Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Császárosok! Milyen erzes...

Császárosok! Milyen erzes amikor kiveszik a babát, lepényt stb? Utana erzitek hogy megkonnyebbuktetek?

Figyelt kérdés
Tudom hogy érzéstelenitőt kapunk, de barátnőm mondta hogy minimalisat azért érzett, ami nem fájt hanem azért érezte hogy "cibalnak" ki belőle valamit. 😀 és milyen érzés volt utána nektek? Megkönnyebbültetek súlyra érzésre? Milyen a has tapintása? Kicsit kemény még vagy puha? Engem hamarosan csaszaroznak. Programozott lesz, és mindenfele kerdés kering bennem. Jekenleg úgy nézek ki mint egy boroshordó😀❤
2022. ápr. 4. 23:55
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%

Én mind a kétszer hánytam, annyira rángatták a szerveimet, ahogy kipakolták a babát. 😅 Nagyon szar érzés, hiába nem fáj. Természetes szülésnél semmi ilyesmi nem volt, nyilván azt sem élveztem, de nem volt ez a kellemetlen gyomormozgatás közben.

Viszont bármennyire is klisé, a műtét fél óra, a gyerkőc pedig egy életre szóló boldogság. 😍

2022. ápr. 5. 00:35
 2/19 A kérdező kommentje:
De aztan a hasad milyen volt? Könnyebbnek erezted magad? Erezted hogy vegre semmi nem nyomja el a szerveidet? Es tudtál jókat aludni utána? A hasonalvás mikor engedelyezett ha bevarrjak a sebet?
2022. ápr. 5. 00:41
 3/19 anonim ***** válasza:
89%

Én megmondom őszintén egyáltalán nem emlékszem semmi negatív dologra, igaz nekem nem tervezett volt, így mire a császárra került sor, már annyira ki voltam merülve, hogy csak vártam mikor születik végre meg. Semmiféle rossz emlékem nincs a műtőből, semmi fájdalom. Utána pont mint egy hüvelyi szülésnél, ha szoptatni szeretnél, valószínűleg elég érzékenyek lesznek a melleid még jó ideig, így a hason alvás nem lesz kényelmes esetleg.

Jókat aludni? Hát ha a baba hagy téged miért ne, ez sem másabb mint hüvelyi szülés után :D

2022. ápr. 5. 01:00
 4/19 anonim ***** válasza:
73%

Nekem is sürgősségi volt mind a kettő, 48 és 72 óra vajúdás után, de így is borzasztó volt.

Én előtte sem szenvedtem, jól aludtam, nem nyomtak a gyerekek, imádok terhes lenni. Hason aludni kb 4-5 hetes koruktól tudtam, de nem a szoptatás miatt, a hegeim fájtak.

2022. ápr. 5. 01:17
 5/19 anonim ***** válasza:
100%

Hát olyan volt, mintha dögönyöznének, ráncigálnának. Közben nekem is hányinger meg némi halálfélelem. Nem éreztem ilyen fajta megkönnyebbülést, hiszen fekszel, meg érzéstelenítve vagy, csak a fejedet érzed. Azon könnyebbültem meg, amikor mutatták a babám. Utána nagyon fáradt voltam, csak bambultam, aztán ment ki az érzéstelenítő, jött a remegés és fájdalom.

Aludni a kórházban hát nem igazán lehetett volna gyerek nélkül se. Hason fekvéshez pár hét kellett még, az első pár napban elég kihívás volt megfordulni is. Fura volt, hogy olyan plöttyedt és üres a hasam. Néha, ahogy visszarendeződtek a szerveim, azt képzeltem, még terhes vagyok :) na de ezt mondták is barátnőim, idősebb rokonok. Ja és mivel széthúzzák a hasizmokat, császár után jellemzően több hónap, mire nem nézel ki terhesnek.

2022. ápr. 5. 05:56
 6/19 anonim ***** válasza:

Én nem éreztem semmit hál'istennek. Viszont annyira fent volt a baba szinte a gyomorszájamból nyomták ki könyökkel. Az egy kicsit rossz érzés volt.

Utána szó szerint úgy éreztem hogy ki akarnak esni a beleim ha felálltam, nagyon rossz érzés volt nekem. 🤣

2022. ápr. 5. 06:54
 7/19 anonim ***** válasza:
87%

Ezt a "mintha cibálnának" érzést én is éreztem, fájdalom nem volt, talán kicsit kellemetlen.

Ami nagyon kegyetlen volt, az az első felállás 6 órával a műtét után. Akkor tényleg azt éreztem, hogy kiszakadnak a beleim. De utána már minden felállás egyre könnyebb volt. Ami fontos, hogy úgy kelj fel az ágyról, hogy oldalra fordulsz és a kezeddel felnyomod magad, mert csak hasizomból nagyon fájdalmas lenne.

Én már a kórházban is igyekeztem minél többet mozogni, aztán vagy emiatt, vagy nem, de nem volt gond a hegemmel, hamar, szépen begyógyult.

A hasam tapintásra puha volt (bár nekem egyébként is elég vastag a hasfalam sajnos)

Ja, igen, hasleszorító bugyit viseltem kb 2-3 hétig, illetve aloe first sprayt fújtam a sebre.

2022. ápr. 5. 07:06
 8/19 A kérdező kommentje:
Fuh köszi a válaszokat.😀 a jó alvást hason a kényelemre értettem, hát biztos várnom kell még picit. Kicsit be vagyok parazva komplikációktól, vagy hogy milyen tüneteim lesznek utána. Pszichésen nekem elég nehéz ez a terhesség, ez hogy olyan vagyok mint egy mozgás korlátozott,és hogy már a főzés is nehezemre esik így az utolsó két hónapban😀 próbálok nevetni a dolgon de inkább bőgni szoktam hogy nehéz mozogni. Nagy a terhem nagyon és a baba sem fejjel lefelé van. Szétnyomna a feje a rekeszizmom, befordulni nem fog már, mert nagy és a placenta is úgy helyezkedik. Reméljük a legjobbakat. Várom már hogy lássam a babyt! ☺️
2022. ápr. 5. 07:07
 9/19 anonim ***** válasza:

2 sürgősségi császár és egy programom volt.

Az elsőnél csak azt éreztem ahogy rángatnak.

A második 2 órás volt, ott viszont a lámpában végig néztem ahogy kibeleznek szétszednek mindent, brutális volt, sokszor azt hittem a gyomromban és a tüdőmben túrnak, rosszul is lettem. Nagyon durva összenővéseim voltak.

2022. ápr. 5. 07:13
 10/19 anonim ***** válasza:
83%

Hason aludni nem császár utan sem tudtam.

Folytak a melleim világgá hason, és nyomta az ágy is.

Jó alvás.. attól függ milyen típus a baba, de az elején álmatlanságban szenvedtem.

6 hónapig, ha a baba nem kelt sem tudtam aludni.

Vagy ha felkeltem aludni nem tudtam utána..

3 Barátnőm aki a közemúltban volt császáros, rossz élményről számol be.

2-en pánikrohamit kaptak közben.

De ugye a rendes soaem hírérték.

Ismerek olYat, akinek semmi baja nem volt utána is simán felállt stb.

De nem a megkönnyebbülés egyiküknek sem a császár alatti érzésük.

2022. ápr. 5. 07:20
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!