Ha a magán dokimnál 8000 egy alkalom, akkor "ciki" ha sima szülésért csak 50000 ft adok?
Ha az ember rákérdez hogy mennyiért vállal szülést, akkor a legtöbb igenis megmondja, mennyit kér. Az már más tészta hogy valóban annyit ad-e végül a kismama, én annyit adtam amennyit mondott.
Számomra ez olyan hogy ő egy szolgáltatást végez (ne értse félre senki, nem magára a tényre gondolok hogy megszüleszt, hanem arra hogy akár a szabadnapján éjjel 3-kor is kiugraszthatom az ágyból ha épp elfolyik a magzatvíz) amit én igénybe szeretnék venni, megkérdezem mennyi ő válaszik, én meg természetesen kifizetem. Ha sokallom, keresek olcsóbbat vagy szülök az ügyeletesnél.
Ennyi.
Tudom, mennek a viták hogy jogos vagy nem, van két tábor akik megrendíthetetlenül szajkózzák a maguk véleményét, de én úgy gondolom (nem kell hogy más is így gondolja), ha kérek egy "extra szolgáltatást" - én pl hajnali 1-kor ugrasztottam a dokimat mert mindenképp őt akartam szülésnél - hogy bármikor rendelkezésemre álljon és jöjjön és segítsen, akkor megkérdezem mindez mennyi. Ha mond fix összeget, természetesen betartom és kifizetem. Pont, mint az élet egyéb területein is.
Nem azt fizetem meg ilyenkor, hogy ő egy állami kórházban szüleszt meg mint bárki más (és ezért nem kérhet fix pénzt-szajkózzák a tarifa-ellenesek) hanem azt, hogy a rendelkezésemre áll gyakorlatilag bármikor és jön ha szülök. Nem muszáj persze dokit fogadni de akkor ott az ügyeletes orvos, aki épp bent van.
Mert ha valaki fogadott dokit akar, de fizetni nem akar, akkor ha esetleg amikor szül és a "fogadott" dokija éppen nem ér rá, szabin van vagy nincs aznapra beosztva, hát akkor így járt, irány az ügyeletes - ezt nem értik meg sokan, hogy a dokik tarifája azért van, hogy ne csak akkor szaladjon hozzád szülni ha épp ő az ügyeletes.
De erről naphisszat lehetne vitázni. A tévében is naphosszat vitáznak erről meg fognak is mert ez olyan kényes kérdés ami 100%-ra sosem lesz eldöntve.
Én tavaly márciusban szültem, a magándokinál a terhesgondozás 7000 ft volt alkalmanként(nem hívott be havonta, hogy leszedjen pénnzel)
A 6 hetes kontrollon kepott egy huúszezrest, ebben benne volt vizit díja is.
Egyébként főorvos.
Ja és azt is mondta, hogy ah fel akarok rakatni spirált, bármikor menjek nyugodtan be a kórházba.
Néla szültem 2000-ben is,akkor is hasonlóképpen jártam el, csak kisebbek voltak az összegek.
Ha kifizetsz alkalmanként 8 ezret, felesleges 50 ezert adnod, én nem adnék.
Gondolom van máshol is helye a pénznek.
12:09-eske! Ez nem extra szolgáltatás, hogy ő éjjel bejön a korházba, ha rám jön a szülés! Tőlem havonta, sőt 3 hetente lenyúlja a magánrendelőjében a 10.000.-et.
Most 8 hónapos terhes vagyok, számold össze már, hogy eddig mennyit adtam? Szóval attól függetlenül, hogy éjjel vagy nappal jön be hozzám a korházba ha csörgök neki, nem vagyok köteles se neki, se másnak annyit adni adni amennyit kér, csak annyit vagyok köteles adni amennyit én gondolok!!! Ha választott, ha nem. Ez nem vita kérdése, ez tény! Én eddig megsem kérdeztem tőle olyat, hogy nála mennyi egy szülés, mert szerintem NEM KELL megkérdezni. Elég buták az emberek, ha azt hiszik, hogy kötelező megkérdezni.
08.20: csiszolj a stílusodon!
Ennyi a reakcióm egy ilyen hangvételű írásra. Mi az, hogy
'-eske'?
Egyébként meg igenis extra, mert ha nem akarsz extrát akkor az ügyeletes az, aki mindig ott van!
A havi 10.000-ret meg nem "lenyúlje", hanem odaadod neki! A lenyúlás, ha nem adnád, hanem kivenné a pénztárcádból!
De meddő vita, úgysem tudjuk egymást meggyőzni, szóval ha sokallsz valamit hát ne fizesd ki de ne id vedd igénybe. Mert ez a legfurább felfogás: elfogadod hogy oké 10.000, oda is adod, aztán azt mondod másoknak hogy "lenyúlta".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!