Mit tegyek? Erzett igymas is? Milyen legetosegeim vannak?
Segíteni nem tudok érdemben.. de EN soha nem adnám oda a gyerekemet egy pasi miatt.
Fiatalon szültem az elsőt en is 20 éves voltam ( azóta már 3gyerekem van, 28 éves múltam, és a párommal lassan 12 éve vagyunk együtt így nyilván más a helyzet )
Nekem is baromi nehéz volt az elején. De belejöttem. En hagynék magamnak időt a helyedben. Még új minden, bele kell szokni.
egy hónapja szültél. ez az időszak még azt is megviseli aki komoly kapcsolatban szült 30 x évesen.
szetinten most még nagyon tombolnak a hormonok, szetintem elhamarkodott döntést hoznál és megbánnád. hagy még időt magatoknak. ez a döntés is megfogja változtatni az egész életedet, és nem feltétlenül jó irányba.
Sok segítségem van itthon az a szerencsém.
Köszönöm várunk még egy picit a döntéssel
Lehet baby blues, de azért elég kesze-kuszán írtad le a helyzeted.
A gyerek apja miért nincs veled? Nevére vette a gyereket, hivatalosan is az apja? Az hogy foglalkozna vele az mit jelent? Fizetne havi egy tizest gyerektartás címén, meg hétvégente 1 óráig pózolna vele fb-on, vagy van rendes bejelentett munkája, ahonnan akár ő is elmenne csed/gyed-re és nevelné ő helyetted is? Van erre alkalmas lakhatási körülménye? Az új párodat hagyjuk, gondolom huszonpár éves ő is, 1-2 év aztán képben sem lesz, még ha most halálosan is szereted, őérte totál fölösleges bármilyen nehéz döntést is hozni, ezt 100%-ra garantálom.
A te segítséged mit jelent? Otthon élsz, egy 2 generációs házban és szüleid megvettek mindent is, segítenek gondozni a babát, tehát akár folytathatnád a tanulmányaidat is, vagy csak kaptál tőlük 3 csomag pelenkát, meg nem szólnak érte, hogy a gyerekszobában babázol?
Ezek kemény kérdésnek tűnnek, de azért nem árt tisztázni, mert ha most viszonylag rendezett körülmények között éltek, és a családod igazából is támogat, akkor még te is tanulhatsz, mehetsz egyetemre, lehet jó állásod, később rendezett körülményeitek, amik mellett már kényelmesebben és valóban jobb kedvűen tudod nevelni a gyerekedet. Ha az apja értelmesen is kiveszi a részét a gyereknevelésből, akkor ez tovább könnyíti a helyzetet. Ha viszont tényleg csak a "muszáj" mozgatja minden döntésed, meg hogy ne szóljanak meg a faluban, akkor a gyerek érdeke miatt gondolkoznék el valami alternatíván. De a jelenlegi faszid zárd ki az érvek közül, mert ő lesz az első, aki lelép, amint kényelmetlenné válik a helyzet.
Szerintem várj és esetleg keress fel egy pszichológust, aki a szülés utáni "krízisre", akár depresszióra specializálódott. Az új pasi véleményét teljesen zárd ki. Az a helyzet, hogyha igazán szeret, akkor melletted áll és támogat egy ilyen nehéz fizikai és lelki állapotban, nem még alád is tesz egy lapáttal ilyen kijelentésekkel... Szóval ha kell, őt zárd ki és koncentrálj csak arra, hogy a te lelki állapotod jobb legyen. Másik pasit találhatsz, de a gyereked sorsát nem írhatod újra.
Az első időszak mindenkinek nehéz (tudom, tudom vannak ősanyák, akiknek sétagalopp). Annak is, aki 30+ és tervezte. Nehéz időszakod van, talán még a kötődés sem alakult ki úgy, ezért vannak ilyen gondolataid.
Kedves Kérdező!
Az új párod, akit elvileg szeretsz, na ő nem szeret téged,ha nem akarja a gyerekedet is.Ez tuti.Csak birtokolni, irányítani akar.Nagyon megfogod bánni, ha ezért a pasiért(vagy bármilyen pasiért) eldobod a gyereked.
Meg ezt különben hogy gondolod később mi lesz, hogyha odaadod az apjának ezt a gyereket , te néha látogatod, és szülsz másik gyerekeket az új pasinak, és kb 4-5-7 év múlva ez a gyereked megkérdezi, hogy ő miért nem kellett neked?(ha egyáltalán szóba fog veled állni)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!