Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hogy tudok a felesegemnek...

Hogy tudok a felesegemnek segiteni a szuloszobaban mint kispapa?

Figyelt kérdés

Kerlek adjatok tanacsot .

Hogy mi esk jol olyankor egy nonek ,vagy hogy konnyithetnek a fajdalman.

2022. aug. 19. 23:12
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Én nagyon magamban szenvedős típus vagyok, ódzkodtam először picit, hogy a párom bejöjjön, de életem legjobb döntése volt!

Hagyd, hogy ő kérje a segítségedet! Engem pl.először elkezdett simogatni, fogni a kezem, de nem bírtam elviselni az érintést, úgy fájt a vajúdás, utána minden mozzanatáról megkérdezett, és amennyire volt erőm, válaszoltam.

Nekem a legnagyobb segítség az volt, hogy végig itatgatott, vizes ruhát tett a fejemre, legyezgetett (nagyon meleg volt), illetve szóban folyamatosan bíztatott.

Nagyon kedves tőled egyébként ez a gondolat, hogy megkérdezel másokat, biztosan jó apuka leszel! Sok boldogságot és könnyű szülést nektek!

2022. aug. 20. 07:47
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Már a puszta jelenléted is segít. Én még nem szültem, de bármikor érkezhet a pici. Viszont voltam kórházban és baromi ijesztő/zavaró tud lenni hogy ott hagynak egyedúl órákra egy infúzión és szólni se tudsz senkinek hogy nem csöpög vagy folyik vagy bármi bajod van. Szóval az érdekérvényesítés, odafigyelés miatt is már hatalmas segítség vagy, hiszen el tudsz menni szólni valakinek ha szükség van rá, ez már önmagában egy stresszfaktort levesz a feleséged válláról.

Ezen kívül ajánlom a Szent János kórháznak van ingyenes online szülésfelkészítője amiben témánként beszélnek mindenről és van egy rész ahol pont ezeket a tippeket osztja meg a szülésznő hogy apuka miben tud segíteni. Ami rémlik hogy vizet ad, emlékeztet a vízivásra, derékmasszírozás, megtartja a kismamát ha fárad az állásban, a kitolásnál is segíthet tartani a lábakat, támasztani a hátat, számolni a légzést, együtt lélegezni az anyukával. Én azt kértem a férjemtől ha látja hogy kétségbeesek akkor próbálja meg tartani bennem a lelket, emlékeztessen hogy nem tart örökké a fájdalom, hogy a baba meg fog születni hamarosan, hogy van célja az egésznek, és hogyha már eltelt sok idő akkor azt is mondhatja, hogy már a nagyján túl vagyunk stb.

2022. aug. 20. 08:32
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Előttem többen is írták, hogy az a legnagyobb segítség, hogy ott vagy. Hogy tudja a feleséged, hogy nincs egyedül, nem egyedül kell végig csinálnia.

Nekem ez rengeteget számított. Igaz nálunk császármetszés lett a vége, de vajúdás alatt végig mellettem volt a férjem. Vizes ruházta a homlokom, az arcom, itatott, mert magamtól biztos hogy nem ittam volna szinte semmit.

Sajnálta, hogy a fájdalmat nem tudta csökkenteni, ezt azóta is kb mindenkinek elmondja, de - bár még nem beszéltük meg - úgy gondolom, hogy legközelebb is be fog jönni a szülésre.

2022. aug. 20. 09:16
 14/17 anonim ***** válasza:
03:12as... mondd, te normális vagy? Idióta...
2022. aug. 20. 09:57
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Igaz már 18 hónapja szültem, de egy megváltás volt, hogy nem voltam egyedül. Az pl. nagyon jól esett, hogy vizezte a rongyot a homlokomra, illetve ki-be nyitogatta az ablakot. Ellen példa: A fájdalomtól eléggé kész voltam, meg hogy 25x megkérdezte jól vagyok-e, nagyon fáj-e?(Persze tudom a jó szándék vezérelte, de ilyet inkább ne kérdezz a párodtól miközben lent egy görögdinnyét présel ki magából 36 óra ébrenlét és 17 óra vajúdás után😅🤣) Nem mellesleg gondolta megörökíti selfikkel a pillanatot, én meg majdnem elküldtem a pi-be a fájdalomtól, DE visszanézve a képeket egyáltalán nem bántam meg, hogy így tett. 😁 Másik pozitívum még, hogy ott ült mellettem és szoríthattam a kezét, szegénynek majdnem eltörtem az ujját. Minden esetre ez így volt szép és jó! ☺️🙏
2022. aug. 20. 11:08
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Azzal segítesz,hogy ott vagy.Azt csináld amire kér.Nekünk 5 gyerekünk van,mindet "együtt szültük",de nem tudnék pontos receptet.Az elsőnél pl nagyon jól esett,hogy simogatta a hátamat,fájás alatt pedig erősen nyomkodta a derekamat.Na ez a többieknél nem esett jól egyáltalán.Nekem nagyon megnyugtató volt,hogy ott volt végig,nem voltam soha egyedül,ha kellett szólt a szülésznőnek,vagy adott egy korty vizet.Igazán rendes tőled,hogy eleve készülsz erre.Tényleg csak azt tudom mondani,hogy legyél ott,ha megkér valamire azt csináld.Az is lehet,hogy semmit nem tudsz segíteni,ha esetleg ingerültebb lesz akkor se bántódj meg.Az 5-et kádban szültem,ott volt végig,de kértem,hogy csak maradjon ott csendben,mert minden más zavart.
2022. aug. 20. 11:45
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, nekem is nagyon tetszik a hozzáállásod. A 11-eshez hasonlóan, én is ódzkodtam eleinte, egyedül szeretek szenvedni, de aztán úgy voltam vele, hogy meg akarom osztani vele ezt az élményt. Tudtam, hogy jól bírja a vért és az egyéb gusztustalanságokat, ill. a kapcsolat során látott már előtte is nem éppen tip-top, szexi állapotban egy-egy betegség során. Mi megbeszéltük előre, hogy nem fogja kérdezgetni, hogy vagyok, mire van épp szükségem, ha kell valami, jelzem, és csak azt fogja csinálni. Ezt be is tartotta. Az is jól jött, hogy az unalmasabb periódusokban tudtunk beszélgetni, nevetgélni, és ha épp „magamra hagyott” a személyzet, akkor tudtam, ha bármi gond adódna, nem nekem kell kiabálni. Én minden olyan párnak ajánlom az apás szülést, ahol jó a kapcsolat, és nem ájulós, pánikolós a leendő apuka. Amit még jó, ha tudsz, ha esetleg egy-egy szituban ingerültséget tapasztalsz a párod részéről, ne vedd magadra! Nekem nem volt kimondottan nehéz szülésem, és úgymond „szépen” is szültem (nem ordítottam, nem káromkodtam), de tényleg borzasztó kiszolgáltatott helyzet, és nem éppen fájdalommentes, és ehhez hozzájön még az aggodalom is, hogy minden rendben legyen a babával (ez természetesen az apukákat is érinti).
2022. aug. 20. 13:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!