Mi alapján tudja az orvos, hogy melyik szülés lesz császár vagy természetes vagy otthoni szülés?
Ezt előre nem lehet megmondani, és főleg nem az orvos kompetenciàja (normàlis orszagokban) eldönteni, hogy ki hogyan szüljön. Az anyànak kène eldönteni, hogy hol, es hogyan szeretne szülni.
Vannak olyan esetek, amikor a csàszàr az egyetlen lehetsèges mòd. Pèldàul, ha a mèhszàjon fekszik a lepèny, keresztben fekszik a gyerek. Àltalàban csàszàrral szülnek, ha arccal jön előre a baba.
Azonnali csàszàrmetszes kell, ha a baba szìvhangja eltűnik, vagy a köldökzsinòr előreesik.
Sokszor vègeznek csàszàrmetszèst, ha a baba szìvhangja romlik (àltalàban valamilyen beavatkozas következtèben), ha hosszùra nyúlik a szülès (vàltozò, hogy mit szàmìtanak hosszùnak, ès mikor fogy el a türelmük) , fertőzèse lesz az anyànak (pl sok kèzi vizsgàlattòl), rossz a köldökzsinòrban az àramlàs, felugrik az anya vèrnyomasa.
Ottohnszülesből àltalàban akkor mennek kòrhazba, ha olyan gyógyszeres fàjdalkmcsillapìtast kèr az anya, amit a veszèlyes mellekhatasai miatt nem biztonsagos intèzmènyen kívül alkalmazni. Akkor is, ha elhùzòdò szülès miatt oxytocinnal gyorsìtjak a szülest, mert az is okozhat olyan veszèlhelyzetet, amit kòrhàzban lehet csak kezelni. Szülès utan, ha az erős vèrzèst nem sikerül elàllìtani, akkor szoktak bemenni.
Szerintem előre nem nagyon lehet tudni, hacsak nincs az anyának olyan betegsége. Ott a szüléskor dől el, hogy kell-e császár.
Az otthonszülést szerintem nem sokan vállalják, de van már róla törvény, hogy pl. milyen messze lehet max. a kórháztól meg ilyesmi.
Szerintem hiaba ezt tanulta az ég egy adta világon nem tudja ő sem erre a kérdésre a választ.
Nővérem pl olyan alkat, hogy simán meg tudta volna szülni a gyereket(4,8 kiló volt), de burokrepesztes utan ami délelőtt volt orakig hagyták veszodni és este 9kor megcsaszaroztak.
Egyik kollégám menye pedig a 3,2 kilos gyerekkel 3 napig vajudott(ez külföldön történt).
Leginkább a helyzet adja,de mivel kevés az orvos, főleg ugyeletben igy inkább csaszaroz. Azt jobban lehet tervezni, mint egy természetes szülést.
Sehogy
Előtte fogalma sincs
Sok esetben közben sem..
A helyzet adja, vagy ő adatja.
Mondjuk nekem akartak gàtmetszést, mert elsőre volt ( de akkor okkal vákuumos volt a szülés)
Mondja, h de nagyobb mint az első..
Mire én, igen, de akkor is csak a vákuum miatt kellett ..
Meglett simán gátvédelemmel a sokkal nagyobb baba.
Vagy egy bnőm , aki ránézésre 2,5 kg-os babát tudna max megszüni, otthon szült meg 4,8 kg-os babàt simán, sérülésmentesen.
Lehetetlen előre megmondani, a kockázatokat lehet minimalizálni..
Egy problémás előéletű szüés, vagy terhesség eleve kizárja az ithoni szülést.
Hiába mindegyik más, szerintem ez jogos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!