én is oxitocinnal szültem. Reggel fél 6-kor kaptam (előtte ballontágító,burokrepesztés volt nem sokat tágultam ezalatt és fájás sem indult be) tehát ezért oxitocint kaptam és hát 5 percen belül jöttek a fájások. Tényleg nagyon fáj, én reggel 9-ig birtam utána kértem a gerincbe az eda-t. :) , így kibírható volt . 2 zacsi oxitocin folyt le. az eda-ba 2x kaptam fájdalomcsillapítót. Az eda-t viszont fél 12 körül nem kaptam többet mert kitágultam annyira h lehessen szülni, na onnantól jöttek ismét az erős fájások viszont a jó az edában (tudom nem ez volt a kérdés bocsi), az volt jó hogy éreztem a fájásokat viszont a nyomásnál elvoltak a lábaim és ott lent :) is zsibbadva így nemigen mondhatom h fájt mikor kibujt a lányom! :)
14,5 hós kislány anyukája
2010. szept. 18. 22:01
23/29 anonim válasza:
Nem tudom, hogy jobban fáj-e mert csak oxitocinnal szültem eddig. A vajúdás 11 órája ment már, amikor bekötötték. Az oxitocinnal még további 8 órán át vajúdtam, akkorra sikerült 4 ujjnyira kinyílni. A maradék egy ujjnyit a doki tágította ki kézzel. De nem vagyok jós, nem tudom, hogy enélkül mennyi ideig tartott volna.
2010. szept. 18. 22:19
24/29 anonim válasza:
Szia
Én kaptam oxitocin infúziót majd oxitocin injekciót és még akkor se voltak olyan rendes igazi fájásaim a doki szerint.Arról fogalmam sincsen milyen lehet a tolófájás mert a végén hiába vártuk,hogy valami jobb legyen semmi nem történt így a doki úgy döntött,hogy ha fáj nyomjak aztán közbe ő is rajtam "feküdt".Remélem a következő babánál irgalmatlan fájásaim lesznek és akkor hamar meg lesz.
2010. szept. 18. 22:32
25/29 Vilcsianyuja válasza:
Én 8 nap túlhordás után mentem 4 órás oxitocin infúzióra. Három óra unatkozás után fél óra mensiszerű görcsök, aztán fél óra rémálom következett. Ott felejtettek az ágyon, a dokim késett, az infúzió sima tűvel volt bekötve, nem mozdíthattam a karomat, fel se kelhettem, a vér meg ömlött belőlem. Így fekve valami horrorisztikus volt. Aztán végre megjött a dokim, megállapította, hogy teljesen kinyíltam, mehetünk burkot repeszteni. Aztán tovább vajúdtam, az is borzalmas volt, de legalább már mászkálhattam és kapaszkodhattam a férjembe. Nem kellett sokat várni a tolófájásokra, és aztán a baba is hamar meglett. A brutál fájások beindulásától számítva szűk két óra múlva megszületett a lányom. Szóval a doki szerint könnyű szülésem volt, szerintem meg max. gyors, de nekem nem volt könnyű. Mindenesetre én inkább tartok egy nagyon hosszúra nyúló vajúdástól, mert arról még nem tudom, milyen.
2010. szept. 19. 00:16
26/29 anonim válasza:
Nincs összehasonlítási alapom, mivel csak egyszer szültem, és akkor így. Mindenesetre a tolófájások nekem nagyon nagyon fájtak, de nem tudom megmondani, hogy ez oxitocin nélkül is így lett volna-e.
2010. szept. 19. 23:42
27/29 anonim válasza:
Hajnalban elfolyt a magzatvizem, reggel 9ig vártunk a fájásokra, és mivel nem jöttek, kaptam az oxitocint. Kb. 2 óra hosszáig 3-4 perces fájásaim voltak, utána egyre rövidültek, 1-2 percesek voltak a hátralévő 6 órában. Én is önkívületi állapotban voltam, a férjem kiment mellőlem, hogy eszik valamit, állítólag háromnegyed órát volt távol, ezt már itthon mesélte, mert én nem emlékszem rá, hogy kiment volna. Még sok mindent mesélt, nagyon nem voltam képben. Megkérdezte, hogy én hol voltam a vajúdás alatt? :D Végül császár lett, mert nem bírta a baba szíve, de már én se nagyon. Nem is tágultam, meg semmi. Délután 6kor császároztak, de előtte a doki mondta, hogy ha így folytatom a tágulást, csak másnapra lesz baba. Tuti belehaltam volna.
2010. szept. 20. 01:14
28/29 anonim válasza:
2-szer 2 óra alatt brutális perces fájások. Természetesen jobb szülni, úgyis volt.
2010. szept. 20. 09:41
29/29 anonim válasza:
Én túlhordtam a babámat 1 héttel két napja kínzó jóslófájásaim voltak csa oxitocin terhelésre kellett mennem ami 20perc lett volna de nekem elfolyt tőle a magzatvizem végre utána aztán kegyetlen fájdalmaim voltak torkom szakadtából üvöltöttem 3óra szenvedés után a gyereknek leesett a szívhangja altatásos császár lett a vége jobb volt így ki tudja mi lett volna oxitocin nélkül van egy gyönyörű egészséges 14hónapos fiam
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!