Indított szülés és NEM császár a vége?
Magas vérnyomás miatt felmerült, hogy a 38-39. héten megindítják a szülést, ha addig nem kezdődik el magától. Sok olyat hallani, hogy az indításnak császár a vége, de én szeretnék pozitív példákat, mikor rendben ment, és természetesen született a baba.
Holnap töltöm a 37. hetet, jövő hét kedden találkozom az orvossal, akivel erről lesz egyeztetve (addigra 37+6 leszek).
Valamint azt is írjátok meg kérlek, hogy hogy zajlott az indítás, mennyire ment "simán" a vajúdás.
Második szülésem lesz, első spontán indult magzatvíz elfolyással kiírt előtt 1 nappal. Vacak fájások miatt oxytocint kaptam, 13 óra alatt lett meg természetes úton.
Nekem indítottak, rossz Flowmetria eredmény miatt.
Fájt, gyakorlatilag azonnal két perces fájások jöttek, de legalább gyors volt, hamar elértünk a tolófàjásokhoz, sok erőm maradt arra is, simán kijött 5-6 tolásra.
Összeségében jó, szép élmény volt.
Adtak neked is oxyt?
Nekem pokoli volt emiatt az első szülés, én is már fejben császárért imádkoztam, de aztán túl lettem rajta. :D
Kicsit ezért is tartok az indítástól, mert még élénken él bennem az "élmény".
A 3#-as válasz eredetileg az 1#-nek ment, de mindkettőtökre vonatkozik végülis.
Köszönöm szépen a válaszotokat!
Én prosztaglandin zselét kaptam.
Oxit a végén kötöttek csak, mert a lepény nem akart kijönni, de abból már nem éreztem semmit, az már nem fájt.
Reggel 8kor kötötték be az oxyt, 2 előtt nem sokkal lett meg a baba. 10től komolyodott a helyzet, 12-től úgy éreztem inkább a halál. 😂
Én másodikat csak fizetősben, pcs-ral fogok vállalni.
#1 válaszoló
A másodikat gdm miatt indították nekem, oxitocinnal.
Az volt a legrosszabb, hogy végig feküdnöm kellett, sokkal rosszabb volt, mint az első (magzatvíz szivárgással indult, de nála is kaptam oxitocint), 1 órával előbb született meg.
Kb 3,5 óra volt, 1 óra után burkot repesztettek, csak valamikor ezután kezdődtek a fájások
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!