Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Attól, mert nagy a baba...

Attól, mert nagy a baba császároznak?

Figyelt kérdés

35 hetesen becsülték 3.5 kg-ra, (persze tudom ez nem pontos) de azóta csak még nagyobb lett, a hasam is. Mindenképp el akarom kerülni a császárt, irtózom tőle (persze ha a baba egészsége nem bánja.) Fogadott dokim nincs, de tartok tőle, hogy 4kg vagy feletti lesz a pici. Erős testalkatú vagyok, némi felesleg is van rajtam.

20/n 40hetes kismama

2010. szept. 11. 19:53
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Csak azért, mert nagy a baba nem szabad császározniuk. Sokminden befolyásolja ezt a tényt. Pl. milyen az anyuka alkatilag. Tér-aránytalanságot nézik, ha jól tudom.

Egy barátnőm több, mint öt kilós babáját szülte meg simán. Nem kövér, nem is sovány, olyan pont jó az anya alkata.

2010. szept. 11. 20:02
 2/12 anonim ***** válasza:

Asszem ha faros és nagy és 1.baba akkor jó esélyes a császár.Ha "csak"nagyobb a baba akkor természetes szülésre készülj:))Ha közben esetleg nem tágulsz vagy bármi gond lenne akkor csaszi!

3 császáros

2010. szept. 11. 20:05
 3/12 anonim ***** válasza:

4 és fél kilóra becsülték a babám, picike vagyok, de nem akartak császározni emiatt (más miatt lett végül császár sajnos).

"Csak " emiatt biztosan nem műtenek és nem is ezen múlik a szülés sikeressége!

2010. szept. 11. 20:58
 4/12 anonim ***** válasza:

3.65-tel született a babám természetes úton.

Az alkatomhoz képest nagy volt a baba, de sikerült és elég hamar megszületett, alig 1 órát voltam a szülőszobán.

2010. szept. 11. 21:52
 5/12 anonim ***** válasza:

Fiam 37+6-on volt az UH szerint 36000 gramm, 40+6 on született 4400 gramm/56cm/36-os fejk.

Rá 9 évrea lányom 3950 grammal, 56 cenivel és szintén 36-os fejkkörfogattal született a kiírt napon, ő a szülés előtt 3 héttel az UH szeritn 3301 gramm volt.

Mind ketten sima úton születtek, EDA-val, indított szülések voltak.

Átlagos testalaktú voltam/vagyok, 170 cm magas és 67 kg.

A hasam sem volt egyik terhesség vége felé nagyon nagy, inkább normálisan nagy.

2010. szept. 11. 22:30
 6/12 anonim ***** válasza:

előző

fiam nem 56, hanem 57 cm volt.

2010. szept. 11. 22:31
 7/12 anonim ***** válasza:
Nekem a szülésznőm azt mondta, hogy a szülés szempontjából a fejkörfogat ami igazán számít, mert ha a baba feje már kinn van, a többi része "gyerekjáték". Így is történt. :-) Egyébként az én kislányom becsült súlya a 39. héten 3570 g volt, 40+3 hétre született 3220 grammal. Könnyű szülést kívánok!
2010. szept. 12. 00:20
 8/12 anonim ***** válasza:
Sógornőm babája 4 kg felett volt, kb. fél óra alatt született meg természetes úton. Úgy jött, mint a villám. :)
2010. szept. 12. 10:59
 9/12 anonim ***** válasza:

Szülés előtt 3-3,5kgra saccolta agép a fiamat.

Pocakom alig volt.

Ehhez képest 39 cms fejkörfögattal, 3950 gmal és 57 cmvel született, természetes úton. Indították túlhordás miatt, de pikkpakk megszületett.

Nem az a lényeg, hogy erős testalkatú vagy-e, van e rajtad felesleg, hanem az, hogy a medencéd milyen széles, vagyis a csontok, nem pedig az, hogy kövér vagy. És az, hogy mennyire tágulékony a medencéd, az is lényeges.

Drukk!

2010. szept. 12. 16:05
 10/12 anonim ***** válasza:
54%
Az enyém nagy babának számított, és ez volt az egyik oka a császárnak. 4.20 volt.
2010. szept. 12. 20:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!