Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülés utáni órák hogyan telnek?

Szülés utáni órák hogyan telnek?

Figyelt kérdés

Arra gondolok amikor megszületik a baba természetes úton. Ha kellett vágni akkor azt varrják addig elrendezik a babát gondolom és utána jön az aranyóra. Akkor van még jelen rajtunk és az apukán kívül valaki? Mielőtt az aranyóra kezdődik átkell öltöznöm vagy legalább bugyit/betétet valamit betenni vagy ez ott hogyan működik?

Bocsánat, de első baba lesz és már csak pár hetem van szülési és kezek nagyon parázni..

2022. máj. 30. 21:14
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Háromszor szültem. Az elsőre nem igazán emlékszem, de arra igen h a szülésznő törölt át nedves lepedővel es ő adta rám a betétet. Tolokocsival vittek a szobába.

Másodiknál rámtették a babát, majd a dokit úgy rakott rendbe h a baba rajtam volt. Utána jött a csecsemős, mérte majd felöltoztette a babát Miután végzett ott a szülőszobán Lezuhanyoztam, átöltöztem. Addig a lányom az apukája ölében volt kb 1.5 órát hármasban hagytak minket, majd saját lábon toltam a szobába a gyermeket, a férjem a cuccokat segített a szobába vinni. Majd elkoszontunk és ő hazament.

Harmadiknál : rámtették a fiamat, és mivel nem sérültem nem varrtak. Egy darabig kb fél óráig rajtam volt a baba úgy csupaszon, addig próbált szopizni. Utána jött a csecsemős, áttörölte, mérte feloltoztette. Amíg elmentem lezuhanyzni addig ismét a férjem fogta őt. Zuhanyzás utan volt velem egy kis komplikáció, emiatt a babát egy idő után elvitték, engem meg összekapartak, egy ideig a férjem is ott volt de mondtam neki h menjen a gyerekekhez haza mert gyakorlatilag a szülőszobán voltam még 7 órán keresztül miután megszületett a fiam.

Végül tolokocsival vittek a szobába

2022. máj. 31. 04:28
 12/13 anonim ***** válasza:

Kistarcsa, február.

Megszületett, pár másodpercre rá felsírt, akkor azonnal rám tették és leterítettek minket egy takaróval. Kaptunk így pár percet, amíg megnyugodott, kicsit szemeztünk. Aztán odaadták a férjemnek, amíg engem összevarrtak. Mivel majdnem egy órát elhúzódott, közben lemérték és felöltöztették. Utána kapta vissza a férjem, miután kész lettem én, akkor próbáltam megszoptatni is. Amikor bealudt, visszaadtam a férjemnek, amíg ettem egy kicsit, közben összepakoltak a szobában, feltakarítottak alattam, stb. Kb 1 óra múlva hoztak tolószéket, segítettek felöltözni, aztán el kellett búcsúznunk mert a férjem már nem jöhetett át a szobába.

2022. máj. 31. 06:06
 13/13 anonim ***** válasza:

Szülés után rögtön rámtették a babát, letakarva. Apuka vágta kipulzálás után a köldökzsinórt, jött a lepény, megkérdezte a szülésznő, hogy megnézem-e. Megnéztem, érdekes élmény volt. Jött a doki, felmérte mi a helyzet, kaptam pár külső kapcsot, varratot, majd egy alapos jódos külső-belső tisztítást. Utána apuka elment a babával méreczkedni, kicsit felöltözni, közben a szülésznő visszaalakította az ágyat, mindent kiszedett alólam és tett be alám tiszta lepedőket. Betett a lábam közé egy hatalmas eldobható pelenkát, amit rámhajtott egy többrétegű lepedőszerűséggel. Utána ott voltunk hármasban kb. 1,5-2 órát még. A szülésznő néha bejött, megnézte a betétet, ha úgy látta, akkor cserélte. Abban a két órában többször bekukkolt valaki, csak halkan megkérdezte, hogy minden rendben van-e.

Aztán egyszercsak jött a szülésznő, hogy akkor a babát viszik a csecsemősöknek, én pedig próbáljak meg felállni. Nem sikerült, rosszul lettem, úgyhogy még ott töltöttünk a férjemmel 4-5 órát a szülőszobán, amíg kicsit összekapartak.

Egyébként gondolom kórháza válogatja, de azért nem szoktak hagyni a "véredben fetrengeni". Én azt mondom annál jobban kifordítani nőt az emberi méltóságából, mint amilyen egy szülés, nem igen lehet... ott a végén már úgy van vele az ember, hogy tök mindegy mi hova folyik és ki mit lát.

Amikor felállítanak, akkor vagy a szülésznő, vagy apuka segít lezuhanyozni. Én ott már saját pelenkát és hálóinget vettem fel, itt ez a szokás. És lehet menni az osztályra. Normál esetben saját lábon.

2022. jún. 5. 15:50
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!