Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hogy enyhítsem a szülés...

Hogy enyhítsem a szülés előtti szorongást, pánikot?

Figyelt kérdés
3 hetem van szülésig, és rettentően félek. Eddig rendben volt a terhességem, alacsony kockázatú, de minden nap lefut a fejemben, hogy a legrosszabb fog történni, és semmit nem tudok tenni ellene. Nagyon félek, szinte semmire nem tudok rendesen koncentrálni.
2022. aug. 1. 08:25
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Tájékozódj! Készülj fel minden eshetőségre, ne érjen meglepetés, bárhogy alakul, legyél tisztában a folyamatokkal.

Szerintem a legnagyobb butaság az, mikor valaki félelemből nem tájékozódik, mert így csak bepánikol, ha nem várt fordulat következik be.

Ha tudod, mi várható, higgadtabban tudod kezelni.

2022. aug. 1. 08:39
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Én is nagyon féltem. Totál tervezgetős vagyok és kiboritott,hogy nem tudom mire számítsak és akárki akármit mond ez egy nehéz sztori.

Nekem segített a meditáció,valami légzéseset keress,segített még a séta.

Beszélgethetsz erről a szülésznővel,védőnővel is.

Sok milliárd ember megszületett rendben :)

Ha aggódsz az azért is rossz,mert megriadsz majd minden történéstől (pl ha véresebb a nyákdugó, nem sorolom,nem adok tippeket 😉 ) és lehet,hogy emiatt tudat alatt gátolod a könnyebb szülést.( Ezt nem tudományos cikkben olvastam,saját tapasztalat)

Bízz magadban,bízz az orvosodban,bízz a babádban :)

Ügyes leszel!

Nekem sokat segített,hogy tudtam,hogy a kórházban vagyok és ha gond van minden eszköz kéznél van ( tudom vannak akik szerint ez csak látszat biztonság és otthon szülni sokkal jobb,de nekem tényleg megnyugvást adott és azt hiszem ez volt a lényeg,hogy én mit éreztem ott,akkor)

A harmadik császárnál ott feküdtem az asztalon és az járt a fejemben hogy én onnan nem kelek fel.Pedig minden rendben ment.Az altató orvos kérdezte hogy minden rendben van-e,én azt mondtam,hogy igen meddig majd beszartam,rettegtem.Látta rajtam és végig simogatta az arcomat és mosolygott a maszk alatt.Nagyon kedves volt.

2022. aug. 1. 08:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!