Hogy tudok a felesegemnek segiteni a szuloszobaban mint kispapa?
Kerlek adjatok tanacsot .
Hogy mi esk jol olyankor egy nonek ,vagy hogy konnyithetnek a fajdalman.
Én nagyon magamban szenvedős típus vagyok, ódzkodtam először picit, hogy a párom bejöjjön, de életem legjobb döntése volt!
Hagyd, hogy ő kérje a segítségedet! Engem pl.először elkezdett simogatni, fogni a kezem, de nem bírtam elviselni az érintést, úgy fájt a vajúdás, utána minden mozzanatáról megkérdezett, és amennyire volt erőm, válaszoltam.
Nekem a legnagyobb segítség az volt, hogy végig itatgatott, vizes ruhát tett a fejemre, legyezgetett (nagyon meleg volt), illetve szóban folyamatosan bíztatott.
Nagyon kedves tőled egyébként ez a gondolat, hogy megkérdezel másokat, biztosan jó apuka leszel! Sok boldogságot és könnyű szülést nektek!
Már a puszta jelenléted is segít. Én még nem szültem, de bármikor érkezhet a pici. Viszont voltam kórházban és baromi ijesztő/zavaró tud lenni hogy ott hagynak egyedúl órákra egy infúzión és szólni se tudsz senkinek hogy nem csöpög vagy folyik vagy bármi bajod van. Szóval az érdekérvényesítés, odafigyelés miatt is már hatalmas segítség vagy, hiszen el tudsz menni szólni valakinek ha szükség van rá, ez már önmagában egy stresszfaktort levesz a feleséged válláról.
Ezen kívül ajánlom a Szent János kórháznak van ingyenes online szülésfelkészítője amiben témánként beszélnek mindenről és van egy rész ahol pont ezeket a tippeket osztja meg a szülésznő hogy apuka miben tud segíteni. Ami rémlik hogy vizet ad, emlékeztet a vízivásra, derékmasszírozás, megtartja a kismamát ha fárad az állásban, a kitolásnál is segíthet tartani a lábakat, támasztani a hátat, számolni a légzést, együtt lélegezni az anyukával. Én azt kértem a férjemtől ha látja hogy kétségbeesek akkor próbálja meg tartani bennem a lelket, emlékeztessen hogy nem tart örökké a fájdalom, hogy a baba meg fog születni hamarosan, hogy van célja az egésznek, és hogyha már eltelt sok idő akkor azt is mondhatja, hogy már a nagyján túl vagyunk stb.
Előttem többen is írták, hogy az a legnagyobb segítség, hogy ott vagy. Hogy tudja a feleséged, hogy nincs egyedül, nem egyedül kell végig csinálnia.
Nekem ez rengeteget számított. Igaz nálunk császármetszés lett a vége, de vajúdás alatt végig mellettem volt a férjem. Vizes ruházta a homlokom, az arcom, itatott, mert magamtól biztos hogy nem ittam volna szinte semmit.
Sajnálta, hogy a fájdalmat nem tudta csökkenteni, ezt azóta is kb mindenkinek elmondja, de - bár még nem beszéltük meg - úgy gondolom, hogy legközelebb is be fog jönni a szülésre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!