Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ha beindul a szülés és egyedül...

Ha beindul a szülés és egyedül vagy?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

26 hetes kismama vagyok.

Első babát várjuk. Most kezdett el foglalkoztatni, hogy nem is olyan sokára de szülni fogunk.

Én táppénzen vagyok otthon, -de a férjem dolgozik 25 km-re a településtől ahol lakunk, illetve az egyetlen város ahol szülni lehet ez a város ahol dolgozik és én is dolgoztam. Ketten élünk.

Beszéltük hogy utolsó hónapban, lesz nála váltó ruha,tusfürdő stb, bármi ha van jönni fog majd, vagy eljön értem de az rengeteg idő vagy a kórházba találkozunk. Családtagjaim másik településen élnek.

Érdekelne ilyenkor mentőt vagy mit javasoltok?

Egyedül lévő kismamáknál ez hogy zajlik?

:)

2021. jún. 7. 16:02
 1/8 anonim ***** válasza:
73%

Vagy mentőt hívsz, vagy hazamegy érted a férjed.

Az időbe belefértek hidd el!

Mire letusolsz hazaér a férjed is.

Mi így csináltuk.

2021. jún. 7. 16:07
 2/8 anonim ***** válasza:
90%

Azért egy első szülés minimum -keves kivételtől eltekintve - 6-8 óra. Nehogy már oly a rengeteg idő legyen az, hogy 35 km-ről hazáért meg bevisz a kórházba...

De amúgy ha annyira sürgős, akkor hívsz mentőt.

2021. jún. 7. 16:09
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
szerintem ha telepulesen laksz, ott nyitottabbak az emberek, meg olyan opció is lehetseges, hogy megbeszeled a szomszeddal, ismerossel, hogy ha szukseg lenne ra, akkor tud e abban segiteni, hogy bevigyen a kórházba. Pl. ha a ferjednek epp akkor nem indulna a kocsi, vagy dugó van hazafele, stb.
2021. jún. 7. 16:12
 4/8 anonim ***** válasza:
78%
Szerintem 25 km egyáltalán nem vészes. Ha a párom épp munkában lesz, akkor 15 km-ről kell hazajönnie értem, majd bemegyünk a 30 km-re lévő kórházba. Ez max. 60-70 perc, biztos, hogy belefér az időbe. De az sem biztos, hogy épp munkában lesz akkor. Ha meg hirtelen nagyon felgyorsulnak a dolgok, tudsz mentőt hívni
2021. jún. 7. 17:41
 5/8 anonim ***** válasza:

Én is aggódtam ezen.

Akkor költöztünk, mikor terhes voltam, senkit nem ismertem.

Rokonok messze.

Férjem 30km-re dolgozott, abban a városban ahol a kórház van.

Aztán a 39.hétre felküldték pestre. Onnan haza se tudott nagyon jönni.

Ugy voltunk, mentőt nem akarok, nem akarom, hogy a fél falu rólam beszéljen.

Aztán úgy alakult, reggel elfolyt a magzatvíz, férjem már pesten volt. Lezuhanyoztam, beültem az autóba és egyedül bevezettem a kórházba. Fájások akkor kezdődtek, mikor felértem az osztályra. Ez volt délután 5kor. Férjem este 7re ért be, éjjel 2re lett meg a fiam.

2021. jún. 7. 21:26
 6/8 anonim ***** válasza:

Ja és azóta ujra terhes vagyok, itthon a 2évesemmel, a 23.héten.

Férjem még most is a városban dolgozik, de már nem helyezik ide oda.

Most ha hívom egyből tud jönni. 20perc alatt hazaér, max fél óra alatt a kórházban vagyunk.

Moat a gyerek miatt muszáj lesz hazajönnie, mert nem tudom másra hagyni

5ös voltam

2021. jún. 7. 21:28
 7/8 anonim ***** válasza:
kérj meg rokont,szomszédot aki bevinne.férjedet várd meg addig tusolj majd le
2021. jún. 7. 21:53
 8/8 anonim ***** válasza:
Utolsó héten nem tudsz rokonnál, barátnőnél lakni?
2021. jún. 18. 22:39

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!