Hogy enyhítsem a szülés előtti szorongást, pánikot?
Tájékozódj! Készülj fel minden eshetőségre, ne érjen meglepetés, bárhogy alakul, legyél tisztában a folyamatokkal.
Szerintem a legnagyobb butaság az, mikor valaki félelemből nem tájékozódik, mert így csak bepánikol, ha nem várt fordulat következik be.
Ha tudod, mi várható, higgadtabban tudod kezelni.
Én is nagyon féltem. Totál tervezgetős vagyok és kiboritott,hogy nem tudom mire számítsak és akárki akármit mond ez egy nehéz sztori.
Nekem segített a meditáció,valami légzéseset keress,segített még a séta.
Beszélgethetsz erről a szülésznővel,védőnővel is.
Sok milliárd ember megszületett rendben :)
Ha aggódsz az azért is rossz,mert megriadsz majd minden történéstől (pl ha véresebb a nyákdugó, nem sorolom,nem adok tippeket 😉 ) és lehet,hogy emiatt tudat alatt gátolod a könnyebb szülést.( Ezt nem tudományos cikkben olvastam,saját tapasztalat)
Bízz magadban,bízz az orvosodban,bízz a babádban :)
Ügyes leszel!
Nekem sokat segített,hogy tudtam,hogy a kórházban vagyok és ha gond van minden eszköz kéznél van ( tudom vannak akik szerint ez csak látszat biztonság és otthon szülni sokkal jobb,de nekem tényleg megnyugvást adott és azt hiszem ez volt a lényeg,hogy én mit éreztem ott,akkor)
A harmadik császárnál ott feküdtem az asztalon és az járt a fejemben hogy én onnan nem kelek fel.Pedig minden rendben ment.Az altató orvos kérdezte hogy minden rendben van-e,én azt mondtam,hogy igen meddig majd beszartam,rettegtem.Látta rajtam és végig simogatta az arcomat és mosolygott a maszk alatt.Nagyon kedves volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!