Szülés utáni órák hogyan telnek?
Arra gondolok amikor megszületik a baba természetes úton. Ha kellett vágni akkor azt varrják addig elrendezik a babát gondolom és utána jön az aranyóra. Akkor van még jelen rajtunk és az apukán kívül valaki? Mielőtt az aranyóra kezdődik átkell öltöznöm vagy legalább bugyit/betétet valamit betenni vagy ez ott hogyan működik?
Bocsánat, de első baba lesz és már csak pár hetem van szülési és kezek nagyon parázni..
Háromszor szültem. Az elsőre nem igazán emlékszem, de arra igen h a szülésznő törölt át nedves lepedővel es ő adta rám a betétet. Tolokocsival vittek a szobába.
Másodiknál rámtették a babát, majd a dokit úgy rakott rendbe h a baba rajtam volt. Utána jött a csecsemős, mérte majd felöltoztette a babát Miután végzett ott a szülőszobán Lezuhanyoztam, átöltöztem. Addig a lányom az apukája ölében volt kb 1.5 órát hármasban hagytak minket, majd saját lábon toltam a szobába a gyermeket, a férjem a cuccokat segített a szobába vinni. Majd elkoszontunk és ő hazament.
Harmadiknál : rámtették a fiamat, és mivel nem sérültem nem varrtak. Egy darabig kb fél óráig rajtam volt a baba úgy csupaszon, addig próbált szopizni. Utána jött a csecsemős, áttörölte, mérte feloltoztette. Amíg elmentem lezuhanyzni addig ismét a férjem fogta őt. Zuhanyzás utan volt velem egy kis komplikáció, emiatt a babát egy idő után elvitték, engem meg összekapartak, egy ideig a férjem is ott volt de mondtam neki h menjen a gyerekekhez haza mert gyakorlatilag a szülőszobán voltam még 7 órán keresztül miután megszületett a fiam.
Végül tolokocsival vittek a szobába
Kistarcsa, február.
Megszületett, pár másodpercre rá felsírt, akkor azonnal rám tették és leterítettek minket egy takaróval. Kaptunk így pár percet, amíg megnyugodott, kicsit szemeztünk. Aztán odaadták a férjemnek, amíg engem összevarrtak. Mivel majdnem egy órát elhúzódott, közben lemérték és felöltöztették. Utána kapta vissza a férjem, miután kész lettem én, akkor próbáltam megszoptatni is. Amikor bealudt, visszaadtam a férjemnek, amíg ettem egy kicsit, közben összepakoltak a szobában, feltakarítottak alattam, stb. Kb 1 óra múlva hoztak tolószéket, segítettek felöltözni, aztán el kellett búcsúznunk mert a férjem már nem jöhetett át a szobába.
Szülés után rögtön rámtették a babát, letakarva. Apuka vágta kipulzálás után a köldökzsinórt, jött a lepény, megkérdezte a szülésznő, hogy megnézem-e. Megnéztem, érdekes élmény volt. Jött a doki, felmérte mi a helyzet, kaptam pár külső kapcsot, varratot, majd egy alapos jódos külső-belső tisztítást. Utána apuka elment a babával méreczkedni, kicsit felöltözni, közben a szülésznő visszaalakította az ágyat, mindent kiszedett alólam és tett be alám tiszta lepedőket. Betett a lábam közé egy hatalmas eldobható pelenkát, amit rámhajtott egy többrétegű lepedőszerűséggel. Utána ott voltunk hármasban kb. 1,5-2 órát még. A szülésznő néha bejött, megnézte a betétet, ha úgy látta, akkor cserélte. Abban a két órában többször bekukkolt valaki, csak halkan megkérdezte, hogy minden rendben van-e.
Aztán egyszercsak jött a szülésznő, hogy akkor a babát viszik a csecsemősöknek, én pedig próbáljak meg felállni. Nem sikerült, rosszul lettem, úgyhogy még ott töltöttünk a férjemmel 4-5 órát a szülőszobán, amíg kicsit összekapartak.
Egyébként gondolom kórháza válogatja, de azért nem szoktak hagyni a "véredben fetrengeni". Én azt mondom annál jobban kifordítani nőt az emberi méltóságából, mint amilyen egy szülés, nem igen lehet... ott a végén már úgy van vele az ember, hogy tök mindegy mi hova folyik és ki mit lát.
Amikor felállítanak, akkor vagy a szülésznő, vagy apuka segít lezuhanyozni. Én ott már saját pelenkát és hálóinget vettem fel, itt ez a szokás. És lehet menni az osztályra. Normál esetben saját lábon.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!