Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szorongás fog el ha egyedül...

Szorongás fog el ha egyedül kellene lennem. Szülés óta nem szeretek màr egyedül lenni. Valakinek volt hasonló?

Figyelt kérdés

2 hete szültem meg az első kislányom. Viszonylag elég jók a napjaink apukája is sokat segít viszont a munkájából adódóan 1 napra el kell utaznia rendszeresen és amióta megszültem nagyon rosszul viselem ezt. Teljesen elfog a kétségbe esés és a féltés sírok is ha belegondolok hogy elkell mennie. Előtte szerettem egyedül lenni persze akkor is aggódtam de nem ilyen formàban. Most nagyon nagy biztonságot ad nekem a férjem és nem tudom hogy ez normális e és csak a hormonok vagy kicsit megbolondultam-e.

Volt valakinek hasonló? Elmúlik idővel vagy mostantól mindig így lesz?

2022. febr. 22. 01:36
 1/6 anonim ***** válasza:

Nekem így volt. Férjem havonta néhány alkalommal éjszaka dolgozik, szülés után többször is pánikrohamom volt mikor közeledett az este és tudtam hogy egyedül maradok. Eleinte segítséget kértem minden éjszakás napon ( nagyik átjóttek és fürdetés után mentek haza). Szakember segítségét akartam kérni, de viszonylag hamar elmúlt magától (2-3 hónap).

Neked is azt tanácsolom hogy kérj segítséget (családtag, barát, akár bébiszitter legyen ott veled), és ha idővel nem múlik, akkor menj pszichológushoz.

2022. febr. 22. 03:01
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Normális, csak a hormonok játszanak veled. Pár hét alatt rendeződik és te is hozzászoksz az új élethelyzethez.
2022. febr. 22. 04:37
 3/6 anonim ***** válasza:
61%

Nálunk 2 hónapot volt itthon a férjem. Rettenetes volt első nap mikor elment dolgozni.

Azóta is panikrohamom van, ha egyedül maradok a gyerekkel. Pedig már 3 éves

2022. febr. 22. 06:30
 4/6 anonim ***** válasza:
Én ugyanígy voltam vele. Az első egyedül töltött nap/hét után elmúlt.
2022. febr. 22. 06:43
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Nekem szülés után két hetet volt otthon a férjem, mindenben segített. Gyerekkel, ügyintézéssel, vásárlással főzéssel mosással stb..

Az első munkanapja borzalmas volt pedig ennek már lassan 6 éve de így bennem maradt. Bennem volt a félsz, hogy tudom én ezt teljesen egyedül is??

De el fog múlni a félelem, összeszoktok megismeritek egymást a babával nem lesz gond...

Második babával már nem is volt félelem

2022. febr. 22. 07:07
 6/6 anonim ***** válasza:
Értem köszönöm... gondoltam hogy igy lesz csak még nagyon nehéz
2022. febr. 22. 09:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!