Van olyan, akinek kevésbé fájt a szülés, mint amire számított?
Igen. Én a gyakoris történetek alapján felkészültem a legrosszabbkra. Ehhez képest semmi nem volt.
Viszont utána... nekem pl. a gyerekágyas időszak rosszabb volt (teszem hozzá, odalent az első naptól nem fájt semmi, szépen gyógyultam, és szülés után már korzóztam a szülészet folyosóján, mintha mi sem történt volna.
De az érzelmi hullámvasút ami utána volt annyira megviselt, hogy én ha választhattam volna inkább megyek minden nap szülni a gyerekágyas időszak végéig, csak kimaradjon nekem.
Azért a semmi nem volt… megnéztem volna a fejed szülés közben, mikor épp semmi nem volt :D
Nagyon fog fájni, de ott egy teljesen más lelki állapotba kerülsz. Annyira magaddal és a kisbabával leszel elfoglalva, hogy túl leszel a fájdalmon. Nekem az járt a fejemben, hogy minden egyes fájdalommal közelebb kerülök a babámhoz. Ne rettegj! A félelem csak meggátol abban, hogy elengedd magad. Bónusz: amint kint van a baba elvágnak minden fájdalmat :)
Az 1es azt irta, hogy a gyakoris tortenetekhez KEPEST semmi nem volt :)
Kérdező, en kb halalfelelemmel indultam szülni... Nem mondom, hogy nem fajt, de boven tul aggodtam.
Az a jo benne, h ez általában nem ugy van ám h paff olyan fajdalom lesz hirtelen h majd beledoglunk. Nem. Altalaban joslokkal kezdodik, aztan erosodik szep fokozatosan. A tested szeoen felkeszul erre. Magat a kitolast mar kb en meg se ereztem mert a vajudas vege ko keneny volt. De abszolút túl élhető. En mikor mar nagyon eros fajasok voltak arra gondoltam h mar tényleg nincs sok hatra es el fog mulni minden vegre.
1-es válasz nagyon tanulságos.
A kérdező esete mutatja, hova vezethet, hogy interneten egymást hergelik ostobábbnál ostobább emberek. (Szándékosan embert írtam, nem nőt, mert maga a jelenség nemcsak szüléssel kapcsolatosan és nemcsak nőkre igaz.)
"Nem tudom, hogy túl fogom-e élni."
A fájdalom mértéke lehet, hogy túlszárnyalja az illető minden képzeletét, no de arra gondolni, hogy túl fogja-e élni? Nézzen meg egy statisztikát, ma Magyarországon mekkora a szülés közbeni anya-halandóság. És abban nyilván benne vannak a gondozatlan ill. eleve problémás esetek is.
Valóban
Az itteni általános válaszokhoz képest sétagalopp volt.
Pedig az egyik problémás szülés volt.. volt monden amit a horrorsztorikban mesélnek.
De mondjuk a vesegörcsömet sokkal rosszabbul éltem meg.
2. Szülés fájdalmasabb volt, de gyors és sérülésmentes.
De egyszer sem jutott eszembe, hogy márpedig ehhez fájdalomcsillapîtó kell ( egyik kórházban sem volt rá mód, ahol szültem)
Igen, hallottam már ilyet. Kettő barátnőm is fájások nélkül szült. Az egyikük vérzés miatt ment a kórházba, a másiknál elkezdett szivárogni a magzatvíz. A doki a vizsgálat után közölte velük, hogy teljesen ki vannak tágulva, és mivel nem éreztek semmit, a ctg gép alapján mondta az orvos hogy mikor lehet nyomni. Alig hogy beértek a kórházba, egy órán belül megszültek. Az egyikük itthon, a másik külföldön. Első baba mindkettőnél, annyi hogy koraszülöttek lettek a babák. 29 és 34 hetes, de egészséges mindkét gyerek.
Nekem nincs ilyen tapasztalatom, én nem tágultam semmit, úgyhogy sürgősségi császárral szültem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!