Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülés utáni órák hogyan telnek?

Szülés utáni órák hogyan telnek?

Figyelt kérdés

Arra gondolok amikor megszületik a baba természetes úton. Ha kellett vágni akkor azt varrják addig elrendezik a babát gondolom és utána jön az aranyóra. Akkor van még jelen rajtunk és az apukán kívül valaki? Mielőtt az aranyóra kezdődik átkell öltöznöm vagy legalább bugyit/betétet valamit betenni vagy ez ott hogyan működik?

Bocsánat, de első baba lesz és már csak pár hetem van szülési és kezek nagyon parázni..

2022. máj. 30. 21:14
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
82%

Leírom nekem hogy telt.

Maternity klinika.

Megszületett a baba, azonnal rám tették. Abban a másodpercen. Köldökzsinórt akkor vágták el, amikor már nem pulzált. Valahonnan termett egy újszülött orvos, ő meghallgatta a szívét, kicsit megvizsgálta ott rajtam. Közben a csecsemős nővér tett rá sapkát, plédet, meg a csuklójára a nevével pántot. Az orvos pár perc múlva újra megvizsgálta. Rendben volt minden, ők elmentek.

Közben az orvos a pici gátsebet ellátta. Én be voltam takarva egy lepedővel. A haloing rajtam volt még, más nem.

Orvos is kiment. Ekkor egyedül maradtunk, hárman. Ez kb másfél óra volt.

Utána vissza jött a szülésznő, babát apa kezébe adta, felkísérte őket a családi szobába. Hozzam bejott az orvos megkérdezni hogy minden oké e. Vizet kértem tőle.

Majd visszajött értem a szülésznő, átültetett egy tolószékbe, felvitt a szobankba, apa ott volt a gyerekkel.

Segített a szülésznő fürdeni meg öltözni. Ekkor adtak betétet.

Utána egyedül hagytak megint, én ettem, férjem is evett, a gyereket csodáltuk. Kb két óra múlva jöttek csecsemősök megmérni, pelenkázni meg rendes ruhába öltöztetni, meg megint megvizsgálta orvos.

Nagyon boldogok voltunk :)

2022. máj. 30. 21:21
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk úgy volt, hogy a baba kibújt, azonnal ahogy volt, rám rakták és így terítettek ránk egy takarót, hogy azért ne fázzon szerencsétlenke, és addig varrogattak meg várták, hogy kijöjjön a méhlepény is meg ilyenek. Utána átültettek a szülőszékből az ágyba, akkor kaptam vissza a bugyimat, már eleve belerakták a betétet ( :D ), baba még mindig nálam, segítettek mellre helyezni, és magunkra hagytak minket apával hármasban, jó két órára. Amikor visszajött a szülésznő, akkor vette el a picit, megmérte, kicsit lemosta róla a vért meg ilyeneket, belepelenkázta, bepólyázta, aztán már adta is vissza. Nem vitték el és nem rendeztek rajta semmit ezen kívül. Amíg a babát méregette a szülésznő, addig én gyorsan átöltöztem a szülős köntösből a saját hálóingembe, a gyerek a két óra alatt jó nagy adag mekóniumot hagyott a köntösön és a takarón, szóval így indokolt volt a korai öltözködés :D

Aztán átkísértek a gyermekágyas osztályra, megmutatták a szobám, és ennyi, onnantól kezdve magunkban voltunk apával és a babával (szobatársat leszámítva).

2022. máj. 30. 21:22
 3/13 anonim ***** válasza:
A baba fürdetést másnap mutatták meg, addig rajta volt a magzatmáz.
2022. máj. 30. 21:23
 4/13 anonim ***** válasza:

Jánosban 3 éve,megszületett lemérték, öltöztették, megkapta a nővére meg az apa. Míg vartak ők kint telefonon körbe mutogatták a családnak.

Mikor én kész voltam megkaptam, cicire raktam, apa, tesó bent voltak velünk,lezuhanyoztam majd mentem a szobába a többiek meg haza.

2022. máj. 30. 21:35
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Nekem úgy volt, hogy megszületett a baba, rám tették rögtön és betakartak minket, a baba fejére tettek egy sapkát,hogy jó melegben legyen. A nőgyógyász mindeközben összevarrta a gátmetszés sebet, akkor még ott volt a szülésznő is asszisztálni. Mikor végzett a doki, kimentek és csak hármasban voltunk, amíg le nem telt az aranyóra. Utána vitték el a babát fürdetni, lemérni a súlyát, hosszát és felöltöztetni.

A férjem ment és fotózta az eseményeket. Nekem közben hozták az ágytálat, hogy pisiljek, de persze nem tudtam. Akkor vettem fel a bugyit és a betétet, a szülésznő segített. Kb szülés után 2 óra múlva felálltam. Beültettek egy tolószékbe és elvittek az osztályra. Aztán hozták utánam a babát is szépen felöltöztetve.

2022. máj. 30. 21:35
 6/13 A kérdező kommentje:
Tehát ha jól értem aranyóra alatt csak hármasban vagyunk és csak utána öltözhetek fel? Gondolom vérezni fogok akkor az csak úgy a lepedőre szabadon vagy akkor még nincs olyan durva vérzés? Bocsánat de tényleg nem tudom elképzelni 🙈
2022. máj. 30. 21:40
 7/13 anonim ***** válasza:
73%
Azért az nagyon durva, hogy egyikőtöket sem ellenőrizták órákon át, ha engem nem néz meg a szülésznő félóránként, simán elvégzek, atoniás volt a méhem.
2022. máj. 30. 21:48
 8/13 anonim ***** válasza:

Kòrhàzankent vàltozò.

Ha a gyereket màr fürdettèk/ öltöztettèk/ mertek, ès csak utana kapod meg, az nem aranyòra. Annak lènyeges eleme, hogy az anyàt ès a gyereket egyàltalàn nem vàlasztjàk el egymàstòl.

Mikor megszültem a gyereket, akkor a szülèsznô kezèbe èrkezett. Nègykèzlàb szültem, ahogy fordultam hàtra àtemeltem a gyerek felett a làbam, raktàk rögtön a hasamra. Tùl rövid volt a köldökzsinòr, mellig nem èrt el. Nem làttam, csak remèlni tudom, hogy a zsinòrvàgàssal megvàrtàk mire nem pulzàl. Aztàn a szûlèsznő mellre segìtette a babàt, aki rögtön szopott.

Miutàn a lepèny is megszületett-egy òra mùlva- a szülèsznő megvizsgàlt, hogy nem sèrültem-e, aztàn kivettèk az oxy kanült, es kimentem pisilni. Addig az apja fogta a gyereket. Wc-re illeszkedő eldobhatò àgytàlba pisiltem, es lemèrtèk hàny ml. Aztàn pàr òrara magunkra hagytak. Mìg mosakodtam, az apja fogta.

Mikor ùjra jött a szülesznő, akkor együtt lemèrtük a gyereket. Felöltöztettem, ès mentünk le a gyerekàgyas osztàlyra, vègig vele voltam.

2022. máj. 30. 22:31
 9/13 anonim ***** válasza:

2019ben ahogy meglett a fiam, rámtették. Elvágták a köldökzsinórt, majd vitték mérni, mosdatni. Férjem ment velük. Engem addig varrtak.

Visszajöttek, 2 órát voltunk hármasban. Vagyis négyesben, mert egy szülésznő az idő 3/4ében ott volt és a melleimet nyomkodta, próbáltuk a szoptatást.

Én ugy ahogy a szülést abbahagytam, feküdtem tovább. Egy ilyen "pelenkázó alátétet" tettek alám, arra ment a vér, és betakartak, ne legyen kinn mindenem.

Aranyóra után mentem zuhanyozni.

2021ben lányomnál megszületett, rámtették, elvágták a köldökzsinórt. Leellenőriztek mindent, majd otthagytak minket 1 órára kettesben. (Férjem nem jött be)

Néha benéztek, hogy megy a szoptatás és ennyi.

Ugyan úgy alátéttel és takaróval voltam. Aranyora után zuhanyozhattam.

2022. máj. 30. 22:50
 10/13 anonim ***** válasza:
Mi hármasban szinte egy percet nem voltunk, legalább egy szülésznő mindig volt bent velünk aki a szoptatásban segített. Hajnali 1-kor született, azonnal a mellkasomra tették ,elvágták a köldökzsinórt, majd kb fél óra múlva jöttek engem rendbe tenni ami eltartott egy ideig, ő közben végig a mellkasomon , a férjem bent a szülőszobán velünk. Kb hajnali 3 felé végeztek velem. Miután engem összekaptak lent, a fiamat kicsit megmosdatták, lemérték , majd visszaadták, ahol segített a szülésznő normálisan mellre tenni kb fél órán át próbálgattuk a szoptatást , ezután hozták a kerekesszéket és bevittek a kórterembe. Kb hajnali 4 felé kerülhettünk a szobába. Miután megszületett adtak nekem egy Tena betétet ez volt rajtam kb 10ig amikor elmentem zuhanyozni.
2022. máj. 31. 00:28
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!