Szülés megindulása, jelei, tágulás mértéke. Tapasztalt anyukák, hogy is van ez?
magaban az epidural kerdeseben nem tudok segiteni,de a kerdes masik felere azt kell mondanom,hogy nekem 10perces fajasoknal egyaltalan nem volt tagulasom,sot az 5 perceseknel sem,a 2-3 perceseknel kezdodott, de akkor is orvosi rasegitessel. nyilvan az en 19 oras vajudasom nem atlagos, csak azert irtam le, hogy tisztaban legyel azzal, hogy nem mindenkinel alakul ugy, ahogy leirtad. ahol szultem nem tamogatjak az epiduralt es valahol ugy erzem jobb is igy, mert bar a vajudas hosszu es kegyetlen volt,a kitolasi szakasz kb 15 perc volt, a 4. nyomasra kint volt a baba. korabban beszelgettem olyan anyukakkal akik erzestelenitessel szultek es mind hosszabb kitolasi szakasszal szultek. Mivel a kitolas alapja hogy az erkezo fajasnal kell nyomni, el tudom kepzelni hogy nehezebb es hosszadalmasabb ha nem tudod mikor jon a kovetkezo fajas.
nem akarlak semmire rabeszelni, Te ismered magad, de korabban en meg a fesulkodeskor is kepes voltam hisztizni a fajdalomtol, de tuleltem a szulest es azon kivul hogy a csaladom gloriat rajzolt a fejem fole, en is nagyon buszke voltam magamra!:-) lehet nem kene ettol megfosztanod magad, es talonban kene tartani az epiduralt, de addig tartozkodni tole amig csak lehetseges.
konnyu szulest Neked!:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!