Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Van olyan, akinek kevésbé...

Van olyan, akinek kevésbé fájt a szülés, mint amire számított?

Figyelt kérdés
A lehető legnagyobb fájdalmat képzelem el, ami érhet. Nem tudom, hogy túl fogom-e élni. Abban reménykedek, hogy van esélyem arra, hogy nem fog annyira fájni, mint ahogy elképzelem.
2022. ápr. 10. 19:44
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
78%

Igen. Én a gyakoris történetek alapján felkészültem a legrosszabbkra. Ehhez képest semmi nem volt.

Viszont utána... nekem pl. a gyerekágyas időszak rosszabb volt (teszem hozzá, odalent az első naptól nem fájt semmi, szépen gyógyultam, és szülés után már korzóztam a szülészet folyosóján, mintha mi sem történt volna.

De az érzelmi hullámvasút ami utána volt annyira megviselt, hogy én ha választhattam volna inkább megyek minden nap szülni a gyerekágyas időszak végéig, csak kimaradjon nekem.

2022. ápr. 10. 20:00
 2/22 anonim ***** válasza:
38%

Azért a semmi nem volt… megnéztem volna a fejed szülés közben, mikor épp semmi nem volt :D

Nagyon fog fájni, de ott egy teljesen más lelki állapotba kerülsz. Annyira magaddal és a kisbabával leszel elfoglalva, hogy túl leszel a fájdalmon. Nekem az járt a fejemben, hogy minden egyes fájdalommal közelebb kerülök a babámhoz. Ne rettegj! A félelem csak meggátol abban, hogy elengedd magad. Bónusz: amint kint van a baba elvágnak minden fájdalmat :)

2022. ápr. 10. 20:09
 3/22 anonim ***** válasza:
100%

Az 1es azt irta, hogy a gyakoris tortenetekhez KEPEST semmi nem volt :)

Kérdező, en kb halalfelelemmel indultam szülni... Nem mondom, hogy nem fajt, de boven tul aggodtam.

Az a jo benne, h ez általában nem ugy van ám h paff olyan fajdalom lesz hirtelen h majd beledoglunk. Nem. Altalaban joslokkal kezdodik, aztan erosodik szep fokozatosan. A tested szeoen felkeszul erre. Magat a kitolast mar kb en meg se ereztem mert a vajudas vege ko keneny volt. De abszolút túl élhető. En mikor mar nagyon eros fajasok voltak arra gondoltam h mar tényleg nincs sok hatra es el fog mulni minden vegre.

2022. ápr. 10. 20:55
 4/22 anonim ***** válasza:
100%

1-es válasz nagyon tanulságos.

A kérdező esete mutatja, hova vezethet, hogy interneten egymást hergelik ostobábbnál ostobább emberek. (Szándékosan embert írtam, nem nőt, mert maga a jelenség nemcsak szüléssel kapcsolatosan és nemcsak nőkre igaz.)

"Nem tudom, hogy túl fogom-e élni."

A fájdalom mértéke lehet, hogy túlszárnyalja az illető minden képzeletét, no de arra gondolni, hogy túl fogja-e élni? Nézzen meg egy statisztikát, ma Magyarországon mekkora a szülés közbeni anya-halandóság. És abban nyilván benne vannak a gondozatlan ill. eleve problémás esetek is.

2022. ápr. 10. 21:29
 5/22 anonim ***** válasza:
100%
Én is eszméletlen fájdalomra készültem és eszméletlenül fájt is. A végén már tényleg úgy éreztem, hogy nem bírom tovább, ennyi volt, feladom, nekem ez nem megy, inkább öljenek meg. És tényleg igaz, hogy ebből tudják a szülésznők, hogy eljön a kitolás lassan. El is jött, ami egy végső nagy küzdelem volt, de akkor már hajtott a tudat, hogy mindjárt vége. Én tudatilag annyira beszűkültem, hogy azt a momentumot leszámítva, amikor kimondtam, hogy nem bírom tovább, előtte és utána is valahogy természetes fájdalomnak éreztem az egészet. Nem küzdöttem ellene. Szóval összességében sokkal rosszabbra számítottam, mint amilyen volt.
2022. ápr. 10. 21:43
 6/22 anonim ***** válasza:
100%
Nekem például milliószor jobban fájt, mint amire számítottam. Na bummm... Én ugyanis a másik véglet voltam. Ó annyira azért mégsem fájhat...hát de. Hozzá kell tennem, hogy 6 hónapja szültem a harmadik gyermekemet. Mondjuk én nem kértem fájdalom csillapítást. És dehogynem fogod túlélni! Amúgy szerintem nem lehet elképzelni ezt a típusú fájdalmat, de amikor elkezdődik onnantól kezdve hidd el sodródodsz majd az árral, és nem fogsz félni. Kitartást!
2022. ápr. 10. 21:53
 7/22 anonim ***** válasza:
100%

Valóban

Az itteni általános válaszokhoz képest sétagalopp volt.

Pedig az egyik problémás szülés volt.. volt monden amit a horrorsztorikban mesélnek.

De mondjuk a vesegörcsömet sokkal rosszabbul éltem meg.

2. Szülés fájdalmasabb volt, de gyors és sérülésmentes.

De egyszer sem jutott eszembe, hogy márpedig ehhez fájdalomcsillapîtó kell ( egyik kórházban sem volt rá mód, ahol szültem)

2022. ápr. 10. 21:54
 8/22 anonim ***** válasza:
A masodik szulesem kevesbe fajt, mint az elso, ott sokkal kesobb szoltam a kiseroimnrk, sokaig vajudtam egyedul, ahogy jol esett, es fuggoleges pozicioban tortent a kitolas is, nemcsak a vajudas. A vajudas kemeny resze alatt pedig egy korabban begyakorolt legzestechnika segitett, amit renduletlenul vegeztem. Engem a masodiknal is az viselt meg, mikor beszeltek mellettem vagy hozzam, vagy azt akartak, hogy mashogy csinaljak valamit, mint ami jol esett. Amikor ez nem volt, akkor szinte hang nelkul lelegeztem at az osszehuzodasokat.
2022. ápr. 10. 22:13
 9/22 anonim ***** válasza:
64%

Igen, hallottam már ilyet. Kettő barátnőm is fájások nélkül szült. Az egyikük vérzés miatt ment a kórházba, a másiknál elkezdett szivárogni a magzatvíz. A doki a vizsgálat után közölte velük, hogy teljesen ki vannak tágulva, és mivel nem éreztek semmit, a ctg gép alapján mondta az orvos hogy mikor lehet nyomni. Alig hogy beértek a kórházba, egy órán belül megszültek. Az egyikük itthon, a másik külföldön. Első baba mindkettőnél, annyi hogy koraszülöttek lettek a babák. 29 és 34 hetes, de egészséges mindkét gyerek.

Nekem nincs ilyen tapasztalatom, én nem tágultam semmit, úgyhogy sürgősségi császárral szültem.

2022. ápr. 10. 22:33
 10/22 anonim ***** válasza:
Jelen.
2022. ápr. 10. 23:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!