Van arra lehetőség, hogy teljesen egyedül szüljek?
Azt szeretném, ha senki más nem lenne jelen szülés (a kitolási szakasz) közben. Nem titokban akarok szülni, szeretnék orvosi felügyeletet, csak teljesen egyedül szeretném megszülni a babát.
Ilyen lehetőség a kórházban nincs ugye? Otthonszüléskor meg lehet oldani?
Nem vagyok szégyenlős, nem azért szeretném így. Évekkel ezelőtt láttam egy ilyen videót, ahol az anya egyedül szült a természetben, csak a kamerás (apa) volt még jelen, azóta tudom, hogy én is hasonlóam szeretnék majd szülni, ha eljön az idő. Nem a természetben, de teljesen egyedül. Megoldható ez valahogy?
Szerintem kizárt. Max ha nem mész be a kórházba, azt otthon megszülöd...
De elég beteg gondolat... és ha komplikáció lép fel? Neadjisten ott maradtok akár mindketten?
Magánkórházban van lehetőség háborítatlan szülésre biztonságos körülmények között. Megteheted, hogy beavatkozás nélkül szülöd meg, de a doki akkor is ott van a szobában és ha komplikáció van, besegít. De ha minden simán megy, békén hagynak. Vannak olyan orvosok, akik ebben tudnak támogatni kórházban, biztonságban is.
Ha az otthonszülést választod, akkor sem lehetsz teljesen egyedül, a bába akkor is jelen van, maximum láthatatlanná válva az egyik sarokban, de neki is figyelni kell rád.
Szép elképzelés, de a szülés nem olyan, mint a médiában mutatják, hogy két fájás közt a nő elmeséli az életét, meg 3 nyomás és kint a baba.
Ha bármi komplikáció lép fel, nagyon gyorsan kell cselekedni, különben lehet mindketten ottmaradnak, anya is, baba is.
Nekem is volt egy elképzelésem terhesen. Azt gondoltam, hogy mivel a mensik alkalmával is pokolian görcsöltem világ életemben, a szülés gyerekjáték és néhány nyomással meg is szülök. Aham.... Naív kis hülyegyerek voltam, pedig 25 évesen szültem. A vajúdás annyira fájt, hogy 2x kerültem sokkos állapotba, nem is emlékszem, mikor kaptam oxigénmaszkot, ráadásul a kiabálást se tudtam abbahagyni. Így annyira nem maradt erőm a kitolásra, hogy ketten nyomták a hasam, hogy segítsék a picit kijutni belőlem. Aztán jött a komplikáció. Rátekeredett a fiam nyakára a köldökzsinór. Akkor már a szülőcsatornában volt, a szülésznőnek fél másodperce volt kitalálni, mit csináljon. Szó volt sürgősségi császárról (ezt a férjemtől tudom, mert konkrétan nem voltam magamnál a fájdalomtól), majd hozták a vákuumot, gyors gátmetszés és már kint is volt a fiam. Őt elvitték megfigyelni, addig összevarrtak. A fején lett egy vérömleny a vákuum miatt, amit figyelgetni kellett hetekig, míg fel nem szívódott.
Ezzel nem megijeszteni akarlak, minden terhesség és szülés más. De amíg nem vagy ott, abban a helyzetben, nem tudhatod, mi lesz. Legalább 1 olyan ember legyen ott, aki tud cselekedni, ha szükséges, hisz 2 életről van szó!
Ezt mond el a szülésznőnek, hogy te egyedül szeretnéd végig csinálni, csak ha valami van akkor nyúljon hozzád. Meg fogja érteni.
Én nem kértem ilyet, mégis egyedül maradtam 🤣
Még messze a kitolás. Jah nem 🤣
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!