Elítélendő, ha én el sem tudom képzelni azt, hogy hüvelyi úton szüljek?
Mindehhez hozzátartozik, hogy nem vagyok laikus. Tanultam Szülészetet és láttam nem egy szülést, sőt mi több, szigorlatoztam is ebből. Tudom, hogy babanak jobb hüvelyi úton, de ennek ellenére irtózom a hüvelyi szüléstől, meg ettől az egész lenti "kaszabolástól", a hideg is kiráz tőle azóta is.
Császárt szeretnék kérni, én meg sem szeretném próbálni hüvelyi úton. Ez elítélendő?
Egy ideális világban mindenki úgy szülhetne, ahogy akar. Otthon, kórházban, természetesen, császárral, indítva, vagy teljesen háborítatlaul... Aztán meg viselné a döntése következményit. Jót, és rosszat egyaránt.
Egy ideális világban senki nem szólna be azért, hogy hogyan hozza világra más a gyerkét.
irtózom a hüvelyi szüléstől, meg ettől az egész lenti "kaszabolástól"
Hát császár alatt kaszabolnak csak igazán.
Nem elítélendő. Nekem is hasonló gondolataim voltak, először azt mondtam Én soha nem szülök, nekem soha nem lesz gyerekem, majd ez átment abba, hogy lesz, mert nagyon szeretnék, de csak császár jöhet szóba. Én a fájdalomtól és az ismeretlenségtől rettegtem.
Programozott császárom volt az első szülésem, most a második is az lesz.
Nem, ugyan miért kéne elítélni valakit azért, mert a saját testével kapcsolatban meghoz egy döntést.
Le lehet pontozni, de hosszútávon a gyerekre nincs befolyással az, hogy császárral vagy hüvelyi úton született. Ugyanúgy ahogy a szoptatás vs tápszer is ilyen. Felnő egészségesen akármelyik verzió van.
Azert azt nem mondanam,hogy olyan gyakori eset a lebenulas termeszetes szules utan. Nem a fold alatt lakom, eü-s anyukám,és nincs ismerősünk,akinel fennallt volna. Talan az egyik osztalytarsam mamajanak az unokatestverenek az unokaja (tudom,rohejesen hangzik,de tenyleg ezt mondta,csak mar nem emlekszem pontosan) szuletett ugy,hogy beszorult,es a kulcscsontjaval volt valami,es talan emiatt rokkant is lett. Persze ettol elofordulhat. De pl anyai halaleset csaszarmetszesnel gyakoribb,mint termeszetes szulesnel.
"Adverse outcomes in low-risk pregnancies occur in 8.6% of vaginal deliveries and 9.2% of caesarean section deliveries."
"In those who are low risk, the risk of death for caesarean sections is 13 per 100,000 vs. for vaginal birth 3.5 per 100,000 in the developed world."
En nem itelem el azokat,akik pl fajdalomtol valo felelem miatt valasztjak a csaszart,csak nem ertek egyet a gondolatmenetukkel, meg ugy amugy. De ez csak az en velemenyem. A sajat szulesemen kivul kulonosen nem erdekel mase. Viszont azt gondolni,hogy a csaszar nem olyam fajdalmas... Teljesen relativ. Vagy igen,vagy nem. De ne felejtsuk el,hogy csaszarnal sem "kivarazsoljak" szimplam a gyermeket,hanem egy mondhatna nagy hasi mutet. Irtozok a mutetektol,erzestelenitestol. Van,akinek nem hat az epidural,es igencsak erzik a dolgokat. Na ilyet mar tobbet is hallottam ismerettsegi koromben. Nem szeretnem atelni.
Szerintem sem elítélendő.
Én hüvelyi úton szültem, olyan brutál gátsebem lett, hogy a mellettem fekvő császáros anyuka jobban el tudta látni a babáját mint én. Szóval nem jártam jól…
Nyilván egy jól sikerült hüvelyi szülés, rugalmas szövetekkel, gátvédelemmel, kevés varrogatással a legjobb ami történhet és mindenki erről álmodik. De sajnos valakinél nem így történik…
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!