Szülés utáni órák hogyan telnek?
Arra gondolok amikor megszületik a baba természetes úton. Ha kellett vágni akkor azt varrják addig elrendezik a babát gondolom és utána jön az aranyóra. Akkor van még jelen rajtunk és az apukán kívül valaki? Mielőtt az aranyóra kezdődik átkell öltöznöm vagy legalább bugyit/betétet valamit betenni vagy ez ott hogyan működik?
Bocsánat, de első baba lesz és már csak pár hetem van szülési és kezek nagyon parázni..
Leírom nekem hogy telt.
Maternity klinika.
Megszületett a baba, azonnal rám tették. Abban a másodpercen. Köldökzsinórt akkor vágták el, amikor már nem pulzált. Valahonnan termett egy újszülött orvos, ő meghallgatta a szívét, kicsit megvizsgálta ott rajtam. Közben a csecsemős nővér tett rá sapkát, plédet, meg a csuklójára a nevével pántot. Az orvos pár perc múlva újra megvizsgálta. Rendben volt minden, ők elmentek.
Közben az orvos a pici gátsebet ellátta. Én be voltam takarva egy lepedővel. A haloing rajtam volt még, más nem.
Orvos is kiment. Ekkor egyedül maradtunk, hárman. Ez kb másfél óra volt.
Utána vissza jött a szülésznő, babát apa kezébe adta, felkísérte őket a családi szobába. Hozzam bejott az orvos megkérdezni hogy minden oké e. Vizet kértem tőle.
Majd visszajött értem a szülésznő, átültetett egy tolószékbe, felvitt a szobankba, apa ott volt a gyerekkel.
Segített a szülésznő fürdeni meg öltözni. Ekkor adtak betétet.
Utána egyedül hagytak megint, én ettem, férjem is evett, a gyereket csodáltuk. Kb két óra múlva jöttek csecsemősök megmérni, pelenkázni meg rendes ruhába öltöztetni, meg megint megvizsgálta orvos.
Nagyon boldogok voltunk :)
Nálunk úgy volt, hogy a baba kibújt, azonnal ahogy volt, rám rakták és így terítettek ránk egy takarót, hogy azért ne fázzon szerencsétlenke, és addig varrogattak meg várták, hogy kijöjjön a méhlepény is meg ilyenek. Utána átültettek a szülőszékből az ágyba, akkor kaptam vissza a bugyimat, már eleve belerakták a betétet ( :D ), baba még mindig nálam, segítettek mellre helyezni, és magunkra hagytak minket apával hármasban, jó két órára. Amikor visszajött a szülésznő, akkor vette el a picit, megmérte, kicsit lemosta róla a vért meg ilyeneket, belepelenkázta, bepólyázta, aztán már adta is vissza. Nem vitték el és nem rendeztek rajta semmit ezen kívül. Amíg a babát méregette a szülésznő, addig én gyorsan átöltöztem a szülős köntösből a saját hálóingembe, a gyerek a két óra alatt jó nagy adag mekóniumot hagyott a köntösön és a takarón, szóval így indokolt volt a korai öltözködés :D
Aztán átkísértek a gyermekágyas osztályra, megmutatták a szobám, és ennyi, onnantól kezdve magunkban voltunk apával és a babával (szobatársat leszámítva).
Jánosban 3 éve,megszületett lemérték, öltöztették, megkapta a nővére meg az apa. Míg vartak ők kint telefonon körbe mutogatták a családnak.
Mikor én kész voltam megkaptam, cicire raktam, apa, tesó bent voltak velünk,lezuhanyoztam majd mentem a szobába a többiek meg haza.
Nekem úgy volt, hogy megszületett a baba, rám tették rögtön és betakartak minket, a baba fejére tettek egy sapkát,hogy jó melegben legyen. A nőgyógyász mindeközben összevarrta a gátmetszés sebet, akkor még ott volt a szülésznő is asszisztálni. Mikor végzett a doki, kimentek és csak hármasban voltunk, amíg le nem telt az aranyóra. Utána vitték el a babát fürdetni, lemérni a súlyát, hosszát és felöltöztetni.
A férjem ment és fotózta az eseményeket. Nekem közben hozták az ágytálat, hogy pisiljek, de persze nem tudtam. Akkor vettem fel a bugyit és a betétet, a szülésznő segített. Kb szülés után 2 óra múlva felálltam. Beültettek egy tolószékbe és elvittek az osztályra. Aztán hozták utánam a babát is szépen felöltöztetve.
Kòrhàzankent vàltozò.
Ha a gyereket màr fürdettèk/ öltöztettèk/ mertek, ès csak utana kapod meg, az nem aranyòra. Annak lènyeges eleme, hogy az anyàt ès a gyereket egyàltalàn nem vàlasztjàk el egymàstòl.
Mikor megszültem a gyereket, akkor a szülèsznô kezèbe èrkezett. Nègykèzlàb szültem, ahogy fordultam hàtra àtemeltem a gyerek felett a làbam, raktàk rögtön a hasamra. Tùl rövid volt a köldökzsinòr, mellig nem èrt el. Nem làttam, csak remèlni tudom, hogy a zsinòrvàgàssal megvàrtàk mire nem pulzàl. Aztàn a szûlèsznő mellre segìtette a babàt, aki rögtön szopott.
Miutàn a lepèny is megszületett-egy òra mùlva- a szülèsznő megvizsgàlt, hogy nem sèrültem-e, aztàn kivettèk az oxy kanült, es kimentem pisilni. Addig az apja fogta a gyereket. Wc-re illeszkedő eldobhatò àgytàlba pisiltem, es lemèrtèk hàny ml. Aztàn pàr òrara magunkra hagytak. Mìg mosakodtam, az apja fogta.
Mikor ùjra jött a szülesznő, akkor együtt lemèrtük a gyereket. Felöltöztettem, ès mentünk le a gyerekàgyas osztàlyra, vègig vele voltam.
2019ben ahogy meglett a fiam, rámtették. Elvágták a köldökzsinórt, majd vitték mérni, mosdatni. Férjem ment velük. Engem addig varrtak.
Visszajöttek, 2 órát voltunk hármasban. Vagyis négyesben, mert egy szülésznő az idő 3/4ében ott volt és a melleimet nyomkodta, próbáltuk a szoptatást.
Én ugy ahogy a szülést abbahagytam, feküdtem tovább. Egy ilyen "pelenkázó alátétet" tettek alám, arra ment a vér, és betakartak, ne legyen kinn mindenem.
Aranyóra után mentem zuhanyozni.
2021ben lányomnál megszületett, rámtették, elvágták a köldökzsinórt. Leellenőriztek mindent, majd otthagytak minket 1 órára kettesben. (Férjem nem jött be)
Néha benéztek, hogy megy a szoptatás és ennyi.
Ugyan úgy alátéttel és takaróval voltam. Aranyora után zuhanyozhattam.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!