Attól, mert nagy a baba császároznak?
35 hetesen becsülték 3.5 kg-ra, (persze tudom ez nem pontos) de azóta csak még nagyobb lett, a hasam is. Mindenképp el akarom kerülni a császárt, irtózom tőle (persze ha a baba egészsége nem bánja.) Fogadott dokim nincs, de tartok tőle, hogy 4kg vagy feletti lesz a pici. Erős testalkatú vagyok, némi felesleg is van rajtam.
20/n 40hetes kismama
Csak azért, mert nagy a baba nem szabad császározniuk. Sokminden befolyásolja ezt a tényt. Pl. milyen az anyuka alkatilag. Tér-aránytalanságot nézik, ha jól tudom.
Egy barátnőm több, mint öt kilós babáját szülte meg simán. Nem kövér, nem is sovány, olyan pont jó az anya alkata.
Asszem ha faros és nagy és 1.baba akkor jó esélyes a császár.Ha "csak"nagyobb a baba akkor természetes szülésre készülj:))Ha közben esetleg nem tágulsz vagy bármi gond lenne akkor csaszi!
3 császáros
4 és fél kilóra becsülték a babám, picike vagyok, de nem akartak császározni emiatt (más miatt lett végül császár sajnos).
"Csak " emiatt biztosan nem műtenek és nem is ezen múlik a szülés sikeressége!
3.65-tel született a babám természetes úton.
Az alkatomhoz képest nagy volt a baba, de sikerült és elég hamar megszületett, alig 1 órát voltam a szülőszobán.
Fiam 37+6-on volt az UH szerint 36000 gramm, 40+6 on született 4400 gramm/56cm/36-os fejk.
Rá 9 évrea lányom 3950 grammal, 56 cenivel és szintén 36-os fejkkörfogattal született a kiírt napon, ő a szülés előtt 3 héttel az UH szeritn 3301 gramm volt.
Mind ketten sima úton születtek, EDA-val, indított szülések voltak.
Átlagos testalaktú voltam/vagyok, 170 cm magas és 67 kg.
A hasam sem volt egyik terhesség vége felé nagyon nagy, inkább normálisan nagy.
előző
fiam nem 56, hanem 57 cm volt.
Szülés előtt 3-3,5kgra saccolta agép a fiamat.
Pocakom alig volt.
Ehhez képest 39 cms fejkörfögattal, 3950 gmal és 57 cmvel született, természetes úton. Indították túlhordás miatt, de pikkpakk megszületett.
Nem az a lényeg, hogy erős testalkatú vagy-e, van e rajtad felesleg, hanem az, hogy a medencéd milyen széles, vagyis a csontok, nem pedig az, hogy kövér vagy. És az, hogy mennyire tágulékony a medencéd, az is lényeges.
Drukk!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!