Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Császárosok! Milyen erzes...

Császárosok! Milyen erzes amikor kiveszik a babát, lepényt stb? Utana erzitek hogy megkonnyebbuktetek?

Figyelt kérdés
Tudom hogy érzéstelenitőt kapunk, de barátnőm mondta hogy minimalisat azért érzett, ami nem fájt hanem azért érezte hogy "cibalnak" ki belőle valamit. 😀 és milyen érzés volt utána nektek? Megkönnyebbültetek súlyra érzésre? Milyen a has tapintása? Kicsit kemény még vagy puha? Engem hamarosan csaszaroznak. Programozott lesz, és mindenfele kerdés kering bennem. Jekenleg úgy nézek ki mint egy boroshordó😀❤
2022. ápr. 4. 23:55
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Semmit nem éreztem, kivéve mikor hasbakönyököltek. Nem éreztem megkönnyebbülést. Kicsi hasam volt, miután kivették a babám, mondta a szülésznő, hogy egyáltalán nem látszik, hogy szültem. És ha hiszitek, ha nem, másnapra full lapos lett a hasam.
2022. ápr. 5. 08:11
 12/19 anonim ***** válasza:
84%

Nem a legjobb véleményeket kaptad.

Nekem teljesen jó volt a császár, nem éreztem semmit, nem hánytam és nem történt semmi. A legtöbb ismerősömnek is ugyanez volt. És utána se nagyon fájt, de ez szerencse kérdése, mert van akinrk nagyon. Ahogyan leírtad, hhigy most hogyan vagy, szerintem ennél jobb lesz a császár. Nem kell aggódni és csak 30 perc kb. az egész.

2022. ápr. 5. 08:14
 13/19 anonim ***** válasza:
Nehéz ezt így körülírni, de amikor konkrétan kivették a kisfiamat, az nekem is olyasmi érzés volt, mintha izomból kaptam volna egy nagy gyomrost, de fájdalom nélkül.
2022. ápr. 5. 09:41
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Én már korábban írtam választ, de még azt hozzá szeretném tenni, hogy nekem is szülés alatt derült ki, hogy császár kell, mikor már régen vajúdtam, így csalódás volt, hogy nem sikerült természetesen úton világra hozni. De ezt, tehát a lelki részét leszámítva nem volt vészes, a felépülés persze eltart egy darabig de nem szenvedtem vele hónapokig, szépen begyógyult. Egy szülési sérülés is lehetne ennél rosszabb akár. Ennek ellenére most vbac-et tervezek, de tényleg nem volt a császár rossz élmény testileg, sokkal rosszabbra számítottam
2022. ápr. 5. 09:53
 15/19 anonim ***** válasza:

Nagyon rossz volt. Nagyon. Mintha kivették volna a tüdőmet....

Hagyták a férjemnek,hogy órákig bent legyen velem az őrzőben,mert oxigénhiányom volt. Teljesen le voltam kékülve legalább 3 órán keresztül.

Iszonyatos volt...egyszer majdnem el is ájultam.

Aztán nagyon lassan kezdtem jobban lenni. Talán 4 óra telt el,mire mondta a nővér,hogy már nem vagyok kék.

Biztos segített volna,ha kapok oxigént,de nem adtak. Gondolom, alkalmazkodnia kellett a tüdőmnek...Mindenesetre nem bánom,hogy nem lesz több gyerek.

A cibálást éreztem én is,kicsit fel is szisszentem. Nem volt kellemes. De amikor mondta a dokim,hogy most préseli ki a babát,olyan boldog lettem,el is felejtettem minden rángatást rögtön:).

Akkor még nem tudtam,hogy utána mi vár rám az őrzőben. ...

2022. ápr. 5. 10:04
 16/19 anonim ***** válasza:
61%

Nekem nem volt rossz élmény. Valami halvány húzást éreztem, semmi mást. Megkönnyebbülést csak azért éreztem, hogy végre megszületett, és rendben van minden. Ez lelki megkönnyebbülés volt, nem fizikai.

A hasam hetekig olyan volt, mint egy nagy puding. 6 hétig simán hordtam a kisebb kismama nadrágjaim. A hasizmom is szétnyílt, így nem lett teljesen lapos a hasam. Miutám letelt a 6 hét, és a doki zöld utat adott, mentem szakemberhez RTM tornára, ami elég szépen helyrehozta.

Még most, 4 hónappal később is ráncos a köldököm egy kicsit, de ez még alakulhat. Tornázok, szedem a kollagént, és várok.

Hason aludni azóta sem tudtam. A melleim miatt kényelmetlen.

2022. ápr. 5. 10:32
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Nekem eleve kötényhasam van és nagy túlsúlyom.

Tavaly augusztusban császároztak

Nagyon nagyon féltem.

De őszintén semmit nem éreztem az égvilágon.

Abszolút jó élmény volt.

Amikor császár után először fel kellett állni, az volt a legrosszabb érzés talán. Mintha a szerveim amik eddig a baba miatt teljesen fent voltak , egyszerűen le estek volna a hasamba. De ez is inkább csak kellemetlen volt.

Utána ilyen plötyedt lett a hasam 😅

Csak oldalt vagy háton tudtam aludni.

De kB egésznap ültem a kórterembe mert a felállás nyilván nem egy kellemes dolog 😅

De napról napra könnyebb lett

Császár után 1 héttel mintha mi sem történt volna kB.

3 héttel a császár után tudtam először hason aludni, addig csak oldalt.

Összeségében nem volt semmi baj, jó élmény volt. Gyorsan gyógyult a vágás is.

Mostanra Abszolút szinte nem is látszik már.

2022. ápr. 5. 10:42
 18/19 anonim ***** válasza:
64%
Nekem altatásban történt, így azt nem tudom, h milyen amikor kiemelik. Amikor felébresztettek, megkönnyebbülést éreztem, hatalmas hasam volt, a baba is 4 kg felett volt egy kicsivel.
2022. ápr. 5. 18:33
 19/19 anonim ***** válasza:

Nem tervezett császár volt de nagyon jó emlék maradt.

A spinális volt félelmetes és kicsit fájt az első szuri de a doki fantasztikus volt.

És igen utána meg volt a huzogatós, fura, hányingeres érzés is egy kicsit, izgultam nagyon míg ki nem vették. Fenn volt teljesen a bordáimnál és hatalmas baba (4kg 57 centi, ahhoz képest alig volt hasam, nem tudom, hogy ékelte be magát...), szóval amikor lenyomták hogy ki tudják húzni, hát azt éreztem, olyannak képzelem a kitolás érzését. Ott felkiáltottam, de annyira nem fájdalom volt, inkább megijedtem hogy érzek vmit (nyomáskülönbség, inkább), meg én a fogdokinál is félek hogy mi lesz ha hirtelen mégis fáj, szóval ez is benne volt.

Utána hatalmas eufória a gyereket érezni a hasamon, látni, hallani. A méhlepény kiemelést nem is éreztem, fel se fogtam, az összevarrás nem volt kellemes de fájdalmasnak se mondanám, csak akkor megint ez a kellemetlen húzogató érzés és a hányinger, és már túl akartam rajta lenni.

Nekem nem csak az első felállás hanem a következő 48 óra nagyon borzalmasan fájt, aztán rohamosan javult és kb 5 napra rá már szinte semmi bajom nem volt, 1 hétre rá hajoltam, guggoltam (óvatosan persze). Igen, megkönnyebbülés volt amint elmúlt a fájdalom és többet voltam talpon, bár első pár séta alkalmával a tartásom kicsit fura volt, korrigálnia kellett a testemnek.

2022. ápr. 5. 21:01
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!