Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Van olyan, akinek kevésbé...

Van olyan, akinek kevésbé fájt a szülés, mint amire számított?

Figyelt kérdés
A lehető legnagyobb fájdalmat képzelem el, ami érhet. Nem tudom, hogy túl fogom-e élni. Abban reménykedek, hogy van esélyem arra, hogy nem fog annyira fájni, mint ahogy elképzelem.
2022. ápr. 10. 19:44
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Fájni faj, de nekem az volt a legrosszabb hogy nem lehet kiszállni belőle, bármennyire így úgy éreztem hogy csak egy kis nyugit kérek, menthetetlenül jött a következő fájás, és nem láttam az alagút végét.

Maga a vajúdás fájdalmát úgy ítéltem meg, hogy olyan mint amire készültem és vegulis kibírhato. Viszont nekem a kitolás rosszabb volt, mert6 dak 3 tolofájásra szamitottam, ehhez képest nem jött ki, végül vákuum lett. Toló fájásom sem volt csak egy egybefuggő szét repedek érzés.

És mintha elvágták volna utána tényleg.

Onnantól ismét emberi, elviselheto fájdalom volt míg gyogyultam.

Viszont ott a gyermek, aki tényleg be is gyógyítja az emlékeket

2022. ápr. 11. 01:22
 12/22 anonim ***** válasza:
82%
Nekem nagyon fájt. Konkrétan csillagokat láttam a fájdalomtól, 2x hánytam is közben. Nem vállalkoztam több szülésre. 1x elég volt átélni.
2022. ápr. 11. 06:50
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

Nekem sem fájt annyira, mint amire felkészítettek. Idővel rájöttem, hogy én alapjáraton jól bírom a fájdalmat, pedig azt hittem, hogy nem.

Arra készültem, hogy meg fogok pusztulni a szülőszobában, de igazából nem volt vészes. A vajúdás utolsó fél órájában éreztem, hogy ez azért már igencsak fáj, de erre az elmém úgy reagált, hogy befordultam, kizártam a külvilágot és csak magunkra koncentráltam. A kitolás része pedig gyors volt és könnyű. Éreztem, hogy nyomni kell és feszít, de 10 perc alatt kint volt a baba. Kitolásnál csak a feszítő érzést éreztem, nekem nem fájt.

Még mondtam is a férjemnek, hogy ha ilyen szülni, én simán bevállalnék még vagy 4-et.

Este szültem, másnap már törökülésben szoptattam.

Azt hiszem, a mázlisták közé tartozom!

2022. ápr. 11. 08:18
 14/22 A kérdező kommentje:
Remélem, hogy azért bele nem halok, meg nem lesz akkora trauma, hogy a páromra és gyerekemre ne tudjak utána ránézni. Biztos, hogy másként élném meg a terhességet, ha terveztem volna gyereket. Önszántamból nem vállalkoztam volna sosem arra, hogy szüljek. Nem akartam elvetetni a babát, mert sajnáltam. Így végül várom, hogy megszülessen, csak mégis más így az egész, mintha tudatosan készültem volna erre.
2022. ápr. 11. 09:57
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
Nekem rohadtul fájt, elmondhatatlanul. Szégyen vagy nem, orditottam hogy nem bírom tovább, próbáltam én a szulesznore figyelni hogy lelegezzek, nyomjak, stb de nem ment.. Ráadásul olyan szomjúság rohamok törtek rám hogy egy, mp alatt sebes cserepesre száradt a szám minden 3. Percben és a legerossebb fájások alatt végig az járt a fejemben hogy ice teat akarok, ki érti ezt😂 Mire fájdalomcsillapítót akartam közölték hogy már nem adnak mert teljesen kitagultam, de sajnos nem fért ki a kisfiam feje igy császár lett. A gerinc érzéstelenítés előtt még volt két eszméletlen fajasom, a, másodiknál már ott álltak mögöttem a bökővel én meg szorongattam a kocsitologato bácsi vállát és orditottam hogy el ne merjen menni onnan😂😂😂 végül megkaptam a szurit és onnantol 6 órán át konkrétan csak feküdtem mint a bálna semmit nem éreztem derektol lefelé. Megváltás volt. A kisfiam minden fajdalmat megert, első baba, örök szerelem, de mondtam a paromnak hogy több szülés nem lesz, kizart.
2022. ápr. 11. 10:57
 16/22 anonim ***** válasza:

Belehalni nem fogsz. Aki kipisilt vesekövet vagy a mellébe rakatott implantátum azt mondja azok nagyobb fajdalmak voltak és tovább tartottak. A szulesben az a jó hogy a fájdalom mellett ott a hormon a testedben és az segít az egészet átvészelni. Kb transzba esel, persze nem úgy hogy a vilagodat nem tudod, de annyira arra van a fájdalom kihegyezve, hogy megszülessen a gyermek, hogy tényleg egy más állapotba kerülsz és bírni fogod.

Én oxitocint kaptam 3 óra normál menzesz fájás, 3 óra volt a vajúdás az már nehéz volt, utolsó fél óra brutális és bő egy óra tolasi szakasz. Az oxitocin gyorsít, erősebb fájást okoz. Ha a kitolas nem lett volna pokol, akkor azt mondtam volna, hogy elviselheto a szülés egy rövid nagyon nehéz szakasszal.

11 es voltam

2022. ápr. 11. 12:54
 17/22 anonim ***** válasza:
83%

Háromszor volt vesegörcsöm, pisiltem ki vesekövet, de a vajúdás ezerszer jobban fájt...

2022. ápr. 11. 14:26
 18/22 anonim ***** válasza:
100%
Mindenkitől azt hallottam, hogy borzalmasan fájdalmas a szülés. Nem túlzok, ha azt írom, hogy nekem meg sem kottyant. Nekem pl. a menstruációs görcsök sokkal jobban fájnak, mint a vajúdás vagy a kitolás. Nem kellett érzéstelenítés sem.
2022. ápr. 11. 18:27
 19/22 anonim ***** válasza:
100%
Sokan vannak igy.
2022. ápr. 11. 19:47
 20/22 anonim válasza:
100%
Én gondolatban 10x meghaltam úgy mentem be mikor beindult hogy meghalok elválok és minden na persze csak magamba. Ahhoz képest pontosan 43 perc alatt túl voltam rajta. Tudom mázlista vagyok és ritka az ilyen első gyereknél de én tényleg csak bementem 3at nyomni.
2022. ápr. 18. 11:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!