Indított szülés. Hogy viseltétek?
Betegesen félek, hogy már egy nappal korábban be kell feküdni a kórházba. Herótom van egyszerűen a gondolattól is, hogy mesterségesen kell kikényszeríteni a babámat kvázi.
Ti hogy viseltétek lélekben? Milyen lelkülettel teltek az utolsó napok?
Elsőt indítással szültem. Kijelentettem nem lesz több gyerekem, olyan borzalmas volt.
Elötte semmit nem éreztem, nem voltam feszült. Viszont így a szülés/vajudás maga volt a pokol.
Aztán mégis csak lett tesó. Vele termeszetesen indult, nem "nyultak bele a folyamatba". Ez valóban egy élmény volt.
Nekem kedden nst-n mondták 40+5nél, hogy ha semmi, csütörtökön be kell feküdni, pénteken indítanak.
Csütörtök reggel 7re mentem, felvettek az osztályra, 10kor kaptam oxitocint, 12.53kor született meg a baba. Én is háborogtam magamban, minek befekudni 1 nappal előbb, azóta sem értem mi történt, bár az a doki ügyelt csütörtökön, aki kedden terhesgondozáson volt.
Féltem mint a tűztől, már mindent kipróbáltam amit lehetett, hogy induljon már, de így visszagondolva jól jártam valószínűleg, bár 1. Gyerek, nincs összehasonlítási alapom.
Háromból kettő indított szülés volt, csak burokrepesztessel (egyiknél 3.5 ujjnyira, másiknal 2.5 ujjnyira nyitva volt a méhszáj)
Egyiket sem bánom, nincs rossz érzésem ezzel kapcsolatban, sőt a magzatviz már mekóniumos volt az egyiknél, úgyhogy hálás is vagyok hogy nem kellett abban több időt eltōlteni a lányomnak. Egyébként gondolom be is indult volna magától emiatt.
A másik szülésemet pedig csak 39+5 hetesen volt szükséges indítani, de 4.1 kg-s babám született. Fogalmam sincs mekkora lett volna ha negvarjuk hogy magától induljon...
Az egyik 1 és negyed óra volt, másik 3.5 óra burokrepesztestől számolva
Utolsó akkor rad nem vonatkozott a kérdés.
Nekem indítottak, én is nagyon féltem, mikor be kellett mennem előtte. Eléggé fájdalmas is volt sajnos, hosszú és majdnem császár lett a vége. 41+2 voltam, mikor indítottak, de szerintem nem kellett volna. Én is máig sajnálom, hogy kipréselték belőlem a gyereket. Neked miért indítják?
Nem kellett befeküdnöm, csak reggel besétálni. Halálosan rettegtem, mivel mindenhol azt hallottam, hogy a 2. szülés rosszabb + az indított szülés kegyetlen, így 2in1 belemenni... 😐
Valóban pokoli volt, de 4,5 óra alatt letudtuk és 2 nap múlva mentünk is haza
(plussz én választhattam, hogy melyik napon akarom az indítást, így jobb volt)
Én is most indítás előtt állok, pedig csak holnap töltöm a 40.hetet...ha nem jön ki magától, 1 héttel indítás előtt befektetnek, csak nem tudom miért.
Teljesen ki vagyok borulva ettől, mert semmi logika nincs itt nálunk, a felét befektetik 1 héttel előtte, a másik fele meg naponta jár CTG-re, de otthon lehet....
18, a Maternityn szültem, itt nem fektetnek be.
Nagyon nagy terminus túllépésben voltam, előző nap uh, CTG, majd másnap reggel kellet bemenni, és méhszáj állapottól függően zselé vagy oxi.
Emiatt felesleges lett volna ott aludni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!