Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Nem szeretnék orvost fogadni...

Nem szeretnék orvost fogadni a szülésemhez. Mik tapasztalataitokat azzal kapcsolatban, hogy a Kistarcsai Kórházban milyen ellátást kap az, aki az ügyeletes orvosnál szül?

Figyelt kérdés
Tegnap voltam az ambulancián vizsgálaton, 11 hetes terhes vagyok, egyáltalán nem volt kedves velem az éppen vizsgáló orvos.
2009. aug. 20. 10:04
 1/3 anonim ***** válasza:

Gratulálok a babódhoz!

Nem tudom, hogy melyik településen laksz, de szerintem jobb lenne, ha hagynád a kistarcsai kórházat a fenébe. Inkább járj be Budapestre.

Nem akarlak sem megijeszteni, és semmi olyat írni, amitől ideges leszel, de minden kismama ismerősöm csak negatívumokat mondott. Az egyik speciel a szomszédom. Állandóan bunkók voltak vele, mind az orvosok, mind a nővérek. Soha nem jutott kétszer ugyanahhoz az orvoshoz, rosszul mondták neki az uh időpontját, elment, akkor meg leugatták, hogy miért most ment... Alig akarták beengedni a párját is. Amikor képet akart kérni, az doki közölte vele, ha képet akar, menjen magánorvoshoz, fizessen ki 15 000 Ft-ot és akkor majd lesz képe, de itt nem telik a papírra...

Elméletileg én is oda tartoznék, de inkább bejárok Bp-re.

Ha már első alkalommal is ilyenek voltak, nem hiszem, hogy ezek után jóra számíthatsz. :(

2009. aug. 20. 11:07
 2/3 anonim ***** válasza:

Jaj ne már...én is oda tartozom, és én is rettegek tőlük, igaz, én a vizsgálatokra nem oda járok, csak szülni kéne ott, mivel körzetileg oda tartozom.

Vagy lehet szülni máshol is, ha nincs fogadott dokim???

Én nem tudok a kérdésedre válaszolni, mert gyakorlatilag hasonló kérdést én is feltehetnék.

Ill. annyit azért én is tudok, hogy nem sok jót hallottam róluk, csak a szülésznőkről, hogy kedvesek.

2009. aug. 22. 00:30
 3/3 anonim ***** válasza:
Szia! Akkor lehet,nekem nagy szerencsém volt.Pesten lakunk,én "önként" mentem a Kistarcsai Kórházba.Mondjuk nekem volt fogadott orvosom./de nem adtunk neki 80-100 000 forintot.../ Kötelességük lenne normálisan,körültekintően ellátni mindenkit,ha van választott dokija valakinek,ha nincs.Elméletileg abban a kórházban szülhetsz választott orvos nélkül,ahova tartozol,de a gyakorlatban sokan csinálják azt,hogy szülni máshova,az általuk megfelelőnek ítélt kórházba mennek,mivel egy éppen szülő nőt nem "zavarhatnak el".Az első gyerekünket a Szent Imre Kórházban szültem Budapesten,ott is volt választott orvosom,de az maga a szörnyűség volt.Azt szeretném ezzel csak mondani,hogy hiába szimpatikusabb egy másik kórház,lehet,hogy ott is kifogsz egy durva,türelmetlen ügyeletes dokit vagy egy mogorva szülésznőt...Sajnálom,hogy így bánt veled a vizsgáló orvos.Nekem csak a genetikai ultrahangokra,NST-re meg a vérvételekre kellett a kórházba járnom.Először én is kifogtam egy hapsit,morgott,minden baja volt,de igyekeztem nem a "szívemre venni"/A rossz tapasztalataim után már komolyan mondom,mindenre fel voltam készülve.../A szülésznők tényleg kedvesek és figyelmesek.Legalábbis az a négy az volt,akivel a 21 óra alatt találkoztam.Ebben a kórházban is vannak rendesebb orvosok,ha szerencséd van,épp akkor fognak ügyelni amikor szülsz.Összefoglalva,azért szerintem nem olyan szörnyű hely ez,sőt...Nagyon remélem,hogy egy durva,türelmetlen orvos sem fogja megkeseríteni a babavárásod,melyhez én is szeretettel gratulálok.
2009. aug. 22. 14:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!