Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mennyire fáj a természetes...

Mennyire fáj a természetes szülés?

Figyelt kérdés

38 hetes vagyok

Még semmi jele a szülésnek

1.babánk lesz

Nektek mennyi idő volt?

Mennyire fájt?

A legjobban attól félek amikor a feje fog kibújni. Nagyon fájdalmas?

Egy izguló 38 hetes kismama

2022. febr. 19. 12:53
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
66%

Minenkinek más. Én rögtön a szülés után is azt mondtam, hogy nem is volt ez olyan vészes, mint ahogy gondoltam. Bár azt elismerem, hogy soha életemben nem fájt még ennyire semmi (fájdalomcsillapítás nélkül szültem).

8 óra alatt lett meg cakk-pakk. A kitolás nem _úgy_ fáj, és amikor a feje kibújt, az is igazából csak azért volt nagyon durva, mert akkor szakadt a gátam (nem volt gátmetszés).

2022. febr. 19. 12:58
 2/22 anonim ***** válasza:
100%
Én rosszabbra számítottam. De ezt úgyse lehet elmondás alapján elképzelni. Majd meglátod.
2022. febr. 19. 13:03
 3/22 anonim ***** válasza:
91%
Hidd el, hogy ha már ott tartasz, hogy kibújik a feje nagyon érdekes állapotban leszel és csak arra fogsz koncentrálni, hogy legyen meg a kisbabád. Szülés közben az ember nem úgy érzékeli az időt és a körülötte történő dolgokat mint mint máskor. Csak befelé fogsz koncentrálni. Nekem a férjem keze maradt meg ahogy szorítja a kezem és, hogy kikötötte valaki a hálóingem, semmi más az utolsó percekből, aztán, hogy a mellkasomon van a baba. Ne félj, ne azon rágódj, hogy milyen rossz lesz, hanem, hogy pár hét, pár nap, pár óra és anya leszel. És ne hallgass rémtörténeteket az utolsó napokban kérlek! Nincs két ugyanolyan szülés, attól, hogy másnak rossz élmény volt, nem kell attól neked is annak lennie.
2022. febr. 19. 13:04
 4/22 anonim ***** válasza:
100%
Ha háromszor szülnél, akkor meglátnád, hogy mind a három különböző lenne. Egyik gyorsabb, másik jobban fáj, stb…
2022. febr. 19. 13:08
 5/22 anonim ***** válasza:
100%
20 órát vajúdtam, közben kaptam oxytocint is. A tágulás fájt nagyon, főleg mikor már oxy is volt. (Abba úgy éreztem belehalok, de nyilván túléltem.) A kitolás wellness volt azok után. Feszülő, égő érzés volt, de semmi az azt megelőző 20 órához képest.
2022. febr. 19. 13:25
 6/22 anonim ***** válasza:
100%

Mindegyik más

Amúgy kibírható simán szerintem.

Biztos nem gondolnám, hogy 3. 4. Is lehet, ha nem így lenne

2022. febr. 19. 14:31
 7/22 anonim ***** válasza:
100%

Amikor a feje jön ki az már nem olyan vészes... Pl én nem éreztem azt a részt nehezebbnek, sőt igazán nem is éreztem h már ott tart a dolog, a doki mondta h már kint van a feje....

Előtte a vajúdás nehéz..Fáj... Eléggé... De kibirható

Kétszer szültem jelenleg a harmadik babánkat várjuk

2022. febr. 19. 15:04
 8/22 anonim ***** válasza:
100%
Én konkréta az ájulás szélén voktam!Borzalmasan fáj.Elviselhetetlen!
2022. febr. 19. 16:09
 9/22 anonim ***** válasza:
100%

De jó nektek! Nekem nagyon fájt, ahhoz fogható fajdlalom nincs. Nem is lehet leirni. De valóban minden szülés mas és mindenki másképp éli meg. En az elsőnél azt hittem, szétszakadok és akkor mondtak, hogy mar kint van a feje. En meg arra gondoltam, ez még csak a feje volt?! Sokkoló volt, de igaz, hogy ha már ott vagy, nem erre fogsz gondolni, hanem, hogy minél előbb a karjaiban tarthasd! Egy tanacs: ha már itt tartasz, probalj meg arra gondolni, hogy most együtt dolgoztok azon, hogy ő megszulethessen. Könnyű szülést kívánok!

Eloszor elfolyt a magzatvíz, masik kettőnél fajasokkal indult. 1. 7 ora, 2. 4 ora, 3. 12 ora...

Majd írj, ha gondolod, mi volt!

2022. febr. 19. 16:12
 10/22 anonim ***** válasza:
100%

Ez tényleg mindenkinek más.

Én még csak egyszer szültem, na az olyasmi volt, mint a filmekben, amikor az asszony ordít a szobában, a férje meg kint hallgatja.

Annyira fájt, hogy teljesen más tudatállapotba kerültem, és bizony a legvégén, mikor már könyökölt rám a szülésznő, kiabáltam. Pedig azt mondtam, én aztán biztos nem, milyen ciki már.

De itt nem tudtam uralni azt a fájdalmat, pedig egyébként nem vagyok az a szenvedős típus.

2022. febr. 19. 16:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!