Féltetek-e a szüléstől?
Eddig nem igazán jutott eszembe, de a 30. hétbe lépve már igen. Egyre inkább valóságosnak tűnik az egész. Az elején mondjuk én sokáig féltem is, mert az első két baba elment, tehát más félelmek foglaltak le. Egyelőre nem igazán tudom hova tenni a dolgokat, sokszor olvasom, hogy a vége felé már nagyon szeretnék a kismamák, ha a baba kibújna végre. 😅 Valamilyen szinten meg is ijeszt az anyaság gondolta. Máskor meg már szívesen babusgatnám.
Nektek mik voltak a tapasztalataitok? Hogyan éltétek meg? Félelmeitek voltak e?
Első szülésem előtt rettegtem 😀
De csak addig amíg el nem kezdtem vajudni itthon.😁 Utána nem féltem. Néztük az időt ,figyeltük a fájásokat, keszülődtünk. Kórház. Onnantól úgy éreztem jó kezekben leszek. Csak sodródtam. Valahogy nem értem rá fèlni.😅
16 óra volt összesen.
Kisfiamnál ennyi sem. Burokrepesztèstől számítva 3,5 óra alatt meglett. Ebből olyan 2 óra volt intenzív nagyon. Nem igazán voltam magamnál, úgy értem nagyon befelé figyeltem. ☺️
Ne félj. Minden a legnagyobb rendben lesz.
Könnyű szülést.❤️
Világ életemben azt hangoztattam, hogy nekem soha nem lesz gyerekem. Ennek az oka a szüléstől való félelmem volt. Nagyon szerettem volna egy babát, de megszülni a legkevésbé sem.
Aztán teherbe estem.
Próbáltam a szülés gondolatát kizárni, a közepe felé rettegtem, a vége felé meg már csak az kívántam jöjjön ki :D
Valaki talán gyávaság ám gondolhatja, vagy nem is tudom mi erre a megfelelő szó, de én császármetszést szerettem volna. Rettegtem a vajúdás és természetes szülés okozta fájdalmaktól illetve attól, hogy nem tudom mikor, hogyan, miként indul majd be a szülésem. Nem szeretem azokat a dolgokat, amikről nem tudok :D
Végül programozott császár lett, így tudtam a pontos időpontot, ami engem megnyugtatott.
Nem volt egy sima liba az sem, de továbbra is tartom, hogy számomra ez 'könnyebb' volt.
2 hónapja született a második gyermekem, szintén programozott császárral :)
Nem ez a követendő példa nyilván, ez csak az én történetem.
Egy minimális izgalom volt előtte. Szüléskor pedig azt mondtam, nekem nem kell a gyerek sem, csak legyen vége. Pokoli volt.
Persze utólag már megszépült.
Egyáltalán nem féltem, mert nem tudtam, mire számítsak. Aztán amikor elkezdett szivárogni a magzatvíz, akkor volt egy 10 perc, amikor remegtem. De aztán tudatosítottam magamban, hogy innentől nincs visszaút. Onnantól megnyugodtam, és csak sodródtam.
Most a második gyerekemet várom, nem félek úgy összességében, de amikor van 1-1 durvább jósló, akkor úgy meg tudok ijedni, hogy na, akkor itt az idő. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!