Szülés után ki volt egyedül és kinek volt segítsége?
Mennyire volt nehéz egyedül gondozni a babát szülés után? Ha pl. a párunk dolgozik.
Vagy kinek segitett anyós vagy vki? Mennyire volt jó a segítség? Nekem is segítene anyós de annyira nem jövünk ki jól, makacs és erőszakos, ránk erőlteti az ő gondolkodását.
Persze örülnék a segítségnek meg jól esik, de nem bizok benne annyira. Meg tudom h a hátam mögött kifikázna h milyen gyenge vagyok, semmit nem csinálok, az ő lánya sokkal jobb, ügyesebb volt. Ha a büszkeségem beszélne azt mondanám nem kérek ebből..
Ti mit csinálnátok, tanács?
Mert már tudom előre, nehezen viselném a fájdalmat is, menzesz is kín..
Anyám nem segítene sajnos, ő szeretne magányosan , nyugodtam élni.
Ja és hozzáteszem a babákhoz cseppet se konyitok, se megfogni , se pelenkázni, stb.. SEMMIT!
Ha ennyire nem konyítasz a babákhoz jól fog jönni a segítség, legalább egy két nap míg beletanulsz, annyit csak kibírsz az anyóssal. 😕
Nekem szerencsém van, anyukám fog segíteni az első pár napban, anyósommal is jóban vagyok, kedves és nem az a típus, hogy beleszóljon a dolgokba. Áprilisban szülők.
Nekem senki nem segített. A parom hiába volt 2 hétig itthon, szinte alig fogta meg, nem ért a babákhoz, nem tudja mit kezdjen vele, ez nem is változott :/ szóval teljesen egyedül csináltam mindent, úgy hogy császárom volt, szóval elég szenvedősen indult minden. Én sem értettem semmihez, soha nem babáztam elötte, azt se tudtam hogy adjam rá a ruhát szegényre, de valahogy rájöttem mindenre, muszáj volt ellátni.
De őszinte leszek, talán jobb is volt így, én nem szeretem ha belemagyaraznak abba amit csinálok. Így, igaz lassan, de saját magamtól kialakítottam bizonyos dolgokat, úgy csinálom ahogy akarom, ahogy tudom. A kislányomat sosem hagytam sírni, mindig időben ki lett szedve a pelus, meg lett fürdetve, stb. Azóta sem segít senki.
Párod a kotelezően kiadandó apaszabit se tölti veletek? Az már egy hét (5 nap).
Mindkét gyereknél csak ennyi segítségem volt, de bőven elég.
Vannak YouTube-on csecsemő gondozási videók, szoptatással kapcsolatos információk dögivel, fel tud készülni anyós nélkül is az, aki akar.
A párommal együtt küzdöttünk az első után, egyikünk közelében sem volt soha baba, anyukám a szomszédban lakik, ő sokszor átjött és lefoglalta a lányt amíg én csináltam a házimunkát.
A 2. baba után mondtam a páromnak, hogy az 5 nap szabadságot sem kell egyből kivenni, fél kézzel megoldottam a 2,5 éves nagy mellett
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!