Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Indított szülés és NEM császár...

Indított szülés és NEM császár a vége?

Figyelt kérdés

Magas vérnyomás miatt felmerült, hogy a 38-39. héten megindítják a szülést, ha addig nem kezdődik el magától. Sok olyat hallani, hogy az indításnak császár a vége, de én szeretnék pozitív példákat, mikor rendben ment, és természetesen született a baba.

Holnap töltöm a 37. hetet, jövő hét kedden találkozom az orvossal, akivel erről lesz egyeztetve (addigra 37+6 leszek).

Valamint azt is írjátok meg kérlek, hogy hogy zajlott az indítás, mennyire ment "simán" a vajúdás.

Második szülésem lesz, első spontán indult magzatvíz elfolyással kiírt előtt 1 nappal. Vacak fájások miatt oxytocint kaptam, 13 óra alatt lett meg természetes úton.

2022. febr. 22. 10:37
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
41+1 hetesen indítottak, első szülés. Előző nap este felhelyeztek egy ballont, az valamennyire kitágított, másnap 8-kor burokrepesztés, 9-kor bekötötték az oxyt, 11-ig elvoltam, utána brutális gyorsasággal kezdtem tágulni, annyira fájt, hogy nem is nagyon voltam magamnál. 11:45-kor megszületett a lányom.
2022. febr. 22. 11:51
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

Mind a 2x inditottak, mind a 2 hüvelyi szülés lett.

Elsőt azert mert felment a fiam pulzusa 200körülre. Másodszor pedig rossz lett az nst.

2022. febr. 22. 12:46
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Nálam is indítani kellett. Reggel 8 kor indították oxi infúzióval. Kettőig szó szerint semmi nem tortént, csak feküdtem az infúzióval. Aztán burkot repesztettek, onnan kezdett fájni, plusz maximális fokozaton az oxi. Ezt három órán keresztül, én sírtam. Három óra brutál szenvedés után , mikor mondták hogy szülünk, én nagyon megkönnyebültem. Az már bem is fájt és gyors volt, 10 perc. Hát nehéz volt és fél évig mindennap eszembe jutott. 😐
2022. febr. 22. 12:51
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
Első nap 3 órán keresztül kaptam oxit. Jöttek-mentek a kisebb fájások és elfolyt a magzatvíz, de más nem történt. Másnap reggel 6-kor újra kaptam oxit, burkot repesztettek 7-kor és 9 órakor megszületett a kisfiam. Pici gátmetszésen kívül semmi extra nem történt. Könnyű szülést kívánok!
2022. febr. 22. 22:14
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

1. Burokrepesztés, 3 óra múlva megszületett, oxy nélkül.

2. Burokrepesztés, 3 óra múlva megszületett, de a végén kaptam oxyt

3. Burokrepesztés, 5 óra múlva megszületett, szinte az elejétől kaptam oxyt.

Egyiknél sem volt semmi komplikáció, saját lábon távoztam a szülőszobáról minden esetben.

2022. febr. 23. 08:54
 16/21 anonim ***** válasza:

14 es!

Bocsi nem kötekedni akarok, de ha előző nap elfolyt a magzatvíz, akkor miért repesztettek burkot. Hisz már a víz kijött , igy akkor mát megrepedt nem?

2022. febr. 23. 10:21
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

14-es vagyok.

Azt mondta az orvosom, hogy valószínűleg "rossz helyen", nem lent, hanem valahol a rekeszizom felőli oldalon repedhetett meg a burok, ezért nem "zuttyant" le a kisfiam buksija a szülőcsatorna felé. Én is külön rákérdeztem, mert előtte sosem hallottam ilyesmiről. Szerencsére meglett a hatása.

2022. febr. 23. 10:53
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
41+3 napra szültem. elötte már 2 este kaptam méhszáj érlelő kupot. Teljesen a 0-ról indultunk, 3. nap reggel oxy meg burok repesztés. 6-7 óra vajudás után azt mondták még 5cm kell :'D de aztán nálam is eljött az életemért könyörgős rész és begyorsult a tágulás. 9 óra vajudás után kikönyökléssel gátmetszéssel de megszületett a kisbabám.
2022. febr. 23. 11:03
 19/21 anonim ***** válasza:
77%
Inditott szülésnél is lehet, hüvelyi szülés.
2022. febr. 23. 11:43
 20/21 anonim válasza:
72%
38.hétre indítottak az első gyerekemnél placenta elöregedés és kevés magzatvíz miatt. Reggel 8ra mentem, bejelentkezés, nst, előkészítés, majd burokrepesztés. Utána vártunk a fájásokra, elküldtek lépcsőzni, sétálni, de mivel semmi nem történt kettő körül oxit kaptam. Első igazi fájások olyan 5korül kezdődtek, de nagyon lassan tágultam, éjfélkor született meg végül természetes úton. Szerencsére senki nem sürgetett, hagytak vajúdni, így végül elkerültem a császárt (én nagyon féltem tőle).
2022. febr. 23. 21:30
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!