#10 hülyeség, már mikor átalakították az ágyat egyből lekötötték a lábaimat, pedig a vajjúdás alatt is hang nélkül szenvedtem és mindent úgy csináltam, ahogy mondták.. Ez a gyakorlat és kész
2022. márc. 19. 19:08
12/19 anonim válasza:
Kétszer szültem ugyanabban a kórházban, egyszer sem találkoztam ilyennel.
2022. márc. 19. 19:53
13/19 anonim válasza:
En sem hangoskodtam es nem is rugdostam, megis lekotoztek. Egyebkent cseppet sem zavart, nem az volt a legnagyobb problemam. Haton felve tortent a kitolas dekkonnyu, gyors volt (15perc kb)
2022. márc. 19. 22:03
14/19 anonim válasza:
#11 legfeljebb bizonyos helyeken. Eü. hallgatóként több szülést láttam több kórházban, de egyiknél sem kötötték le a nő lábát.
2022. márc. 20. 07:05
15/19 anonim válasza:
Lattam/hallottam mar ilyenrol,de ahol en szultem,megcsak "labtartot" sem hasznaltak szules kozben,egyedul varrashoz kellett arra feltenni a labam,de akkor sem kotoztek meg. Ket kezemmel fogva kellett felhuzni a labam kitolasnal. Sima szulopozban szultem,egyszeruen minden egyes kisebb megmozdulasnal 1000x nagyobbb fajdalmat ereztem,igy maradtam. Kitolas is pikk-pakk megvolt.
2022. márc. 20. 09:33
16/19 anonim válasza:
A láb lekötözés lehet, vajúdás alatt, vagy a gátmetszésnél és a varrásnál. Lekötözés nem mindenhol van szerintem, ez kórház függő. Leszíjjazás azért van, mert nehogy összezárjad a lábaidat kitoláskor.
2022. márc. 22. 15:26
17/19 A kérdező kommentje:
Köszi
2022. márc. 22. 15:54
18/19 anonim válasza:
Mi a szülészetünkön akkor használtunk ilyesmit, ha vmi komplikáció volt, és át kellett alakítani az ágyat. Pl.faros szülés vagy fogónál, mert olyankor az ágy végét elvettük, és az anya nem tudta hova tenni a lábait.
Néha varrásnál, ha annyira el volt érzéstelenítve epidurállal, hogy nem tudta a lábát tartani, vagy ha le lett szedálva.
De ez csak lábtartó volt, nem lekötözés. A szíjak a régi fajta fém keretes szülőágyon voltak, ahol nem volt normális lábtartó, se csodálkoznék ha valahol még ilyen ágyakat használnának…
2022. márc. 22. 16:48
19/19 anonim válasza:
A nagyanyám szülésznő volt több mint négyezer szülést vezetett le, 99 százalékban otthon. Nem is volt lehetőség az otthon szülésnél a lekötözésre.
Sokat mesélt a szülésekről. A hanyatt fekvés, még inkább a lekötözés egy rossz orvosi gyakorlat, a közreműködő személyzet kényelmét szolgálja.
Az álló, vagy guggoló helyzet, feje felett egy vízszintes rúd, amibe kapaszkodhat, csimpaszkodhat,húzódzkodhat sokkal jobb, kényelmesebb a szülő nőnek, és gyorsabb is a szülés. Csak ilyen pózban kényelmetlen az orvosnak a hozzáférés. Kínlódjon inkább a szülő nő, mint a személyzet - ez a ki nem mondott gondolat van a háton fekvés és a lekötözés mögött, ezt a nagyanyámtól hallottam.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!