Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mernéd/merted elutasítani az...

Mernéd/merted elutasítani az oxitocin terheléses vizsgálatot (rejtett indítást), vagy bármilyen beavatkozást, amit az orvos javasolt?

Figyelt kérdés
Azt mondta az orvos, hogy pénteken reggel mennem kéne terheléses vizsgálatra, akkor leszek 40+5 (gondolom, hogy még hétvége előtt meglegyen). Az NST-n mindig minden rendben volt, ugye már naponta járok. Igazából csak elővigyázatosságnak, óvatosságnak tűnik az egész, egyelőre komolyabb orvosi indok nem látszik, problémamentes volt az egész terhességem. Én úgy érzem, hogy jól van a baba, én is jól vagyok, és lehet, hogy magától is beindulna bármikor, de mégsem mertem azt mondani a dokinak, hogy nem szeretném. Nyilván az lenne az álmom, hogy magától induljon a szülés, természetes úton szülessen a babám, de ott motoszkál bennem, hogy ne adj Isten én elutasítom az indítást, mi van, ha utána meg oxigénhiánnyal születik meg, vagy bármi történik, soha nem bocsátom meg magamnak. Volt közületek valaki, aki vállalta a felelősséget, és elutasított bármilyen mesterséges beavatkozást?
2022. ápr. 5. 09:58
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó, ha az amúgy is indult volna, akkor meg minek a teszt?
2022. ápr. 5. 19:02
 12/12 anonim ***** válasza:
65%

Jahj... az oxytocin terheléses teszt nem szülésindítás, hanem egyszerűen annyit vizsgál, hogy a lepény normálisan működik-e akkor, ha kontrakciók vannak és az erek összehúzódnak, azaz a lepény vérellátása csökken.

Ha jó a teszt, lehet még várni, mert a magzat tápanyagellátása normális.

2022. ápr. 5. 19:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!