Az oxitocin azonnal fájásokat okoz?
Mikor szültem, elfolyt a magzatvíz, de semmi fájásom nem volt.
Mindenképp császáros lettem volna, mert farfekvéses volt a babám, csak kicsit előbb érkezett, mint vártuk.
Azt mondta a szülésznő, hogy hoz oxitocint, mert nincs fájásom és azért érezze a baba, hogy meg fog születni. Az oxi után sem éreztem semmit, rá nemsokára már vittek a műtőbe.
Hát én 41. Héten kaptam, indították, de semmit nem éreztem.
Kb a 2 perces fájásoknál is olyan érzésem volt, mintha menstruációs fájdalmam lett volna, utána kezdett tényleg fájni, holott az nst-n jöttek a hullámok szépen.
Nekem kb 10 perc után brutál fájásokat csinált. A doki, meg a szülésznő is meglepődött, mert általában fél óra után kezd hatni. Legalábbis ott ezt mondták.
3/4 óra volt amíg ezek a fájások tartottak szinte egybefüggően. A negy óra kitolási szakasz már feloldozás volt ahoz képest.
Mindenki máshogy működik. Ott is volt olyan anyuka akinek semmit nem csinált az oxi.
Nekem 10 perc után csinált fàjásokat, kb 10 percesekkel indult, amiből viszonylag hamar 2-3 perces lett.
A bekötéstől számítva 2 óra múlva már a tolófájásoknàl tartottunk, onnan 20 perc alatt baba lett.
A vajúdás utolsó 30 perce olyna igazi jajgatós volt, de legalább nem tartott sokáig.
Viszont tényleg van olyan, akinek nem hat.
Nekem volt oxitocin terhelésem, elaludtam tőle.
Két nappal később a szülés se akart beindulni, megint oxitocint kaptam, közben beszélnem kellett a férjemhez, hogy ne aludjak el.
A kicsi életjelei sajnos esni kezdtek, így császár lett.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!