Anyukák! Milyen érzés amikor megindul a szülés? Ti miből tudtátok, hogy itt az idő?
Nem tudom hogyan képzeljem el... Néha fèlek, hogy nem veszem észre a jeleket és későn érek be a kórházba. Mert ugye nem mindig megy el a magzatvíz stb..
A fajasok ha megkezdődnek az milyen érzés?
Szerintem ezt nem lehet eltéveszteni.
Először nekem magzatvíz szivárgással indult.
Leülésnél és sétánál éreztem, hogy folydogál valami. Annyi eszem meg volt, hogy tudtam, nem pisiltem be.
Bementem a kórházba, ott pedig konkrétan hülyének néztek, mert a maguatvíz vagy elfolyik, vagy nem. Olyan nincs, hogy csak folydogál 🤦♀️
Reggel őrzőbe tettek, egész nap rám sem néztek. Hiába könyörőgtem ultrahangozzanak meg, vagy legyen valami.
Este az éjszakás orvos nézett meg normálisan, azt azonnal indította a szülést, mert nem volt már magzatvíz. Szerencsenk volt, hogy nem lett baj.
Másodiknál pedig fájásokkal indult. Hajnali 2kor arra keltem, görcsölök. Ittam egy magnéziumot, visszafeküdtem, elmúlt. Rá nemsokra újra. Ezek még ilyen mensi erősségűek voltak.
Hamar letöltöttem egy ilyen fájásfigyelőappot.
Először 7-8percenként fájt úgy félnpercig. Aztán 4órára beállty hogy 5 percenként, 1 percig. Ezek már annyira fájtak, le kellett ülnöm.
Aztán 5re már 3 percesek lettek, 1 percig. Ott már fogakat összeszorítva sírtam. Akkor indultunk be a kórházba.
Fél 6ra beértünk, 3 ujjnyira voltam. 9re lett meg a lányom.
Ajanlom Noll Andrea Vajudastamogatas mindenkinek c. konyvet, reszletesen leirja benne. Tudom, hogy vannak kivetelek, de altalaban elso gyereknel nem lehet nem eszrevenni, tobb oran at nagyon kemeny munka a testednek, atlagosan elso gyereknel 8-12 ora, es onnan tudhatod biztosra, hogy egyfajta karomkodos fazisba kerulsz, mert ahogy erzed, kb. mindenkit elkuldenel az anyjaba, aki nem szul epp :D
Objektiven nezve, szinten egy atlagos szulest figyelembe veve a rendszeres, melegvizben furdesre/zuhanyzasra/tobb oras pihenesre sem mulo, pontosan ugyanolyan idokozonkent jovo, es legalabb 45-60 mp-ig tarto osszehuzodasok jellemzik, amik mar legalabb 7 percenkent jonnek (de ekkor meg nem kell bemenni a korhazba, vagy meg nem kell hivni a bábát, azt majd távolságtól függően ráér az 5 vagy akár a rendazeres 3 perceseknél is).
Nekem azért se volt egyértelmű, mert egyáltalán nem rendeződött a fájások ideje. Az elején enyhén görcsölgetett a hasam, mint valami nagyon gyenge menzesz, és csak azért lett gyanús, mert délután 3-tól este 8-ig tartott. Utána mérni kezdtem, 3-8 percek között jöttek folyamatosan. Mivel nem fájt nagyon, gondoltam jósló, de annak enyhülnie kellett volna, ez viszont kitartóan volt "semmilyen". Végül a 3-8 perces enyhe fájások éjfélkor átváltottak 1-2 perces bivalyerős fájásokba, így akkor indultunk. És még utána is 10 óra volt (!), pedig telenyomtak oxival. Ja és a kórházban megint csak 3-8 percesek voltak.
Úgyhogy nem tudom én vagyok e nagyon fura, de ezt képes lennék másodjára is benézni, mert nem volt egyértelmű, hogy szülök e vagy sem.
Reggel 8-kor vokt az első fájás, nekem pont olyan volt, mint egy menstruációs görcs. Először csak 15-20 percenként jött egy, nem volt vészes. Aztán ahogy telt az idő, egyre gyakrabban éreztem, de rendszer nem volt benne. Közben főztem egyet, párszor lezuhanyoztam, hogy megnézzem, attól múlik-e, vagy rendszereződik, és vártunk. Plusz jel volt, hogy reggeltől gyakran jártam wc-re. A szervezet gyakran kiüríti a beleket szülés előtt.
A férjem pont itthon volt, pihenőnapja volt aznap. 2 körül már egész rendszeres volt, akkor hívtam a szülésznőt, ő azt mondta, még nincs “szülős” hangom, üljek be egy kád meleg vízbe, és hívjam egy óra múlva. Így is történt, a kádban rendeződtek és erősödtek a fájások, úgyhogy 3-kor egyeztettünk a szülésznővel, fél 4-kor bent voltunk a kórházban 2 perces fájásokkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!