Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mikor kerül valaki a szülőszob...

Mikor kerül valaki a szülőszobára, hogy ott vajúdjon és mikor teszik csak simán szobára?

Figyelt kérdés
Nem biztos, hogy érthető amit kérdezni szeretnék, de első baba és kicsit pánik hangulatban vagyok jelenleg. Úgy tudom férjem csak akkor lehet velem a vajúdás alatt ha a szülőszobán vagyok, de ott meg gondolom senkit nem hagynak 8-10-12 órát vajúdni...
2022. máj. 18. 17:52
1 2
 1/15 babyboom567 ***** válasza:
37%
A szülőszoba név, egy kórházi részleg, ott van rengeteg szoba+vizsgáló+műtő,itt szülnek a nők.És de, amíg meg nem szül,addig ott vajúdik.Mikor a gyerekem született,én szombat reggel mentem be és másnap délelőtt lett meg a baba,és kb este raktak le osztályra.Addig ott voltunk.
2022. máj. 18. 18:02
 2/15 anonim ***** válasza:
74%

Csak akkor menj el, ha elkezdődnek a fájások, vagy elfolyik a víz. Ha bemész 1 nappal előbb, akkor a vajúdóra kerülsz.

Egyébként ez attól is függ, mennyire van teltház, engem riogattak azzal, hogy majd a folyosón szülök, meg ilyenek, de az 5 szülőszobából 2-ben voltunk.

Én úgy mentem be, hogy elfolyt a magzatvíz, indították, én egyből szülőszobára kerültem.

2022. máj. 18. 18:12
 3/15 anonim ***** válasza:
39%

A legtöbb kórházban külön van vajúdó szoba, ahol egyszerre több kismama van és külön vannak a szülőszobák, ahol egyszerre egy kismama van. Mindkét helyre bemehet a férjed veed együtt. Az, hogy melyikbe kerülsz függ attól, hogy amikor beértek a szülés melyik fázisában vagytok, illetve a szülészet mennyire leterhelt. Ha sok nő szül éppen, de még nagyon az elején vagytok, akkor vajúdóba kerülsz. Ha kevesen vannak éppen bent és van szabad szülőszoba akkor oda. Értelem szerűen, ha már kitolási szakasz közel van, akkor nincs vajúdó, hanem egyből szülőszobára kerülsz.

Jogod van ahhoz, hogy a vajúdás és a szülés teljes ideje alatt veled legyen a kísérőd, ez alól csak életet veszélyeztető helyzetek jelentenek kivételt. Olyan tehetnek még, hogy személyi okokból a vizsgálat idejére mondjuk kiküldik a férjed a vajúdóból, ha egyszerre több nő is van bent.

Ha megindult a szülés, tökmindegy, hogy mennyi ideig tart a vajúdás, nem küldik haza a férjed és ki sem fogják küldeni őt. Ha nem vajúdsz csak bemész jóslók miatt, akkor ott lehet, hogy nem engedik be a férjed, de ebben az esetben nem beszélhetünk még sem vajúdásról, sem szülésről. Ilyenkor nem is kerülsz szülőszobára, vagy hazaküldenek, vagy felkerülsz patológiára.

2022. máj. 18. 18:13
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

Ha nagyon korán mész, akkor a legtöbb kórházban a "vajúdóba" kerülsz, ahol egyszerre több kismama is van. Ide általában a kísérő nem engedik be, gondolom te se szeretnéd hogy 3-4 idegen férfi ott üljön melletted, másrészt ha pl. magzatvíz elfolyással indult a dolog, akkor ilyenkor még akár 2! nap is lehet amire baba lesz, úgy hogy akár egy napig még konkrétan semmi sem történik, teljesen felesleges, hogy a férjed ott őrizzen a kisszéken, ne tudjon aludni, rendeset enni stb.

Amikor az "igazi" vajúdás szakaszba érsz akkor kerülsz szülőszobára, oda mehet a kísérő.

2022. máj. 18. 19:37
 5/15 anonim ***** válasza:
Első gyerekkel rendszeres 5-7 perces fájásokkal kerültem be, de mivel még teljesen zárt volt a méhszáj, az osztályra fektettek be. De 1-2 óránál tovább nem bírtam, egyre sűrűsödtek a fájások. Miután megvizsgált az orvos, megállapította, hogy nyílik a méhszáj, akkor kerültem át a vajúdóba. Több órán keresztül ott voltam, a párom is velem volt. A második gyerekkel már amint beértem a kórházba, a vajúdóba kerültem, mert annyira előrehaladott volt a szülés.
2022. máj. 18. 19:53
 6/15 anonim ***** válasza:
96%
Rendszertelen,de erosod fajasokkal mentunk korhazba. Amikor felcetelnel ramtettek a ctg-t, teljesen elmultak szinte, a gep sem jelzett semmit. Nem is hittek szerintem nekem,hogy fajasaim vannak,viszont mivel 2 ujjnyira tag voltam leraktak gyermekagyra,mondtak,menjek vissza,ha 5 percesek vannak,de nem valoszinu,hogy ma lesz baba. Kb masfel ora mulva mehettem is,mivel amint lefekudtem az osztalyon,egybol beindult igen durvan, mar hanytam is a huzodasoktol. Tehat osztalyon valo elhelyezestol szamitva nekem 6 ora mulva ott volt a kisfiam a kezemben.
2022. máj. 18. 20:37
 7/15 anonim ***** válasza:

Ahol én szültem ott van vajúdo szoba ahova apuka nem mehet be mert ez egy 5 ágyas szoba (közvetlenül a szülőszobák mellett)

Ha két ujjnyira nyitva a méhszáj akkor mehet a szülőszobára ahova mehet apuka is. Nekem amúgy a vajúdo kimaradt mert mindig úgy mentünk h már nyitva volt a méhszáj

2022. máj. 19. 06:37
 8/15 anonim ***** válasza:
Vajúdó az akkor van, amikor korán mész be a kórházba szülni. 4-5 perces fájásokkal bemész, akkor szülőszobára kerülsz. Vajúdóba sok kismama vajúdik, hozzátartozo bent nem lehet a szülőszobába egyedül vagy és apuka bemehet.
2022. máj. 19. 09:50
 9/15 anonim ***** válasza:
A vajúdószobába akkor kerülsz, ha korán mész be, és oda természetesen nem engednek be apukát vagy bármilyen hozzátartozót.
2022. máj. 21. 11:37
 10/15 anonim ***** válasza:
3-as, patológiára?! Egy egészséges terhességnél, csak mert vajúdik? Oké, én nem tudom mit szívtál, de vicces volt olvasni.
2022. máj. 21. 11:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!