettem fel a érdést. Mit lehetne tenni, hogy könnyebben viseljem majd?????

2010. szept. 26. 16:17
 15/26 anonim ***** válasza:
100%
Hát amikor beindultak a fájások, akkor az nem volt olyan elviselhetetlen, kb. csak mint egy menstruációs görcs, szóval ahhoz nem kellett semmilyen hangot kiadnom. Ez fokozatosan erősödik, az elején még semmi extra nem volt. Na amikor már kezdett cefetül fájni, akkor már azért adtam ki hangot persze, máshogy nem bírtam volna ki.
2010. szept. 26. 22:46
 16/26 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ki lehet bírni kiabálás nélkül.Pedig elvileg én sem bírom a fájdalmat.Én éjjel szültem,próbáltam uralkodni magamon,mert szégyeltem volna magam,ha eladom a kórházat.A nyöszörgés az persze más..
2010. szept. 26. 22:55
 17/26 anonim ***** válasza:
Szia! Ha már most félsz a fájdalomtól, akkor nyugodtan kérj epidurális érzéstelenítést. Én kértem, és biztos, hogy újból megtenném. Semmi olyasmi nem volt, amiket lehet olvasni róla, hogy nem érzed a lábad, meg nem tudsz utána felkelni, és hasonlók. Mindent éreztem-még a lábamat is :-) - csak nem voltak nagy fájdalmaim. Teljesen higgadtan figyeltem mindenre, jókor sóhajtottam mélyeket, időben nyomtam, nem ment el a erőm az ordibálásra, és attól számítva, hogy 1 ujjnyira kitágultam, 3 óra alatt megszületett a babám. Pedig nagyon keskeny a csípőm, nem is volt kicsi a fiam, ja és még a varrás sem fájt utána. De nyugodtan kérd ki az orvosog tanácsát is. Én is ezt tettem, és jól tettem :-))) Gyors és könnyű szülést Neked!
2010. szept. 27. 05:41
 18/26 anonim ***** válasza:
17%
Minnel erosebben orditasz annal jobb lesz nekd,azaz tobb okszigen jut a veredbe es ezaltal tobb lesz az erod a szuleshez!
2010. szept. 27. 14:12
 19/26 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Biztos nem leszel csendben,mert fáj az tény.De nehogy azt hidd,hogy a szülés olyan mint a filmeken,hogy a szülő nő ordít órákon keresztül.

Ha esetleg az orvos szól,hogy ne kiabálj az sem azért van mert őt zavarja,hanem mert te az ordítással energiát veszel el magadtól,és az meg kell a kitolásra.

A végén meg hangadás is "csak" az erőlködéstől van ahogy nyomod a babát,mert akkor már nem olyan intenzíven érzed a fájdalmat mint a vajúdás közben!!

Nagyon fáj,de minden percét megéri hidd el,az összes fájdalmat elfelejted,ahogy meglátod a babádat!!!:-)

Erre gondolj!!!

2010. okt. 2. 22:05
 20/26 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon jó szülni! Amikor megszületik és rád rakják és mászik felfelé a hasadon, az semmihez sem hasonlítható érzés, egy igazi csoda!

Én sem kiabáltam, csukott szemmel szenvedtem és ha valaki hozzám mert szólni, akkor csak annyit tudtam mondani, hogy "kuss", mert iszonyatosan rosszul estek a külső zajok. Próbáltam lazítani,a babámra koncentrálni, nekem ez így nagyon bejött.

Próbálj majd arra gondolni milyen jó lesz, mikor megérintheted, megláthatod őt!

2010. okt. 2. 22:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!