Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mikor kell elindulni a kórházba?

Mikor kell elindulni a kórházba?

Figyelt kérdés
Első terhességem, sokat olvastam a témában. Legtöbbször 5 perces fájásokat írták, viszont nekünk kb fél órára van a legközelebbi kórház. Fő időben, pl műszakváltáskor nehezebb bejutni a városba. Emiatt merült fel bennem a kérdés, hogy mikor induljunk majd el.
2022. szept. 6. 19:36
 1/7 anonim ***** válasza:
90%
nekem azt mondta a doki, hogy 1 órája tartó 5perces fájásokkal induljunk, ha az egész méh fáj, nem csak alul, 1-1,5 óra volt az út. (nekem nem fájt az egész, csak itt-ott, jó hogy erre nem vártam) ennek a kórháznak a szülésfelkészítőjén azt mondták hogy 1 órája tartó rendszeres fájásokkal lehet menni, mert kitudja milyen ütemben rövidülnek, lehet 10percesből hirtelen 2perces is.
2022. szept. 6. 20:00
 2/7 anonim ***** válasza:
83%
Nekem múlt héten az orvos azt mondta, hogy ha rendszeres 10 percenként jön legalább 1 órája már.
2022. szept. 6. 20:04
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Nekem azt mondta a doki, hogy akkor ha már nem érzem magam itthon biztonságban. 5 perceseknél éreztem úgy, de akkor elkapott egy laza órás hasmenés, úgyhogy 3 percesekkel indultunk. Parkolástól számolva 3 óra 45 perc alatt kint is volt a bébi.
2022. szept. 6. 21:06
 4/7 anonim ***** válasza:
87%

Friss élmény: 1 órája tartó 5 percesekkel indultunk be, mire beértünk kb 3 percesek lettek (amúgy közel van a kórház, kb 15p), nem éreztem otthon magam biztonságban már, veszélyeztetett terhes voltam… Hazaküldtek!

Ezután majdnem otthon szültem meg… hazaküldés után 2 órával született a babám császárral, épphogy visszaértünk.

Azóta bosszant a dolog, nem értem, hogy miért nem vajúdhattam benn.

2022. szept. 9. 18:51
 5/7 anonim ***** válasza:
83%
4: sajnálom hogy ez történt veled :( lehet nem volt üres szülőszobájuk, azért küldtek el :/
2022. szept. 10. 08:01
 6/7 A kérdező kommentje:

Elég szomorúnak tartom, hogy ilyet csinálhatnak... Azért egy kis új élet, akinél úgy gondolom születéskor nagyon is számít, hogy szakértő felügyelet legyen és közel legyen a segítség, ha szükség lenne rá.

Inkább ültetnék le ilyenkor a kismamát a kórház folyosóján vagy sétálni vagy bármit igazából, ha tényleg nincs üres szülőszoba, mint hazaküldeni.

Nagyon remélem, hogy mindketten jól vagytok már!

Ezért is érdeklődtem nálatok, hogy mikor érdemes beindulni. Nekünk fél óra kb az út, de nagyobb forgalomban van az 1 óra is majdnem. Ha hazaküldenének, hát mire hazaérnénk és vissza, az nem kis idő. Minden anyuka félti a babáját természetesen, főleg első terhességnél még ismeretlen a helyzet, akármennyire is olvastam a témában sokat.

2022. szept. 10. 09:46
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
1es vagyok. ha elküldtek volna, a folyosón, vagy az autóban maradtam volna... És milyen jól tettem volna, mert 5perces fájásokkal indult az egész (erre ébredtem éjjel), 1 órája voltak 5percesek mikor indultunk (szerencsére nem otthon voltunk, csak 20p volt a kórház), szóval 1.5 órával a kezdés után vizsgáltak, a méhszáj nem változott a közel 1 héttel azelőtti állapothoz képest, viszont 1 óra alatt 1 ujjnyit nyíltam, szóval már 2 ujjnyira voltam nyitva, és az első fájásoktól nézve kb 6.5 ora múlva már megszületett a babám...
2022. szept. 10. 12:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!