Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülés után ki volt egyedül...

Szülés után ki volt egyedül és kinek volt segítsége?

Figyelt kérdés

Mennyire volt nehéz egyedül gondozni a babát szülés után? Ha pl. a párunk dolgozik.

Vagy kinek segitett anyós vagy vki? Mennyire volt jó a segítség? Nekem is segítene anyós de annyira nem jövünk ki jól, makacs és erőszakos, ránk erőlteti az ő gondolkodását.

Persze örülnék a segítségnek meg jól esik, de nem bizok benne annyira. Meg tudom h a hátam mögött kifikázna h milyen gyenge vagyok, semmit nem csinálok, az ő lánya sokkal jobb, ügyesebb volt. Ha a büszkeségem beszélne azt mondanám nem kérek ebből..

Ti mit csinálnátok, tanács?

Mert már tudom előre, nehezen viselném a fájdalmat is, menzesz is kín..

Anyám nem segítene sajnos, ő szeretne magányosan , nyugodtam élni.

Ja és hozzáteszem a babákhoz cseppet se konyitok, se megfogni , se pelenkázni, stb.. SEMMIT!

2020. dec. 11. 12:23
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
90%

A férjem 2 hétig itthon volt velem szabin, egyébként más segítségre nem tartottam igényt. Ennek ellenére anyósom jött kétnaponta 1-2 órára, őszintén szólva teljesen feleslegesen, kaját hozott, ennyi jó volt, de amúgy nem lett volna arra se szükség, mert Budapest belvárosában aki éhen tud halni, az őszintén nagyon akarja a dolgot. Nekem inkább fárasztó volt a jelenléte, főleg, hogy én a kezdetektől igény szerint szoptattam a lányom, és ez az első 3-4 hétben azt jelentette, hogy kb aludni raktam le a mellemről, amikor ébren volt, akkor rajtam csüngött, és alapvetően azért nem szerettem volna az egész nagycsaládnak folyton kicsapni a mellem a nappali közepén, de hát most istenem, ők jöttek folyton (amúgy hívatlanul), csak miattuk nem akartam, hogy a gyereknek legyen rossz. Nekem a kezdeti időszak egyáltalán nem volt fárasztó vagy kimerítő, amikor aludt a baba akkor aludtam vele én is (kivéve, ha éppen ott volt anyósom vagy bárki látogató segítség címén), egyébiránt meg napközben magamra kötöttem hurciban, és akkor tudtam intézni házimunkát, netalán a férjem kezébe nyomtam, hogy kicsit ringassa, amíg én megfürdök vagy vécére megyek, de így kb ennyi volt. Nekem nem volt igényem senki másra rajtunk kívül és bosszantott, hogy ezt nem mondhatom el, mert abból sértődés lesz, de végül is átvészeltük a dolgot, így is össze tudtunk szokni a babával. Anyósom egyébként azóta is kétnaponta jár, azóta is csak idegesít, hogy teljesen feleslegesen jön, de elfogadom, hogy ez neki fontos (özvegy és a férjem az egyetlen gyereke, szóval elhiszem, hogy az érzelmi ürességet betölti a baba jelenléte), és abból a szempontból jó, hogy így talán a lányom is kicsit kötődni fog hozzá is idővel és talán nem lesz olyan nehéz, amikor tartósabban megkérjük, hogy vigyázzon rá (mondjuk amíg elmegyünk valahová moziba vagy akármi).

De ehhez hozzátartozik, hogy nekem nagyon nyugodt, békés lányom van, az a fajta aki szépen elnézelődik csendben, ha lerakod, nyilván egy hasfájós, többemberes gyerekkel ez másképp működött volna.

2020. dec. 11. 13:53
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
#11-hez plusz infó: nekem sem volt kezemben még kicsi baba, amíg nem szültem egyet magamnak, és már a kórházban megmutogatták az alapokat a csecsemősök, pelenkázni hogy kell, öltöztetni, fürdetni, a szoptatásban is sokat segítettek, szóval én mondhatni már úgy jöttem haza, hogy mindent tudtam, most persze nyilván ez túlzás, de menet közben rájön az ember meg kikísérletezi. Igazából tényleg nem atomfizika, most lehet, hogy csúnya dolog, de én mindig azzal vigasztaltam magam, hogy ha a mélyszegénységben élő, 8 osztályt sem végzett kisebbségiek is életben tudják tartani a 12 gyereküket, akkor nekem is menni fog egyetlen kisbabát gondozni.
2020. dec. 11. 13:58
 13/23 anonim ***** válasza:
85%
Én 3 hete szültem és rengetek segístéget kapok anyukamtól és anyósomtol is. Felváltva főznek és jönnek takarítani, vasalni, dajkálni a babát amíg én csinalom a dolgom. Mostmár megtudnám oldani egyedül. Mondtam is nekik, hogy mostmár boldogulok, de ragaszkodnak hozzá, hogy legalább az első 6 hétben segítenek amiben tudnak én meg pihenjek amennyit csak tudok. Anyósom, hál istennek nem az a belemagyarázós fajta viszont sokat beszél és mindent el mond 6x. Szóval egy idő után már idegesítő egy kicsit, de ilyenkor mondom neki, hogy lepihenek én is egy kicsit a babával és akkor hazamegy. 😀 Anyukám szól bele jobban a dolgokba vagyis inkább túlaggódik mindent, de őt simán kezelem. Mondjuk azért van sok hasznos tanács.
2020. dec. 11. 14:03
 14/23 anonim ***** válasza:
55%
Uristen at ne hivd az anyosod! Nalam 3 honapos a csoppseg szoval friss az emlek! Brutalis hormoncunamid lesz minden szaron elfogod sirni magad es szarnak fogod erezni magad is, nehogy ezt meg tetezd egy okoskodo venasszonnyal mert elveszi a kedved. O mar nem emlekszik milyen az eleje. Ha lehet a ferjed vegyen ki 1 het szabit vagy baratnod segitsen max de semmikepp ne akard hogy olyan ember legyen aki bant. Na meg az ilyen idos nok nyomjak hogy 3 orankent szoptass, aztan a tejed is elmegy, semmi szukseged a stresszre az elejen. En kajat se kernek tole meg a vegen ott ragad. Te csak fekudj be az agyba majd es szoptasd a babot, ha alszik akkor vagy aludj vagy esetleg rakj be egy mosast, mosogass de tobb hazimunkat az elso ket hetben ne csinalj ennel tobb hazimunkat a ferjed majd porszivoz. Hetvegen a ferjeddel harman filmezzetek, nagyon sokat lesz a baba a ciciden. Az elso 2 honapban volt h ugy szoptattam h kozbe neteztem jatszottam olemben szopiparnaval. A pelenkazast mar a korhazban megtanulod a furdest meg este egyutt csinaljatok.
2020. dec. 11. 14:15
 15/23 anonim ***** válasza:
87%

Hozzám anyósom fog jönni 1-2 hétig, persze nem minden nap, de nem igazán van baba a környezetünkben, megmutat majd néhány dolgot, ha kérem, főz nekünk és persze unokázik :)

Jóban vagyunk, szeretek vele lenni és örülök, hogy együtt babázunk majd :)

2020. dec. 11. 14:25
 16/23 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy nem is emlékeznek 30 év távlatából, hogy mit kell csinálni egy babával és változnak is az ajánlások. Nekem 3 és fél éves a lányom és ennyi idő alatt is elfelejtettem már az újszülött dolgokat, ugyanakkor nem kell túlkomplikálni, nem bonyolult, könnyen belejössz.
2020. dec. 11. 15:19
 17/23 anonim ***** válasza:
88%
Párom kb 3 napot volt itthon, utána ment dolgozni, gond nélkül elvoltunk itthon. Csak ezután 3 héttel tudta kivenni az apasági szabadságot. Előtte én se értettem a babákhoz, a kórházban kb megfogni nem mertem, de sosem volt gond a kettesben itthon töltött idővel. Igazából még örültem is, hogy egyedül vagyunk, és nem bámulnak idegenek, mint a kórházban.
2020. dec. 11. 15:50
 18/23 anonim ***** válasza:
100%
A férjem kivette az 5 nap apáknak járó pótszabadságot, majd jött egy hosszú hétvége, igy majdnem két hetet volt otthon velünk. Utana dolgozott, én egyedül a picivel meg a nagytesójával, akit oviba hordtam/hoztam. Nem mindig, de ha jó idő volt úgy időzítettem a du-i sétát. Már az első gyerek születésekor kijelentettem anyósomnak és anyukámnak is, hogy nem kell senkinek "odaköltözni", meg tudunk oldani mindent. És meg is tudtunk/tudunk.
2020. dec. 11. 15:56
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

Nem volt segítségem, párom ha jól emlékszem 1 hetet maradt otthon velünk.

Egyikőnk szülei sem éltek már akkor.

Azóta mi már csak barátok vagyunk gyermekem apjával, új kapcsolatom van. De azt mondom, ha mostani páromnak az anyja akarna segíteni bármiben, inkább felakasztanám magam.

Nem hiába az egy falu, egy utca, de szó szerint nem beszélünk.

Tökéletesen lehet boldogulni egyedül is. Az én lányom valahogy nem ébredt 3 óránként, tehát én is tudtam aludni, így főzni is tudtam meg egyebek.

Egy anyós csak a bajt hozza az emberek fejére.

2020. dec. 11. 16:18
 20/23 anonim ***** válasza:
100%

"Egy anyós csak a bajt hozza az emberek fejére."

Nem tudom, miért kell így általánosítani és előre hergelni az anyukákat az anyós ellen. Ahogy a 15-ös kommentben írtam, nekem például normális anyósom van.

Az a születendő gyerek az apai nagymamának is ugyanolyan unokája, mint az anyai nagymamának. Nehogy aztán a fiús anyukák 30 év múlva visszakapják ugyanezt a saját menyüktől...

2020. dec. 11. 17:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!