Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülés után ki volt egyedül...

Szülés után ki volt egyedül és kinek volt segítsége?

Figyelt kérdés

Mennyire volt nehéz egyedül gondozni a babát szülés után? Ha pl. a párunk dolgozik.

Vagy kinek segitett anyós vagy vki? Mennyire volt jó a segítség? Nekem is segítene anyós de annyira nem jövünk ki jól, makacs és erőszakos, ránk erőlteti az ő gondolkodását.

Persze örülnék a segítségnek meg jól esik, de nem bizok benne annyira. Meg tudom h a hátam mögött kifikázna h milyen gyenge vagyok, semmit nem csinálok, az ő lánya sokkal jobb, ügyesebb volt. Ha a büszkeségem beszélne azt mondanám nem kérek ebből..

Ti mit csinálnátok, tanács?

Mert már tudom előre, nehezen viselném a fájdalmat is, menzesz is kín..

Anyám nem segítene sajnos, ő szeretne magányosan , nyugodtam élni.

Ja és hozzáteszem a babákhoz cseppet se konyitok, se megfogni , se pelenkázni, stb.. SEMMIT!

2020. dec. 11. 12:23
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
74%
Hamar belejöttem. Párom 2 hétig volt itthon. Első két nap anyukám átjött segíteni. Megmutatta mit hogy kell. Segített fürdetni. Utána hamar belejöttünk. Sokszor hívtam, hogy mért sírhat mi lehet a baj. Anyósomat en se viselem el de szerintem 80%-ban egy anyuka sem. Nekem is okoskodik de engem nem érdekel. Szimplán csak elengedem a fülem mellett a dolgot. Nem érdekel a rosszindulata. Amúgy se jöttünk ki soha.
2020. dec. 11. 12:27
 2/23 anonim ***** válasza:
42%

Ha ennyire nem konyítasz a babákhoz jól fog jönni a segítség, legalább egy két nap míg beletanulsz, annyit csak kibírsz az anyóssal. 😕

Nekem szerencsém van, anyukám fog segíteni az első pár napban, anyósommal is jóban vagyok, kedves és nem az a típus, hogy beleszóljon a dolgokba. Áprilisban szülők.

2020. dec. 11. 12:27
 3/23 anonim ***** válasza:
88%
Szia. Nálunk is felajánlották a nagyik, hogy 2-2 hetet jönnek, miután megszületik a kisfiúnk. De őszintén én a gondolattól is rosszul voltam. Szerintem belerázódsz. Ha nem megy, utána még mindig tudsz segítséget kérni.
2020. dec. 11. 12:36
 4/23 anonim ***** válasza:
70%
Első babánál anyu jött át a második héten napközben, nagy segítség volt(első héten a férjem itthon volt). A másodiknál nem igényeltem a segítséget, itt már megvolt a rutin.
2020. dec. 11. 12:38
 5/23 anonim ***** válasza:
74%

Nekem senki nem segített. A parom hiába volt 2 hétig itthon, szinte alig fogta meg, nem ért a babákhoz, nem tudja mit kezdjen vele, ez nem is változott :/ szóval teljesen egyedül csináltam mindent, úgy hogy császárom volt, szóval elég szenvedősen indult minden. Én sem értettem semmihez, soha nem babáztam elötte, azt se tudtam hogy adjam rá a ruhát szegényre, de valahogy rájöttem mindenre, muszáj volt ellátni.

De őszinte leszek, talán jobb is volt így, én nem szeretem ha belemagyaraznak abba amit csinálok. Így, igaz lassan, de saját magamtól kialakítottam bizonyos dolgokat, úgy csinálom ahogy akarom, ahogy tudom. A kislányomat sosem hagytam sírni, mindig időben ki lett szedve a pelus, meg lett fürdetve, stb. Azóta sem segít senki.

2020. dec. 11. 12:43
 6/23 anonim ***** válasza:
80%
En elvileg 2 het mulva szulok, es en is aggodom. Anyosom igazabol anyanak is csapnivalo, nem tudom,szandekaban allna e atjonni,bar amennyit probalt "tanacsot adni" az egyenlo volt a nullaval. Nemcsoda,hogy szinte mindket gyereket a nagyanyjuk nevelte fel. Igazabol tole nem is varnek semmit. Lehet csak idegesebb lennek. Anyukam mar sok jo tanacsot adott, o az,aki jonne segiteni. Sajnos nem tudom megoldhato lesz e,mert majd 200 km-re lakik, es nem tudni,milyen szigoritasokat akarnak bevezetni esetleg kozlekedesben,stb,marpedig o csak vonattal tudna hozzam jonni :( . Szerencsere 2 kisebb unokatesom van,11 es 14 eves voltam,mikor szulettek,igy tobbszor is tettem oket tisztaba,etettem oket cumisuvegbol,altattam,oltoztettem oket. Viszont nyilvan mas lesz most,illetve mar az sem most volt,hanem lassan 10 eve😅. Viszont pl szoptatashoz nem konyitok, ha esetleg tejem nem lenne,fogalmam sincs mennyiket,mikor kell adni a babanak. Bar gondolom ezeket nem is tudja mindenki kutfobol,majd csak elmondjak a szuleszeten,vagy a vedono😅.
2020. dec. 11. 13:02
 7/23 anonim ***** válasza:
71%
Nem túl nehéz dolog ellátni egy kisbabát, a kórházban a csecsemősök is elmondják, dehogy viselném el anyóst emiatt.
2020. dec. 11. 13:04
 8/23 anonim ***** válasza:
86%

Párod a kotelezően kiadandó apaszabit se tölti veletek? Az már egy hét (5 nap).

Mindkét gyereknél csak ennyi segítségem volt, de bőven elég.

Vannak YouTube-on csecsemő gondozási videók, szoptatással kapcsolatos információk dögivel, fel tud készülni anyós nélkül is az, aki akar.

2020. dec. 11. 13:15
 9/23 anonim ***** válasza:
79%
4 gyerek van,soha senkit sem kértem,hogy jöjjön el.Belejöttem/tünk mint kiskutya az ugatásba:)Esetleg arra megkérheted szépen anyóspajtást,hogy főzzön esetleg eleinte....ha jól főz!Az én anyósom nagyon jól főz,segített is ebben:)Hidd el nem ördöngősség!!!
2020. dec. 11. 13:37
 10/23 anonim ***** válasza:
85%

A párommal együtt küzdöttünk az első után, egyikünk közelében sem volt soha baba, anyukám a szomszédban lakik, ő sokszor átjött és lefoglalta a lányt amíg én csináltam a házimunkát.

A 2. baba után mondtam a páromnak, hogy az 5 nap szabadságot sem kell egyből kivenni, fél kézzel megoldottam a 2,5 éves nagy mellett

2020. dec. 11. 13:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!