Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Oxitocinnal szült Anyukák!...

Oxitocinnal szült Anyukák! Elmesélnétek ezzel kapcsolatban a tapasztalataitokat?

Figyelt kérdés
Milyen volt oxitocinnal szülni?Olyanra gondolok,hogy gyorsabb volt?!Jobban fájt?!Vagy esetleg nem is hatott?!
2010. szept. 16. 22:50
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:

Nekem nagyon jó volt. Burkot repesztettek, aztán rá 1 órára kaptam oxitocint, és olyan jól jöttek a fájások, hogy öröm volt nézni, nagyon hamar megszültem utána. Én nem bánom, hogy kaptam.

Most a második szülésem lesz, kifejezetten kértem a dokit, ha úgy van, akkor kérnék megint oxitocint, mert semmi kedvem 2 napig vajúdni, ha oxitocinnal megszülök 2 óra alatt.

2010. szept. 17. 09:47
 12/29 anonim ***** válasza:
Nekem éjjel1-kor folyt el a magzatvíz, még reggel 7-kor is csak 1 ujjnyira voltam tágulva, 8 perces fájásokkal amik nem voltak még annyira durvák. Aztán mondta a dokim hogy így nem jutunk semmire estig sem szóval 8-kor megkaptam az oxit, hát olyan fájásaim lettek hogy csak na, 2 percesek :) 9-kor kaptam edát, mert már nem bírtam annyira fájt, és 10 után meg is lett a fiacskám :)
2010. szept. 17. 09:51
 13/29 anonim ***** válasza:
Nálam abszolút nem hatott. Pedig majdnem 8 órán át kaptam, folyamatosan emelve az adagot. Semmi fájás nem volt, és nem is tágultam. Császár lett a vége.
2010. szept. 17. 10:07
 14/29 anonim ***** válasza:
Én csak a kitolási szakaszban kaptam. Sajnos a doki nem infúziót kötött be, hanem injekcióban adagolta. Nem tudtam levegőt venni, annyira fájt. Amikor nyomta az oxitocint nem volt szünet sem a fájások közt. Az első szülésem volt. azt hittem, hogy ebbe a babám már belehalt. Kiabáltam a dokinak, hogy él-e még ez a gyerek... Szerettem volna egy kis szünetet, hogy szedjem össze magam. A doki beleegyezett. Aztán meg lett a baba.. valahogy. A fájások durvák voltak. A jobb kezemet lazán kellett volna tartanom, mialatt nyomok - ugyanis itt ment az oxitocin. Nem tudtam lazán tartani. A doki rájött, hogy gond van, úgyhogy minden fájás alatt kihúzták a tűt, aztán újra vissza. Mire megszültem az egész karom tiszta lila-kék-zöld volt. Nem tudom milyen oxitocin nélkül, de szívesen kipróbálnám... A babám 12-től 5-ig meg is lett. Pedig elsű szülés és oxitocint is csak a kitolásnál kaptam.
2010. szept. 17. 10:30
 15/29 anonim ***** válasza:

Én kétszer szültem oxitocinnal,mindkettő másfél óra volt.Az elsőnél összeértek a fájások,nagyon fájdalmas volt.A másodiknál az első órában 10 perces enyhe fájásaim voltak,csak az utolsó 15 perc volt fájdalmas,azt meg nevetve kibírtam.Én is meglepődtem,hogy ekkora különbség volt a kettő között fájdalom szempontjából.

Üdv,1 hós baba anyukája.

2010. szept. 17. 11:49
 16/29 anonim ***** válasza:
Nagyon fájt,ahogy azt előttem írták.Alig voltam magamnál.De 3 óra alatt meglett:-)
2010. szept. 17. 12:12
 17/29 anonim ***** válasza:
Nekem elfolyt a magzatvizem, fájásaim nem voltak, így infúzióban kaptam, de csak fél adagot, mert ahogy ráhajtották (hogy gyorsabban csepegjen), mindig leesett a baba szívhangja. Így 5 óra alatt tágultam ki nulláról. Az utolsó fél óra volt nehéz. Nekem a kitolási szak volt rossz, igaz, hogy csak 20 percig tartott, de nem volt tolófájásom. Úgyhogy engem az oxytocin nem viselt meg annyira, mert lassan kaptam. Amikor rákapcsolták, akkor tényleg nagyon rossz volt, egybefüggtek a fájások.
2010. szept. 17. 13:45
 18/29 anonim ***** válasza:
Nekem este 7-kor burkot repesztettek (a 42. héten), aztán megkaptam az oxitocint. 11 körül jöttek csak a fájások, az első fájás fél órás volt, és utána végig alig volt benne szünet. Őrülten fájt, azt hittem meghalok (arra még nem gondoltam, hogy az oxitocin miatt voltak ekkora fájásaim). Reggel fél 9-kor megcsászároztak, pedig már tolófájásaim voltak, de nem illeszkedett a baba feje rendesen.
2010. szept. 17. 17:28
 19/29 anonim ***** válasza:
Én 8 -kor kaptam ,mert nem volt egyáltalán fájásom ,rövid időn belül olyan fájásaim lettek ,hogy azt mondtam nem bírom! Nem 10 perces ,5 perces fájások ha nem 2 perces és aztán összefüggő fájások lettek így ennek köszönhetően 10-50 perckor megis született a kisfiam!
2010. szept. 17. 17:31
 20/29 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Hát én is így éltem át,mint ahogy többségben válaszoltatok... Brutál erős,folyamatos,rögtön 2 perces,különbséget fájás és tolófájás közben nem is éreztem... és én is homályosan emlékszem vissza az egészre,amúgy nekem a szülés 5 óra volt össz-vissz.De persze megérte,de még egyszer én biztos nem hagynám,hogy oxitocint adjanak nekem... :)

2010. szept. 17. 21:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!