Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Apás szülés ellen és mellett...

Apás szülés ellen és mellett érvek?

Figyelt kérdés
2022. márc. 19. 16:50
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
96%

Nálunk az elején bizonytalan volt, hogy bejöjjön e. Aztán családban, munkatársai mind pozitiv élményként meséltek róla, igy úgy döntött bejön

Vegül végig bent maradt, elvágta a köldökzsinórt, ment a babával és együtt lehettünk 2 órát a szülőszobán.

Örült hogy bejött, most újra babát várok és bent lesz.

Ellenérv nem tudom mi lehet, ha valaki tényleg nagyon elhatárolódik akkor nem kell erőltetni.

2022. márc. 19. 17:45
 12/27 anonim ***** válasza:
33%
Én, mint nő nem szerettem volna, hogy bejöjjön. Engem idegesítenek más emberek mikor szenvedek. Aztán császár lett, amit egy üvegajton nézett, nekünk ez így volt tökéletes. Egyébként nem gondolom, hogy mondjuk a párom vakbélmütétét olyan szívesen megnézném, kb. annyira lehet szép, mint egy hüvelyi szülés. Manapság divat, hogy legyen bent apuka. Régebben soha fel se merült, hogy, egy férfi legyen bent nézelődni a szülésnél.
2022. márc. 19. 18:22
 13/27 anonim ***** válasza:
12%

Régen... régen...akkor lehet visszamenni az időben! Mindenben.

Egyébként más országokban már a 80as években is bent lehettek az apák.

2022. márc. 19. 18:25
 14/27 anonim ***** válasza:
76%
13 Ellene és mellette kértek érveket. Én ellenzem, leírtam miért. Ennyi, felőlem bárki más csinálja ahogy akarja.
2022. márc. 19. 18:32
 15/27 anonim ***** válasza:
77%
Nekem mindegy, ki, hogyan és kivel szül. Én nem akartam volna, hogy ott legyen, de ő se. A szülésznő sógornőmmel szültem kétszer is. Így volt jó.
2022. márc. 19. 18:35
 16/27 anonim ***** válasza:
57%
Én még nem szültem, de ha egyszer odakerülök, akkor nem fogok ragaszkodni hozzá, hogy bent legyen a párom. Számomra ez egy "orvosi" dolog, nem egy családi esemény, az egészségügyi személyzet jelenléte és segítsége nyugtat meg, nem az, hogy a párom mellettem áll és lelkileg támogat. Az lesz majd a családi esemény, ha meglesz a baba, de maga a világra hozása részemről csak "szükséges rossz". Persze ha szeretne bent lenni a párom, akkor nem ellenkeznék, szíve joga, de én biztosan nem erőszakoskodnék az ügy érdekében. Lehet, hogy ha egyszer majd szülés előtt állok, akkor a hormonhatás miatt másképp gondolom majd, de egyelőre huszon x évesen, több szülést végignézve így vagyok.
2022. márc. 19. 19:02
 17/27 anonim ***** válasza:
58%

"az egészségügyi személyzet jelenléte és segítsége nyugtat meg"

Majd rájössz...

2022. márc. 19. 19:08
 18/27 anonim ***** válasza:
79%
Segìtettem a feleségem medencès szülésnél, fogtam kezeit, làbait, és biztattam amikor fel akarta adni
2022. márc. 19. 19:11
 19/27 anonim ***** válasza:
73%

12

Detto. Se én nem akartam,se a férjem. Ha akartam volna se erőltetem rá. De megint le vagyunk pontozva,mert nem volt bent az ember. :)

A kérdés után kell írni,hogy mi a jó válasz..

És egyébként nekem csm.lett,de engem valóban az orvosi személyzet nyugtatott meg. Ha gáz lett volna a fiammal,nem apuka menti meg.

2022. márc. 19. 21:38
 20/27 anonim ***** válasza:
72%
Az én férjem külön készült könyvekből, hogy mivel segíthet szülesnél. Annyira nagyon tudott segíteni, hogy szegényt nem hagytam inni sem, mert minimum felére simán lecsökkentette a fájdalmam a fogásaival. Szóval nem csak lelkileg tud támogatni hanem fizikailag is.
2022. márc. 19. 21:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!